Kuřecí horní stehna na žampionech | Rychlá večeře

Horní kuřecí stehna opět v centru pozornosti. Tentokrát to bude docela rychlá záležitost. A ještě tu máme další horní stehna, tentokrát pečená a rovnou s kaší.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Krémové žampiony mi nahrazují hříbky, přece jen jsou voňavější než ty bílé. Podáváme s rýží, ale i třeba s bramborami nebo bramborovou kaší.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Krémové žampiony mi nahrazují hříbky, přece jen jsou voňavější než ty bílé. Podáváme s rýží, ale i třeba s bramborami nebo bramborovou kaší.
Kuřecí horní stehna na žampionech | Rychlá večeře
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Stehna osolíme a opepříme. Z obou stran.
  2. Opečeme na oleji, ve kterém je kousek másla.
  3. Opečeme z obou stran. Pak maso vyjmeme a dáme stranou.
  4. Mezitím nahrájíme žampiony a cibuli.
  5. Osmahneme cibuli.
  6. Přidáme houby a necháme chvíli, aby se orestovaly.
  7. K houbám vrátíme maso.
  8. Zalijeme vodou. Necháme dusit tak 30 minut. Při konci vaření ještě přidáme tekutý kuřecí bujón a promícháme.
  9. Dvě lžičky hladké mouky rozmícháme ve vodě. Celozrnná je proto, že mi ta klasická došla. Vlijeme do omáčky a promícháme. Necháme 5 minut provařit.
  10. Podáváme s rýží.

Pečená kuřecí horní stehna | S naší kaší

Byl to takový nápad, už jednou jsem měl k němu našlápnuto a teď to rozpohybujeme. Cibule jako základ a pečeme.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Jednoduché jídlo, které se vydaří opravdu každému.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Jednoduché jídlo, které se vydaří opravdu každému.
Pečená kuřecí horní stehna | S naší kaší
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme v pekáčku. Přidáme kuřecí stehna, která mírně osolíme a okořeníme směsí na pečené kuře.
  2. Zlijeme olivovým olejem, tak asi 3 lžíce.
  3. Zakryjeme alobalem. Pečeme na 220 °C asi 40 minut.
  4. Odkryjeme a pečeme ještě tak 15 minut, aby se udělala kůrčička na kuřeti.
  5. Kuře dáme stranou a obsah pekáčku slijeme do kastrolu. Chvíli provaříme.
  6. Poprášíme moukou a dobře promícháme. Provaříme asi 5 minut.
  7. Tyčovým mixerem vytvoříme hustou omáčku. Pro chuť můžeme přidat trochu kuřecího tekutého bujónu.
  8. Ještě provaříme asi 5 minut.
  9. Brambory uvařené v osolené vodě přecedíme. Přidáme kousek másla.
  10. Zalijeme teplým mlékem.
  11. Rozmačkáme na kaši.
  12. Kuřecí stehna podáváme s omáčkou a kaší.

Vepřový guláš s houbami | Tak trochu jinak

Na guláše už tu máme několik receptů, třeba ten hospodský a také ještě jeden, ale vlastně jsem nikdy nedělal vepřový guláš. Proč, to nevím. Takže to napravíme. Jenže to bude guláš trochu jinak.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Vepřový guláš s houbami | Tak trochu jinak
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na kousky.
  2. Nakrájíme houby.
  3. V kastrolu rozehřejte olej na středním plameni. Za stálého míchání vařte cibuli 4 minuty nebo dozlatova.
  4. Zvýšíme teplotu a přidáme maso. Vaříme tak 5 až 8 minut, aby se maso zatáhlo.
  5. Přidáme houby...
  6. ... a promícháme.
  7. Přidáme kmín.
  8. Přidáme uzenou papriku.
  9. Promícháme.
  10. Přidáme ještě rajčatový protlak.
  11. Přidáme trochu vody a opět promícháme.
  12. Zakryjeme a necháme dusit tak 30 minut na mírném ohni.
  13. Vmícháme zakysanou smetanu, promícháme a...
  14. ... přidáme oregano. Vaříme za míchání 1 minutu nebo dokud omáčka nezačne bublat. Ochutíme solí a pepřem.
  15. Podáváme s kaší.
  16. Variantou jsou těstoviny.

Kuře s konfitovanými bramborami a glazovanou mrkví | Chuťovka od Protinožců

Při brouzdání po receptech jsem narazil na tento recept z Austrálie, který mohu adoptovat a adaptovat na naše podmínky. To musíš zvládnout sám, notuju si s Karlem Gottem a tak také činím. Dovolím si mírnou úpravu, tak jak to dělávám, když si beru inspiraci.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
50 minut
Začněte svůj víkend správně s tímto lahodným pečeným kuřetem a nejsmetanovějšími konfitovanými bramborami. Všichni si ho zamilujete. Tedy, pokud vám nevadí sladká mrkev... Neděste se, že brambory koupou v oleji, chutnají skvěle. Pro dva opravdu stačí jeden velký prsní řízek, ale pokud si chcete udělat hostinu pro velkého jedlíka, připravte si řízky rovnou dva. Takže vám na talíři vyjdou dva filety...
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
50 minut
Začněte svůj víkend správně s tímto lahodným pečeným kuřetem a nejsmetanovějšími konfitovanými bramborami. Všichni si ho zamilujete. Tedy, pokud vám nevadí sladká mrkev... Neděste se, že brambory koupou v oleji, chutnají skvěle. Pro dva opravdu stačí jeden velký prsní řízek, ale pokud si chcete udělat hostinu pro velkého jedlíka, připravte si řízky rovnou dva. Takže vám na talíři vyjdou dva filety...
Kuře s konfitovanými bramborami a glazovanou mrkví | Chuťovka od Protinožců
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vložíme brambory do kastrolu.
  2. Přilejeme tolik oleje, aby byly brambory pokryté.
  3. Na mírném ohni vaříme 45 minut (nenecháme olej bublat) nebo do změknutí. Pak odstraníme kastrol z tepla a přikryjeme, aby zůstaly brambory teplé.
  4. Mezitím dáme 2 lžíce olivového oleje, hnědý cukr a 20 lžic vody na střední pánev a zahřejeme na středně vysokou teplotu. Přidáme mrkev podélně rozkrojenou na čtvrtiny a přivedeme k varu.
  5. Snížíme teplotu na střední. Vaříme a kousky mrkve přitom přetáčíme, tak 15 minut nebo dokud mrkev nezměkne, lehce zkaramelizuje a tekutina se neodpaří. (Nemusíte se bát, že olej bude prskat, už na to i díky vodě a přidanému cukru nemá tolik síly. A ostatně i var je decentní.)
  6. Prsní řízek podélně rozřízneme a paličkou na maso naklepeme filety do tloušťky 1,5 cm.
  7. Obě strany filetů osolíme a opepříme.
  8. Kuřecí filety opečeme na oleji z obou stran dozlatova.
  9. Tak 4 minuty z každé strany. Dáme stranou a zakryjeme, aby maso zůstalo teplé.
  10. Do pánve po opékání masa přilejeme víno a přivedeme k varu, vaříme, aby se odlepily připečené kousky na dně pánve.
  11. Vaříme tak 2 minuty nebo dokud se nezredukuje víno na polovinu. Dochutíme solí a pepřem.
  12. Na talíř nalijeme omáčku a přendáme brambory na talíř. Přidáme kuřecí maso a mrkev. Ihned podáváme.
  13. Pomocí děrované lžíce