Papriky plněné taliány | Potted tomato sauce,cs

Když jsem hledal správnou surovinu na skotské vejce, zvolil jsem bílou klobásu (ne tu vinnou, jak si to mnozí pletou), ale ve hře byly ještě taliáni. nebo taliány,hu. Ty jsem vlastně nikdy nezkoušel ani jako takové. A přitom je to místní vynález, dokonce pražský! Takže teď je čas ověřit, jak chutnají, když z nich uděláme naprosto jiné jídlo. Což takhle je zkusit nadívat do paprik? To se přece dělává, a filling of peppers varies,cs. Také tu mám plněné papriky aještě jedny, takže můžete porovnávat.

Emmental, You can, however, equally successfully used mozzarrellu
Podáváme také s rýží, zdobené petrželkou. Pro tuto porci bylo ještě v závěru pečení přidáno trochu strouhaného ementálu, můžete však stejně s úspěchem použít mozzarrelu.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
45 minutes
Taliány jsou vařené, ne uzené, takže se blíží spíše oněm bílým klobásám. Přílohou může být rýže natural nebo klasická bílá. Pro delikátní jazýčky doporučuji taliány spíše rozemlít na jemnější hmotu, i když větší kousky, that arise simply pulverizing fingers, jsou také dobré.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
45 minutes
Taliány jsou vařené, ne uzené, takže se blíží spíše oněm bílým klobásám. Přílohou může být rýže natural nebo klasická bílá. Pro delikátní jazýčky doporučuji taliány spíše rozemlít na jemnější hmotu, i když větší kousky, that arise simply pulverizing fingers, jsou také dobré.
Papriky plněné taliány | Potted tomato sauce,cs
Need:
Filling
Plus
Units:
How do you:
  1. Připravíme si vše, What we need. Na fotce je i mozzarrela, ale nemusíte ji použít, třeba sáhněte po jiném sýru, which at the end of cooking sprinkle with peppers uncovered.
    Připravíme si vše, co potřebujeme
  2. Paprikám uřízneme vršky, odstraníme semeníky i membrány.
    Očistíme papriky
  3. Zahřejeme větší množství vody, salt and water when it comes to the boil, vložíme papriky. cook for about 2 minuty. Pak vyjmeme a necháme okapat.
    Vaříme 2 minuty
  4. Necháme okapat
  5. Začneme připravovat náplň do paprik. Taliány zbavíme střívka a rozmělníme. Can in hand, Can you give possibly even more chop the robot on the finer matter or the grind. Já použil jenom ruce.
    Taliány svlékneme
  6. Nakrájíme cibuli a žampiony na drobno. Česnek nasekáme. Mix the meat.
    Nakrájíme cibuli a žampiony
  7. Add the egg and 2 teaspoons capers.
    Přidáme kapary a vejce
  8. Opepříme.
    Opepříme
  9. Osolíme.
    Osolíme
  10. Přidáme majoránku.
    Přidáme majoránku
  11. Vše dobře promícháme. Opět můžeme pracovat rukama nebo nasadíme dostupnou techniku. Šlehač není si nejoptimálnější, metly by posloužily jistě lépe. Každopádně si hlídáme, aby se při šlehání nerozprskla hmota po kuchyni. Either we have a bowl with a hole (dobrá vychytávka) nebo vršek mísy chráníme třeba rukou.
    Promícháme
  12. Začneme připravovat omáčku. On tablespoon of butter let zesklovatět finely chopped onion, add sugar and let it caramelise slightly.
    Cibuli osmahneme
  13. Přidáme bobkové listy a nové koření.
    Přidáme koření
  14. Přidáme rajčatové pyré a nakrájené rajče – rajče podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na jemnější plátky. Promícháme a vaříme asi tak 3 minuty.
    Přidáme pyré a rajčata
  15. Přilijeme zeleninový vývar. Pokud je konzistence omáčky moc hustá, přidáme ještě trochu horké vody. Let it simmer 10 minutes. In conclusion, add a little sugar, lžičku limetkové šťávy a dosolíme podle chuti.
    Přidáme vývar
  16. Jdeme na plnění. Troubu máme předehřátou na 200 °C, pokud ne, zapněte ji.
    Jdeme na plnění
  17. Papriky naplníme masovou směsí, jak je vidět každá paprika pojme tak 100 g taliánu, tudíž 300 g vyšlo na 3 papriky. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní postavíme naplněné papriky.
    Papriky naplníme
  18. Naplněné papriky
  19. Rajčatovou omáčku přelijeme přes papriky.
    Přelijeme omáčkou
  20. Přelito
  21. Překryjeme papriky jejich vršky.
    Zakryjeme
  22. Misku překryjeme alobalem. Bake in a preheated oven at 200 ° C 15 minutes.
    Překryjeme alobalem
  23. Pak alobal sundáme a pečeme ještě 20 minutes. Pokud zvolíme sýr (mozzarrelu či jiný), Grate the peppers at the end of cooking.
    Sejmeme alobal
  24. Serve with rice natural.
    Podáváme
  25. Or with classic white rice, dozdobíme patrželkou.
    Podáváme
Tip:

Cože, taliány?
Na stránkách rozhlasu jsem našel příběh, který je zajímavý. In the late 19th century settled in Prague butcher Uggé. Říkalo se, že je Talián. In Rybné street in Old Town began producing a new commodity, zvláštně kořeněného. Nebylo uzené, ale jen vařené a nemělo jméno. Zákazníci vymysleli hned dva názvy: „užovky“ a „taliány“. The second title lasted dodnes.A know how to deal with ima? Když si taliána koupíte, doma si ho připravte takto – ohřívejte ho stejně jako párky, jen delší dobu, about 30 minutes. Voda by měla jen mírně probublávat. Pak Taliani z vody vylovte, svlékněte ho ze střívka, Place on a plate and should be eaten with horseradish, hořčicí, čerstvým chlebem a dobrým pivem. Italians made from spiced and salted pork shoulder, okořeněné a odleželé kýty. Sooner they were made of beef.