Variace oblíbeného francouzského salátu Niçoise, který dobyl celý gastronomický svět. V originální verzi, která však nevznikla v Nice, jak říká chytrá PrimaFresh, ale v Paříži, doplňuje brambory, green beans, vařené vejce a černé olivy grilovaný tuňák. Vyměňte tuňáka na pokraji vyhynutí za konzervované sardinky, radí televize, a výrazné černé olivy za nasládlá cherry rajčata, odlehčete majonézovou zálivku zakysanou smetanou a získáte svěží a zároveň sytý salát, ke kterému se budete s chutí vracet celé léto. Zeleninu můžete navíc obměňovat podle sezony. Ale každý vám řekne, že salát Niçoise [nysuáz], v českém prostředí také jednodušeji nazývaný niceský salát, pochází z francouzského města Nice. Je to trochu zamotané, ale nic nebrání tomu, abychom si pochutnali.
Přesný seznam správných ingrediencí prakticky neexistuje. „Má se za to, that ,klasický‘ salát niçoise neobsahuje brambory, rýži ani těstoviny a taky žádnou vařenou zeleninu. S tím ovšem dost kontrastuje to, co se po celém světě jako salát niçoise označuje – totiž salát, jehož nedílnou součástí jsou vařené brambory či zelené fazolky,“ tvrdí známý kuchař Roman Paulus. Obě tyto suroviny obsahuje i jeho recept. Tepelnou úpravu některých surovin navíc hrdě staví na odiv: do salátu patří ještě teplé vařené brambory a lehce orestované fazolky. Předepsaný není ani způsob podávání salátu: někdo tvrdí, že niçoise by se měl servírovat na tzv. salátovém lůžku, na listu salátu. „Někdy se taky jednotlivé ingredience vyskládávají na mělkou mísu jedna vedle druhé, tady rajčata, vedle fazolky, pak vajíčka a tak dále. Vše se přelévá zálivkou, ovšem nemíchá,“ říká šéfkuchař. „Většina kuchařů se shodne na tom, že v salátu niçoise mohou být rajčata, listový salát, green beans, olivy, anchovies, vařené vajíčko a tuňák,“ pokračuje šéfkuchař s tím, že v něm ale klidně můžete najít taky ředkvičky, artyčoky nebo cibuli. „Pro přípravu doma je možné vyměnit či vynechat jakoukoli ingredienci – záleží hlavně na vaší chuti.“ Toliko známý kuchař. Když jsem přemýšlel, jak tento salát poskládám, přišly mi do ruky ředkvičky, evidentně jsem se trefil. |
Need: |
- 150 g green beans
- 250 g small potatoes
- 100 g ředkviček
- 2 egg
- 150 g cherry rajčat třešňovitých Strabena můžete použít jaké cherry chcete
- 1 salát little gem
- 1 plechovku sardinek 125 g
- salt
- pepper
- 2 cloves garlic
- 190 g zakysané smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžíce vody
- 1 spoon moučkového cukru
- salt
- pepper
- Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme neoloupané brambory. Vaříme tak 20 minutes. Brambory scedíme a necháme zchladnout.
- Brambory pokrájíme na poloviny nebo čtvrtiny.
- V hrnci s osolenou vodou, kterou přivedeme k varu, spaříme zelené fazolky. Just 2 minuty.
- Fazolky slijeme a zchladíme studenou vodou. Pak vyjmeme a necháme okapat.
- Do vroucí osolené vody vložíme vejce a vaříme 5 minutes. Vodu s vejci slijeme a vejce zalijeme studenou vodou. Necháme chladit tak 2 minuty. Vejce oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny.
- Cherry rajčata pokrájíme na poloviny. Ředkvičky pokrájíme na poloviny.
- Rajčátka, potatoes, vejce a ředkvičky smícháme.
- Přidáme zelené fazolky.
- Roztrháme dva listy salátu a přidáme do mísy.
- Salt and pepper.
- Přidáme okapané sardinky.
- Na dresink smícháme zakysanou s citronovou šťávou a olejem.
- add water.
- Season with salt, pepřem a cukrem.
- Stroužky česneku rozmáčkneme plochou stranou nože. Česnekem vytřeme misku pro podávání salátu.
- V misce vytvoříme ze salátu lůžko. Salát přendáme na salátové lůžko.
- Přelijeme dresinkem.
- served. Enjoy your meal.
Alaska cod baked with potatoes,cs | Možná už přišel kouzelník dneska
„Bude rybička, hurá!“ ozvalo se doma, jen co jsem vybalil aljašskou tresku. „A s kmínem!“ No, tak jsem se do ní pustil, třebaže nápad byl trochu odvážnější. Nechám si ho na příště.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
65 minutes |
|
|
Je to složitější na logistiku, protože potřebujeme dva plechy. Ale zase to není tak složité. Byť to trvá trochu déle. Můžete vše urychlit, if, in step 7 after turning the potatoes and add the fish Kapi, Have everything at once warm inviting.
Je to složitější na logistiku, protože potřebujeme dva plechy. Ale zase to není tak složité. Byť to trvá trochu déle. Můžete vše urychlit, if, in step 7 after turning the potatoes and add the fish Kapi, Have everything at once warm inviting. |
Need: |
400 g
aljašské tresky
9-10
small potatoes
salt
pepper
kmín
3 lžíce
hladké mouky
2 špetky
sušeného rozmarýnu
100 g
butter
olive oil
1
kapii
1 spoon
red wine vinegar
1
malou konzervu mexické směsi – 135 g směsi Bonduelle Mexiko
Units:
-
Uvaříme malé brambory ve slupce. So 10 minutes.
-
Nakrájíme kapii na kousky, Drain the potatoes and place on trays lined with baking paper. S spray oil and vinegar.
-
Přidáme nakrájenou kapii, which smočíme in oil with vinegar.
-
Dáme do trouby předehřáté na 220 ° C and bake 20 minutes.
-
Filety tresky osolíme, opepříme a okmínujeme. Sprinkle flour from both sides.
-
Rybu dáme na plech vyložený pečicím papírem, který postříkáme olejem. Na filety poklademe plátky másla. Put it in the oven and bake 20 minut při teplotě 220 °C.
-
Then turn the fillets and bake more 10 minutes. Fish after removing from the oven then keeps you warm, plate with potatoes back in the oven and heat so 3 until 5 minutes.
-
Mezitím na másle podusíme mexickou směs - hrášek, corn and pepper.
-
Podáváme s bramborami, roasted pepper and steamed vegetables.
Kuře na pánvi se zeleninou | Right choice,cs
Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Brisk business and a perfect result. Do not take it so,cs, will chvástám, it's just so.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
35 minutes |
|
|
|
Need: |
- 4 plátky bacon
- 390 g chicken breast
- 2 lžičky garlic paste
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 large handful green beans
- 1 yellow peppers
- 2 soudková rajčata
- 120 ml Dresinku - Water recipe
- 125 ml zeleninového vývaru
- 10 krát turn the mill with black pepper
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce red wine vinegar
- 10 g cukru
- 1 spoon garlic paste
- 4 lžičky worchestrové sauces
- 200 g small potatoes
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 spoon soli
- 1,5-2 l vody
- In a pan fry strips diced bacon.
- Chicken breasts cut into small pieces, add to them garlic paste and rub her fingers into the flesh.
- Add the chicken pieces and fry the bacon. Sufficient should 5 minutes, the meat should be browned. Meanwhile, boil potatoes, they need so 20 minutes.
- Pour in the broth and add the green beans. Cover and cook on medium heat so 10 minutes.
- Stir in the finely chopped yellow peppers, Cover and cook more 5 minutes. Občas promícháme.
- stir in tomatoes, rozčtvrtíme longitudinally and transversely cut into slices.
- add the dressing, ten turn the mill with pepper and simmer uncovered so 3 until 5 minutes.
- Do we mix oil and vinegar all other ingredients. mix thoroughly, to make everything good linking.
- Peeled small potatoes cook the chopped stalk of celery in salted water.
- Chicken mix served with boiled potatoes.
How to make dressing?
Auxiliary recipe I found on Rehabilitace.info spicy Italian dressing:
We need:
3/4 cup olive oil
1/3 cup red wine vinegar
3 tablespoons maple syrup
1 lžičku soli
1 teaspoon black ground pepper
½ clove garlic
5 teaspoon Worchester
How do you:
Olive oil, vinný ocet, maple syrup and crushed garlic in a bowl and mix thoroughly. Přidáme sůl, pepper, preferably directly from the grinder because of the smell and worchester sauce. thoroughly mix, until all ingredients unite.
I slightly modified the recipe and instead of syrup added only sugar.
Chicken breasts stuffed with piquant spices,cs | A whiff of Louisiana in the Czech Republic
Such moreover there. I've done differently roládky, but this time it will be quite an adventure. Because I okouknul trick, how to create a breast slices suitable for wrapping. Just to roll and baking paper. Meat is smashed, Paper adequately protect him. When I speak of a flurry of Louisiana, I am referring to the southern part of Cajun, where they were during the Seven Years War, moved out of the current Canadian francophone residents. I was talking about it in the recipe Cajun fish fillets. Hence the Cajun seasoning mix. Ingredients for her may be different,cs, even onion powder, which I do not, but we make do without him. Much of the taste of this cuisine (so near Creole) closer. No, pochutnáme if.
Servings | Prep Time |
2-4 osoby | 20 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 lžičky granulated garlic
- 2 lžičky černého pepře
- 1 spoon white pepper
- 2 lžičky oregana
- 2 lžičky bazalky
- 2 lžičky thyme
- 1 spoon mletého chilli
- 4 lžičky sweet peppers
- 2 a 1/2 lžičky soli
- 2 large chicken breasts ca. 700 g
- 1 more mushroom
- 1 white onion (We use half the attachment)
- 1 yellow minipapriku
- 1 red minipapriku
- 1/2 zelené pálivé papriky
- 1 spoon olivového oleje
- 4 lžíce butter
- seasoning mix
- several sheets pak choi
- 1/2 Pork
- 1/2 white onions
- 1-2 lžíce butter
- several small potatoes
- Chicken breasts put between sheets of baking paper and roll into thin slices tenderize.
- Mix all the ingredients for the seasoning mix.
- Prepare vegetables, peppers rid of the seeds and membranes.
- Prepare a finely chopped white onion half, chopped peppers and sliced mushrooms.
- In high temperature heat oil, We roast some vegetables 5 minutes.
- On the chicken slices put a pinch of grated cheese, 2 until 3 spoon roasted vegetable mixture on top and put again grated cheese.
- Carefully wrap the chicken plate and we close with toothpicks. Place in a baking dish.
- Rolls well sprinkle with seasoning mixture on top and put the pieces of butter.
- Dáme do trouby předehřáté na 200 ° C and bake for about 35 until 40 minutes. In the middle of cooking meat sprinkle with a little hot water.
- Meanwhile, boil the potatoes in their skins in salted water, which add roast meat and about 10 minutes before the end.
- Butter fry sliced leek, crescents on chopped white onion (That left us from preparing fillings) and chopped pak choi. So 3 until 5 minutes on medium heat.
- Serve with a mixture of vegetables and small potatoes.