Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu

Kuřecí játra uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Takže je nebudeme na pánvi trápit. Kuřecí játra jsou levná, dostupná, ale také snadná a rychlá na přípravu.  Přínos z nich pociťuje zejména mozek, srdce a střeva. Ale dost zdravovědy, podstatné je totiž to, že jde o chutné jídlo. Už tu máme játra na smetaně. Tak popojedeme.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibule nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
  2. Játra očistíme na větší kousky překrojíme.
  3. Olej rozpálíme a do pánve dáme játra.
  4. Zprudka opékáme tak 3 až 8 minut. Játra by měla na povrchu zezlátnout.
  5. Přidáme cibuli a česnek, restuje tak 2 minuty.
  6. Dobře promícháme.
  7. Přidáme mletou papriku, sůl a kmín. Promícháme.
  8. Přidáme rajský protlak, aby paprika nezhořkla. Promícháme.
  9. Přilijeme víno a promícháme.
  10. Dobře promícháme a povaříme, aby se část vína odpařila.
  11. Jakmile začne směs bublat, přikryjeme a necháme dusit 10 minut. Je jasné, že pro dušení zmírníme teplotu. Mezitím si připravíme rýži. Používám Bena v sáčku.
  12. Podáváme s rýží.

Chilli con carne | Rychle a klidně

Vyhlášená texaská specialita je jedno z vůbec nejlepších jídel, které můžete předložit rodině nebo kamarádům. Chilli con carne je skvělé zahřívací jídlo. Navíc je velmi společenské, stačí vše servírovat ve velkých mísách a každý si nabere jen to, co má rád. Když máte, můžete stůl ozdobit žlutými růžemi z Texasu, jak o nich zpíval Waldemar Matuška.

Chilli con carne | Rychle a klidně
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jasně, že můžeme volit mezi přichystanou směsí nebo si složit vlastní. Volba tentokrát padla na připravenou. Tím se i zjednodušuje postup. Pikantní je, že tuhle mexickou směs připravili ve Švédsku...
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Chilli con carne | Rychle a klidně
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jasně, že můžeme volit mezi přichystanou směsí nebo si složit vlastní. Volba tentokrát padla na připravenou. Tím se i zjednodušuje postup. Pikantní je, že tuhle mexickou směs připravili ve Švédsku...
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Cibule nakrájíme nadrobno, kapii napříč na proužky, česnek nasekáme. Na rozpáleném oleji dáme zesklovatět cibuli.
  2. Přidáme nasekaný česnek a necháme ovonět.
  3. Přidáme papriku a chvíli necháme osmahnout.
  4. Přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, můžeme ho až opéci do hněda.
  5. Přidáme kořenící směs a promícháme.
  6. Přidáme nakrájená rajčata.
  7. Přidáme zcezené fazole a promícháme.
  8. Přilijeme vodu. Po chvíli ještě přidáme kostku bujónu. Promícháme.
  9. Dusíme tak 8 až 10 minut.
  10. Podáváme s chlebem.

Rychlá čína na pánvi | Proč ne?

Byla příležitost zase zabrousit na Wild East, tak brousíme. Potřebujete k tomu opravdu ostrý nůž.





Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut

Čína je rychlá, takže po ní saháme v momentě, kdy nebylo moc času. Jenom je dobré si připravit všechno k ruce. Pak to jde totiž ráz na ráz a nějaké krájení zeleniny, když už je maso na pánvi už sotva stíháte.


Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut

Čína je rychlá, takže po ní saháme v momentě, kdy nebylo moc času. Jenom je dobré si připravit všechno k ruce. Pak to jde totiž ráz na ráz a nějaké krájení zeleniny, když už je maso na pánvi už sotva stíháte.

Rychlá čína na pánvi | Proč ne?

Potřebujete:



Jednotky:

Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na nudličky. Smícháme s kořením pěti vůní, solí a rýžovým octem (3 lžíce). Dáme stranou do chladu (ne do lednice).
    Maso nakrájíme

  2. Nakrájíme na kroužky pórek i cibuli, mrkev (kterou jsme předtím oškrábali) na šikmá kolečka.
    Zelenina

  3. Připravíme si aromatizovanou vodu. Smícháme rybí omáčku se sojovou omáčkou a škrobem. Rozmícháme v asi 75 ml vody.
    Aromatizovaná voda

  4. Aromatizovaná voda je připravena. Před použítím dobře rozmíchejte.
    Aromatizovaná voda 2

  5. Pánev rozpálíme nasucho a přilijeme 2 lžíce oleje (třeba řepkového). Hned maso promícháváme, aby se zatáhlo. Tak asi 1 minutu. Pak dáme maso stranou.
    Maso osmahneme

  6. Do stejné pánve přidáme lžíci oleje a na něm restujeme zeleninu. Mícháme asi tak minutu až dvě.
    Osmahneme zeleninu

  7. Zalijeme aromatizovanou vodou a mícháme, aby se zelenina obalila. Tekutina zhoustne, stačí jí tak minuta až dvě.
    Přilijeme

  8. Vrátíme do pánve k zelenině maso. Promícháme.
    Přidáme maso

  9. Hned přidáme oříšky (tady kešu, ale můžete arašídy či třeba i mandle, je to na vás). Promícháme a je hotovo.
    Oříšky

  10. Podáváme s rýží.
    Podáváme




Těstovinový salát s kuřetem | Lehká večeře

Tak jsem si usmyslel, že připravím něco lehčího k večeři. Trochu vaření, trochu míchání a pak hurá ke stolu. Správně, bude to salát! Narazil jsem na metodu vaření těstovin s hráškem, tak jsem ji vyzkoušel. Funguje to s naloženým hráškem, ale jistě i s mraženým. Jen si nejsem jist, zda ten právě vyloupaný ze zahrádky půjde připravit také tak. Ale řekl bych, že by ani s tím neměl být problém. Na tomhle salátu je skvělé, že si ho můžete připravit pro jednoho i deset lidí, že to může být večeře, nebo oběd do krabičky v práci, případně i piknikové jídlo. Salát stačí dát do uzavřeného boxu a v ledničce si počká na druhý den. Takže i v případě, že chystáte večeři pro dva a skončíte u ní sami, nic ještě není ztraceno.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Jednoduchá věc. Jenom smícháme všechny připravené ingredience a je hotovo. To je metoda salátů.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Jednoduchá věc. Jenom smícháme všechny připravené ingredience a je hotovo. To je metoda salátů.
Těstovinový salát s kuřetem | Lehká večeře
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Těstoviny vaříme v osolené vodě tak 5 minut, pak přidáme hrášek a těstoviny dovaříme ještě tak 4 minuty poté, co voda zase přijde k varu.
    Uvaříme těstoviny s hráškem
  2. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
    Scedíme studenou vodou
  3. Na rozpáleném oleji dobře opečeme na proužky nakrájený jemně osolený a opepřený kuřecí řízek. Můžete maso krájet i na menší kousky. Dáme stranou, nevadí, když mírně vychladne.
    Osmahneme kuřecí maso
  4. Rajčata nakrájíme na klínky nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Přidáme k masu a těstovinám s hráškem.
    Smícháme
  5. Promícháme a ještě dochutíme solí a pepřem, podle chuti.
    Promícháme
  6. Přidáme farmářský dresink, přiměřeně.
    Přidáme dresink
  7. Jemně vše promícháme.
    Promícháme
  8. Podáváme. Salát můžeme uchovat v uzavřeném boxu v ledničce i na další den, takže to může být i takové skvělé piknikové jídlo.
    Podáváme