Další reminiscence na pobyt u moře. Krevety mi omohou navodit tu atmosféru, pohodovou, how else. Už tu máme prawns ašpagetya zasedalšípochutnání. Najdete tu ještědalší adalší. Ale jedeme dál. No zalistujte si třeba na těchto stránkách ještě o něco víc.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
15minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
15minutes
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
15minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
15minutes
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Možná se to někomu může zdát drzé, prohlašovat bruschettu za topinku. Ale co to je topinka? A nemyslím toho s velkým T, strážmistra Topinku. Co říká veřejný zdroj, Topinkaje krajíc chleba, který je opečený dozlatova na rozpáleném sádle, ztuženém tuku nebo rostlinném oleji, nebo jen na sucho opečený (na tzv. opékači topinek). Topinka se klasicky podává solená a lehce potřená česnekem. Může se podávat i s jinými přílohami, např. masovou směsí, tatarským biftekem, sázeným vejcem apod., potom může nést krajové názvy, např. Čertovo kopýtko (pálivá masová směs), Švejkovská (obložená šunkou, sýrem, nakládanou okurkou а volským okem), Šumavská (obložená míchanými vejci a nastrouhaným sýrem), atd. Aby byla přednáška vyčerpávající a měli jste větší chuť na to, co má následovat tak ještě dodatek:Topinka je synonymum pro keramickou dlaždici, používanou především v půdních prostorech od 19. století. Od normálních cihel se odlišuje nižší tloušťkou (3–4 cm), formáty mohou být různé (čtverec 20×20 cm, 14×28 cm aj.).
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes (včetně chlazení)
Cook Time
6minutes
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes (včetně chlazení)
Cook Time
6minutes
Prohlašovat bruschettu za předkrm? Proč ne? Ale stejně tak může být lehkou večeří. Easy and fast, to se dneska cení. Porce počítat tentokrát nebudeme. Pro jednoho by mohl stačit jeden krajíc chleba, ale s množstvím si poradíte určitě bez nápovědy.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes (včetně chlazení)
Cook Time
6minutes
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes (včetně chlazení)
Cook Time
6minutes
Prohlašovat bruschettu za předkrm? Proč ne? Ale stejně tak může být lehkou večeří. Easy and fast, to se dneska cení. Porce počítat tentokrát nebudeme. Pro jednoho by mohl stačit jeden krajíc chleba, ale s množstvím si poradíte určitě bez nápovědy.
Italská topinka | Bruschetta
Need:
1krajícchleba typu šumavalze sáhnout i po bílém, lze nahradit bagetou/ciabattou
Už tu máme takovépoložky, ale toneznamená, že nebudeme hledat ještě jiné varianty, that?! Narazil jsem na nadšenecké recepty, trochu chlubení, trochu chyb. To se přihodí v zápalu boje. Ale jinak inspirující.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
40minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
40minutes
Jenže to udělám jinak, aniž bych chtěl trumfovat kyblík z KFC. Paličky obalit není problém, dají se péct v troubě, smažit ve fritéze nebo jenom na pánvi. Ale co tak zkusit kombinaci. Předsmažní a dopečení? Zkusme to.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
40minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
40minutes
Jenže to udělám jinak, aniž bych chtěl trumfovat kyblík z KFC. Paličky obalit není problém, dají se péct v troubě, smažit ve fritéze nebo jenom na pánvi. Ale co tak zkusit kombinaci. Předsmažní a dopečení? Zkusme to.
Clearly, těch možností je samozřejmě víc, jak si poradit s krkovičkou, aby na talíři skončila jako báječná večeře. Tak se teď pusťme do trochu svižnější verze, kde kapie zavane trochu jako uragán pro ty, kteří nejsou příznivci ostřejšího jídla. Ale, když vynecháte kapii, můžete si pochutnat stejně, bez toho závanu svižnějšího větru chuti. I tak je příprava trochu delší, ale přiznejme si, že to stojí za to.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes
Cook Time
85minutes
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes
Cook Time
85minutes
Clearly, těch možností je samozřejmě víc, jak si poradit s krkovičkou, aby na talíři skončila jako báječná večeře. Tak se teď pusťme do trochu svižnější verze, kde kapie zavane trochu jako uragán pro ty, kteří nejsou příznivci ostřejšího jídla. Ale, když vynecháte kapii, můžete si pochutnat stejně, bez toho závanu svižnějšího větru chuti. I tak je příprava trochu delší, ale přiznejme si, že to stojí za to.
Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku, pokud spěcháte.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky brambor poklademe do pekáče. Dobře pokapeme olivovým olejem a dáme péct nezakryté tak 10 minut při teplotě 180 °C.
Poklademe na brambory plátky krkovičky a pečeme tak 10 minutes.
Poklademe plátky šunky a ještě přidáme plátky anglické slaniny. Necháme 5 minut zapékat.
Přidáme nakrájenou kapii.
Zalijeme lečem a zakryté pečeme v troubě tak 30 minutes. Odkryjeme a pečeme ještě 20 minutes.
Poklademe plátky sýra a pečeme ještě 10 minutes, aby sýr zezlátl.