Kuřecí prsa jsou běžně dostupná. Jejich příprava je jednoduchá, ale mají však sklony k vysušení. Pokud je ovšem naplníte zajímavou směsí, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem je jednou z možností. Můžete si k nim připravitopečené brambory.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
50minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
50minutes
Kuřecí prsa byla v mé kuchyni trochu tabu. Už kvůli možnosti vysušení. Ale o jisté chvíle už všechny omezení ruším, tak se můžeme pustit i do prsíček. Navíc ve variantě, která zmíněnému vysušení brání. O důvod víc se dotoho pustit. Je to vcelku rychlá a jednoduchá večeře.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
50minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
50minutes
Kuřecí prsa byla v mé kuchyni trochu tabu. Už kvůli možnosti vysušení. Ale o jisté chvíle už všechny omezení ruším, tak se můžeme pustit i do prsíček. Navíc ve variantě, která zmíněnému vysušení brání. O důvod víc se dotoho pustit. Je to vcelku rychlá a jednoduchá večeře.
Plněná kuřecí kapsa | Se sýrem, rajčaty a špenátem
Poklademe listy špenátu a drobně nakrájeným balkánským sýrem.
Přidáme půlená cherry rajčata.
Přehneme a vytvoříme kapsu. Otevřenou stranu prošpikujeme špejlí.
Dvě špejle mohou k uzavření kapsy stačit, někdy si můžeme pomoci ještě třeba párátkem. Náplň při uzavírání bude mít tendenci vylézat, tak ji umravněte a zatlačte zpátky.
Vložíme do zapékací misky, do které jsme dali trochu olivového oleje. Vrchní část kapes zakapeme ještě olejem.
Salt and pepper.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme tak 25 minut při 200 °C. Záleží na možnosti vaší trouby. Můžete na konci pečení kapsy otočit a ještě péct 5 minutes.
Podáváme s opečenými bramborami a zdobené nasekanou natí jarní cibulky.
Dostal jsem chuť na oběd s omáčkou a tak volba padla na kuřecí prsa, kterým bude slušet houbová omáčka. Ke slovu se dostanou krémové žampiony, ke který ještě přidám trochu lesních hub nasbíraných sousedy. Dají jídlu skutečně houbovou chuť. To se sice snaží žampiony také, ale lesní příchuť nemají. Ale žampiony nezatracuji, jsou záchranou pro takové nesběrače, jako jsem já.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30minutes
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30minutes
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Prsa omyjeme a osušíme. Podélně je rozřízneme na plocho...
... a naklepeme. Jemně, žádné mlácení, protože pak vám zbydou jen cucky, když to přeženete.
Plátky kuřete potřeme olivovým olejem s nadrceným rozmarýnem.
Zabalíme do alobalu a necháme v chladu tak 20 minut odležet.
Připravíme si zeleninový vývar.
Houby nakrájíme na plátky.
Chop the onion
Na rozpuštěném másle s trochou olivového oleje zpěníme cibuli se špetkou tymiánu.
Podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit.
Smetanu smícháme s hladkou moukou.
Dobře prošleháme.
Do cibulového základu přidáme houby a orestujeme.
Přilejeme vývar a podusíme tak 5 minutes.
Přilejeme smetanu s moukou...
... a povaříme tak 15 minutes.
Breasts with salt and pepper.
Na olivovém oleji s trochou másla opečeme kuřecí prsa.
Z obou stran dozlatova.
Serve with dumplings.
Tip:
option is, že prsa necháme vcelku a po opečení je teprve nakrájíme na plátky, takže krok 1 bude bez krájení na plocho vypustíme. Po opečení maso nakrájíme na plátky.
Takhle jsme se potkali se sousedkou na procházce, chlubila se, že bude dělat plněná rajčata. Nějak jsem na ně dostal chuť. Tak spácháme letní oběd.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Expect to, že rajčata i mozzarella pustí šťávu, ale to nebrání ničemu, abyste si pochutnali. Můžete se do toho pustit samostatně nebo si k tomu opéci toastový chléb.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Expect to, že rajčata i mozzarella pustí šťávu, ale to nebrání ničemu, abyste si pochutnali. Můžete se do toho pustit samostatně nebo si k tomu opéci toastový chléb.
Zapékací misku vymažeme olivovým olejem. Rajčata nakrájíme na kolečka a na dno misky poklademe první vrstvu.
Nakrájíme mozzarellu na plátky a část poklademe na rajčata.
Vrstvy opakujeme. Můžete okořenit.
Vrchní vrstvu skládáme tak, aby se plátky rajčat a mozzarelly překrývaly ve vějíři. Ochutíme kořením. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme uprostřed trouby asi 20 minutes.
Podáváme v zapékací misce.
Tip:
Pohádka o plněných rajčatech Kuchařská encyklopedie z minulého století uvádí přes deset základních úprav rajčat zbavených vnitřních semeníků a žeber. Tak třeba úprava à la Plaza hotel káže rajčátka naplnit směsí sardinek utřených s máslem, rajčatovým protlakem a citronem a doplnit je kousky černých oliv. Bristolská rajčata se plní salátem z kuřecího masa a celerové majonézy. Velmi populární bývala rajčata plněná waldorfským salátem z ořechů, jablek a spařeného celeru svázaného citronovou majonézou. Můžete ale vyzkoušet náplně moderní: jemné dipy z přírodních šlehaných sýrů v kombinaci s avokádem, nebo pomazánky z rozmixovaných fazolí nebo cizrny zjemněné kysanou smetanou a doplněné mátou a limetkou mohou z rajčat učinit skvělou lahůdku. Náplní do pozvolna pečených, spíše dušených rajčat může být mnoho. Vždy myslete na to, že rajče je rychle tepelně upravené, a tak je lepší plnit je směsí sýrů s malými kostičkami pečiva a bylinkami nebo předem tepelně upravenými houbami (houbovou smaženicí) spojenými vajíčkem. Výborná jsou rajčata naplněná strouhaným tvrdým tvarohem, podušeným pórkem a šunkou. To, co z rajčat vydlabete, dejte do zapékací mísy spolu s cibulí a troškou rajského protlaku, případně jinými kousky zeleniny, a vše společně poduste. Směs pak rozmixujte na jednoduchou omáčku, kterou dochuťte podle libosti. Tahle moudra jsem načetl, ale proč je nedat dál?
Fasolada – Φασολάδα παραδοσιακή – je tradiční fazolová polévka z Řecka. Je ochucena rajčaty a řapíkatým celerem. Použitím těchto surovin je pro naši fazolačku netradiční.Není zahuštěná moukou, je tedy bezlepková, lehká a přitom nabitá vitamíny. Jinak už tu mámefazolovou polévku s rajčaty, fazolovou s uzeným masem ačernobílou fazolovou.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
40minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
40minutes
Od klasického receptu se mírně odkloníme. Nebudeme namáčet fazole přes noc a pomalu vařit, sáhneme po konzervě. Fazole Heinz v tomatové omáčce. Už proto, že v polévce hraje svoji roli rajčatové pyré. A to pyré, které si připravíme sami. Rajčata rozkrojíme a přes hrubé struhadlo propasírujeme tak, že nám zbydou jen slupky rajčat.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
40minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
40minutes
Od klasického receptu se mírně odkloníme. Nebudeme namáčet fazole přes noc a pomalu vařit, sáhneme po konzervě. Fazole Heinz v tomatové omáčce. Už proto, že v polévce hraje svoji roli rajčatové pyré. A to pyré, které si připravíme sami. Rajčata rozkrojíme a přes hrubé struhadlo propasírujeme tak, že nám zbydou jen slupky rajčat.
Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s natí.
Opět chvíli restujeme.
Podlijeme horkou vodou a dusíme tak 5 minutes.
Přidáme rajčatové pyré. Dobře promícháme a chvilku provaříme.
Přidáme fazole.
mix well.
Na fazole přidáme rajský protlak a promícháme. Vše zalijeme horkou vodou tak, aby byla hladina tak 2 cm nad fazolemi.
Vaříme na mírném ohni ještě tak 30 minutes.
Enjoy your meal.
Při podávání ještě můžeme dozdobit nakrájenou natí jarní cibulky.
Tip:
Řekové si fasoladu připravují z fazolí „metrio“, což jsou střední bílé fazole. Mají máslovou jemnost a dokonalou chuť. Místo namočených fazolí si zkrátíme čas konzervou fazolí v rajské omáčce Heinz: