Vepřové nudličky se zeleninou | Variace na podobné téma

Nebude kuře, pozor změna! Budou vepřové nudličky, už nachystané. Tak co s tím uděláme? Krátký proces, tedy v řeči kuchařů časově nenáročné jídlo.

Hlasů: 2
Hodnocení: 3.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Je to varianta receptů, které už umíme. Ingredience jsou jiné, ale postup se moc nemění. Je to dneska takové lego, práci jsem si usnadnil už nákupem. Vepřové nudličky už jsou nakrájené, žampiony také. Stačí pokrájet zeleninu a můžeme vařit. Nezapomeňte tak v polovině vaření na rýži. Vaří se tak 10 až 12 minut, tak abyste ve finále nemuseli čekat.
Hlasů: 2
Hodnocení: 3.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Je to varianta receptů, které už umíme. Ingredience jsou jiné, ale postup se moc nemění. Je to dneska takové lego, práci jsem si usnadnil už nákupem. Vepřové nudličky už jsou nakrájené, žampiony také. Stačí pokrájet zeleninu a můžeme vařit. Nezapomeňte tak v polovině vaření na rýži. Vaří se tak 10 až 12 minut, tak abyste ve finále nemuseli čekat.
Vepřové nudličky se zeleninou | Variace na podobné téma
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vepřové maso nakrájené na nudličky opečeme na 1 lžíci rostlinného oleje. Tak si 3 minuty.
    Opečeme maso
  2. Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony nakrájíme na plátky (už jsem koupil připravené).
    Nakrájíme zeleninu
  3. Maso na pánvi odhrneme stranou a přidáme zeleninu. Chvilku restujeme zeleninu na její polovině pánve. Promícháme a na středním plameni vaříme tak 5 minut, aby zelenina změkla.
    Přidáme zeleninu k masu
  4. Směs zaprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme.
    Poprášíme škrobem
  5. Přidáme sojovou omáčku.
    Přidáme sojovou omáčku
  6. Opepříme podle chuti. Promícháme a chvilku provaříme. Tak asi 2 minuty.
    Promícháme
  7. Zalijeme kuřecím vývarem podle potřeby. Zprvu přidáme jen trochu, aby se vytvořila hustější omáčka, pak postupně vývar přidáváme podle požadované konzistence. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut, aby maso bylo měkké.
    Přidáme vývar
  8. Směsí přelijeme rýži, ze které jsme na talíři připravili "hnízdo".
    Podáváme s rýží

Klobásový guláš naruby

Když jsem narazil na tenhle recept, bylo jasné, že se mu budu věnovat v kuchyni. Fígl je v tom, že zatímco někdo guláš ke konci zahušťuje moukou, tady je mouka hned na začátku. Tak jak tohle dopadne?

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Byť je to guláš klobásový, ve hře je vlastně točený maďarský salám. Je s paprikou a vlastně je to takový "nekonečný" bratr klobásy. Je dostatečně měkký a chutný. Vodu si připravte a přidávejte postupně. Záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Byť je to guláš klobásový, ve hře je vlastně točený maďarský salám. Je s paprikou a vlastně je to takový "nekonečný" bratr klobásy. Je dostatečně měkký a chutný. Vodu si připravte a přidávejte postupně. Záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci.
Klobásový guláš naruby
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobnou nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a osmahneme (jako při přípravě jíšky), sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku.
  2. Po minutě zalijeme 200 ml vody a vrátíme na plotnu.
  3. Přidáme salám nakrájený na kolečka a promícháme. Vmícháme nadrobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 100 ml vody a necháme vařit, aby mrkev i brambora změkly. Tak asi 20 minut na mírném varu. Mícháme, aby se guláš nepřichytil na kastrolu.
  4. Přidáme rajčatové pyré a prolisovaný česnek. Dochutíme pepřem a majoránkou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 10 minut. Podle hustoty přidáváme zbylou vodu.
  5. Podáváme posypaný jemně nakrájenými měsíčky cibule, s knedlíkem nebo bagetou či dalamánkem.
    Podáváme s bagetou

Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem | Dozvuky vývaru

Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Když s takovou variantou počítáme, vaříme vývar jen hodinu nebo hodinu a půl, aby si maso ještě zachovalo svoji chuť. Vývar je dostatečně silný, navíc máme polévku. Polévka je to rychlá, pokud nenavazuje na vývar.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Když s takovou variantou počítáme, vaříme vývar jen hodinu nebo hodinu a půl, aby si maso ještě zachovalo svoji chuť. Vývar je dostatečně silný, navíc máme polévku. Polévka je to rychlá, pokud nenavazuje na vývar.
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem | Dozvuky vývaru
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Maso, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno.
  2. Do vývaru dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí.
  3. Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody.
  4. Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.

Kapustová polévka | Portugalská inspirace v české variaci

Jo, omrknul jsem recepty s kapustou, ta totiž bude mít svůj den příště, ale klidně jí pár listů uberu, takže se hodí. Kuřecí vývar už se mi nevešel do lahví a lednice, tak s ním také musím zatočit. A helemese, kouká na mě klobása, to už je moc argumentů pro to pustit se do polévky. Když pomineme klobásku, tak je to skoro vlastně vegetariánská záležitost. Ale s vývarem by to u vegetariánů asi neprošlo, ledaže by byl zeleninový. Ostatně, to by se také dalo zkusit.

Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Ale Portugalci by asi koukali, co jsem s tím udělal. Takže jsem zapojil fantazii a tohle není žádná rekonstrukce receptu. Začínám zase na pánvi, ale tentokrát nasadíme kastrol dřív. Ale pozor, polévka je trošku ostřejší, to díky pálivé paprice.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Ale Portugalci by asi koukali, co jsem s tím udělal. Takže jsem zapojil fantazii a tohle není žádná rekonstrukce receptu. Začínám zase na pánvi, ale tentokrát nasadíme kastrol dřív. Ale pozor, polévka je trošku ostřejší, to díky pálivé paprice.
Kapustová polévka | Portugalská inspirace v české variaci
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Klobásku nakrájíme na kolečka a na oleji na střední teplotě opečeme. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a na jemné plátky nakrájený česnek. Ještě přihodíme nakrájenou pálivou papriku.
    Klobása s cibulí
  2. A ještě nadrobno nakrájenou mrkev, prohřejeme a necháme chvilku na teple.
    Přidáme mrkev
  3. Přendáme obsah pánve do kastrolu, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu.
    Přidáme vývar
  4. Přidáme na kousky nakrájenou kapustu (listy napřed zbavíme košťálových žil). Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vše dobře promícháme a přivedeme opět k varu. Podle potřeby, tedy je-li polévka až příliš hustá, přilijeme vodu.
    Přidáme kapustu
  5. Ještě přidáme rýži.
    Rýže
  6. Zakryjeme. Teplotu snížíme na mírný stupeň, vaříme 15 minut, aby změkla rýže.
    Dusíme
  7. Polévka z kapusty