Michalův hospodský guláš | Tohle je paráda

Hospodský guláš chutná jinak než ho vaříme. Jak je to možné? Nejspíš nějaké fígle. Tak jsem si našel video šéfkuchaře restaurace U Kalendů Michalem Arnoldem. Vychválil tenhle guláš natolik, že jsem na něj dostal chuť. A od chuti zase není tak dlouhá cesta k realizaci. Sice jsem se s mým šéfem přel, že lze tohle zvládnout za hodinu, ale seknul jsem se. On mi stejně moc nevěřil, protože také vaří. Tak jsem se seknul o hodinu, ale zase na druhou stranu vím, že o pečeném guláši nic netuší. Tu deklarovanou hodinu mi moc nevěřil, takže jen tohle beru zpátky. Tuším, že dobrý guláš zvládne za tři hodiny, já za dvě… Svědkyně našich setkání, Martina, se musí hodně bavit, když my dva se přeme o vaření. Nakonec jsme oba s výsledky svého snažení spokojeni. A pochutnáme si. Třebas jednou zkusí tenhle hospodský guláš. Nebude litovat. Nikdo, kdo si ho připraví! Fakt si pochutnáte!

Michalův hospodský guláš | Tohle je paráda
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Ten den se dařilo. Narazil jsem na pěknou hovězí kližku, koupil již hotový hovězí vývar. Co nám brání odstartovat pečený guláš?!
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
120 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
120 minut
Michalův hospodský guláš | Tohle je paráda
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Ten den se dařilo. Narazil jsem na pěknou hovězí kližku, koupil již hotový hovězí vývar. Co nám brání odstartovat pečený guláš?!
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
120 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
120 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Nakrájíme cibuli nadrobno. Rozehřejeme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli.
    Osmahneme cibuli
  2. Přidáme kmín a budeme restovat dozlatova až do tmava.
    Přidáme kmín
  3. Nakrájíme hovězí kližku a dáme do pečící misky.
    Kližku nakrájíme
  4. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a všechno promícháme.
    Okořeníme
  5. Rukama pak koření dobře zapracujeme do masa.
    Zapracujeme
  6. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 20 minut, až se maso zatáhne.
    Dáme péct
  7. Do osmahnuté cibule přidáme protlak, v tomto případě rajčatovou passatu.
    Přidáme protlak
  8. Pořádně orestujeme. Přidáme mletou papriku. Krátce orestujeme.
    Přidáme papriku
  9. Zalijeme černým pivem a necháme chvilku provařit. Zprvu dáme piva jen část, později dolijeme.
    Černé pivo
  10. Zalijeme hovězím vývarem. (Dá se připravit, i koupit, tohle není ani vanička ani kostka.)
    Zalijeme hovězím vývarem
  11. Upečené maso přelijeme základem s vývarem.
    Maso zalijeme směsí
  12. Vrátíme do trouby a pečeme tak 90 minut.
    Pečeme
  13. Upečeno
  14. Pak guláš přelijeme do hrnce. Pokud je konzistence řidší, můžeme zahustit strouhaným starým chlebem. To nebylo třeba. Přidáme majoránku. Promícháme. A je hotovo.
    Přidáme majoránku
  15. Podáváme s houskovým knedlíkem. Dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.
    Pečený guláš s houskovým knedlíkem

Mexické kuřecí penne | Trikolora viva

Mexičani a Italové mají stejné barvy vlajky. Takže jeden v dalším inspiračním kroužku, peprné a těstoviny. A užijeme si to s chutí. S Mexikem a Itálií to má podobnost čistě náhodnou. Ale to přece zase tak moc nevadí. Že?

Mexické kuřecí penne | Trikolora viva
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to skvělý oběd nebo skvělá večeře. Rychlá a snadná, co víc asi můžeme chtít. Nakrájíme a mícháme a mícháme. Každopádně doporučuji.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Mexické kuřecí penne | Trikolora viva
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to skvělý oběd nebo skvělá večeře. Rychlá a snadná, co víc asi můžeme chtít. Nakrájíme a mícháme a mícháme. Každopádně doporučuji.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a papriky na proužky. Orestujeme na oleji.
    Orestujeme cibuli
  2. Přidáme papriky
  3. Přidáme na proužky nakrájená kuřecí prsa. Přidáme lžičku papriky.
    Přidáme maso a papriku
  4. Přidáme lžičku chilli, kmínu, nasekané stroužky česneku, osolíme. Promícháme a restujeme.
    Přidáme koření
  5. Přidáme 250 ml kuřecího vývaru a 200 g smetany. Provaříme.
    Přidáme vývar
  6. Přidáme smetanu
  7. Přidáme penne uvařené al dente.
    Přidáme penne
  8. Posypeme strouhaným čedarem. Promícháme.
    Přidáme čedar
  9. Podáváme posypané strouhaným čedarem a nasekanou petrželkou.
    Podáváme
Tip:

I k tomuto receptu patří video: