Už tu mámejednu. Tak proč nepřidat další? Tentokrát je méně experimentů a více se blížíme té podobě, kterou vám nabídnou i v hospodě.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
5minnut
Cook Time
25minutes
Servings
Prep Time
4osoby
5minnut
Cook Time
25minutes
Tahle polévka se jmenuje tak proto, že jsou její hlavní součástí frankfurtské párky. No a frankfurtská omáčka je této polévce prostě jen hodně podobná. A s těmi párky je to tak: podle kronikáře Achilla Augusta Lersnera se párky prodávaly ve Frankfurtu už v roce 1487. Z Frankfurtu se recept, vyžadující libové maso, skopová střívka a jemné ochucení muškátovým květem, muškátovým oříškem a bílým pepřem, dostal do Vídně, kam ho dovezl a začal podle něj párky vyrábět řezník Lahner. Jeho napodobitelé nazvali své párky jako vídeňské. Odtud se výrobek dostal i k nám do Čech, jen ho už nikdo znovu nepřejmenoval. Ale pokud nemáte ty frankfurtské, zkuste jiné, not a problem.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
5minnut
Cook Time
25minutes
Servings
Prep Time
4osoby
5minnut
Cook Time
25minutes
Tahle polévka se jmenuje tak proto, že jsou její hlavní součástí frankfurtské párky. No a frankfurtská omáčka je této polévce prostě jen hodně podobná. A s těmi párky je to tak: podle kronikáře Achilla Augusta Lersnera se párky prodávaly ve Frankfurtu už v roce 1487. Z Frankfurtu se recept, vyžadující libové maso, skopová střívka a jemné ochucení muškátovým květem, muškátovým oříškem a bílým pepřem, dostal do Vídně, kam ho dovezl a začal podle něj párky vyrábět řezník Lahner. Jeho napodobitelé nazvali své párky jako vídeňské. Odtud se výrobek dostal i k nám do Čech, jen ho už nikdo znovu nepřejmenoval. Ale pokud nemáte ty frankfurtské, zkuste jiné, not a problem.
Cibuli nadrobno nakrájenou necháme zesklovatět na rozpáleném sádle.
Přidáme na kolečka nakrájené párky.
Promícháme a orestujeme.
Stáhneme z plamene. Přidáme sladkou papriku.
Přidáme mouku.
Promícháme jako základ jíšky.
Zalijeme trochou vody a vytvoříme jíšku.
Zalijeme vývarem a dobře promícháme. Vaříme tak 10 minutes.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory. Salt and pepper. Vaříme do měknutí brambor, tak dobrých 10 minutes.
Nakonec přidáme smetanu, množství podle vaší chuti. Promícháme a necháme chvíli probublávat. Ještě můžeme přidat sušený libeček nebo provensálské koření.
Podáváme s bagetou, zdobené čímkoli zeleným. Třeba libečkem, petrželkou nebo i pórkem.
Tip:
Frankfurtská polévka miluje vývar tak moc, že ho pro svůj plnohodnotný život potřebuje, jinak to s ní bude mrzuté. Ale úplně se spokojí s béčkovým vývarem, tedy s vývarem druhé kategorie.Béčkový vývar je skutečně terminus technicus i terminus gastronomicus. Béčkový vývar (v restauračních normách nazývaný vývar B) je pracovní, ne zcela čirý vývar, který by nemohl posloužit jako základ pro čirou nedělní polévku s nudlemi a játrovými knedlíčky. Ale jinak je jako základ naprosto dostačující.
I was thinking, it would be nice to do Frankfurt soup, that waiting for their chance after a busy Christmas party. no vyprošťovák, but caresses. Along the way he glared lady in the original butcher shop, Do not frankfurters. It almost seemed, that will give me a slap. And I buyin great meat. So I swept around with sausages. The only sausages, what she could she scandalized lady offer, apprenticeships are sausages. None of the apprentices, If you want to make jokes, as well as a children's ham - pork. Dobrá, the improvisation. Indeed, nearly every recipe for this soup's recommendations, If you do not have frankfutské, at least give fine… Already, and here are recipes diverge. What should be in the soup? Cream? Root vegetables? Caraway seeds? I'm single good cook. There was a lens! Now we are approaching the classics. The guideline would not be a recipe for soup such as our grandmothers. The grandmother has joined virgin apples and amazing křížaly mix with pears. Both trees have found their sawmill. I still remember the coffee chicory, which happened on griddle stove and put it into bread. Grandma had to cook other things, but I dont know. Snad and there frankfurtskou.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2-4osoby
10minutes
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2-4osoby
10minutes
Cook Time
45minutes
Boil Frankfurt soup means, that you look up the recipe and into the public domain it take. because I'm trying, I again made a small attempt. Pepper in this recipe is threefold. sweet smoked, Sweet and spicy. matters? Put there that their favorite. But one recipe I learned, potatoes, which includes soups di, I cooked separately. Then there is also added with a little broth. Try it too, it's good.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2-4osoby
10minutes
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2-4osoby
10minutes
Cook Time
45minutes
Boil Frankfurt soup means, that you look up the recipe and into the public domain it take. because I'm trying, I again made a small attempt. Pepper in this recipe is threefold. sweet smoked, Sweet and spicy. matters? Put there that their favorite. But one recipe I learned, potatoes, which includes soups di, I cooked separately. Then there is also added with a little broth. Try it too, it's good.
Frankfurt soup almost like the old days | Without frankfurters | Nebojte, It will go