Bugatini s klobásou a paprikou | Varianta místo špaget

Narazil jsem na zajímavé těstoviny. Jsou to bugatini. Prostě něco jako makarony, ale nejsou to makarony. Jsou to duté špagety, ale nejsou to špagety. Tohle stojí za vyzkoušení, jak jinak?!





Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut

Jedna moudrost, která platí: díky otvoru uprostřed bucatin Vás čeká výjimečný chuťový požitek. Omáčka se dostane do dutin bugatin totiž již během přípravy. Jsou tak vynikající v lehké kombinaci s jakoukoliv omáčkou.


Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut

Jedna moudrost, která platí: díky otvoru uprostřed bucatin Vás čeká výjimečný chuťový požitek. Omáčka se dostane do dutin bugatin totiž již během přípravy. Jsou tak vynikající v lehké kombinaci s jakoukoliv omáčkou.

Bugatini s klobásou a paprikou | Varianta místo špaget

Potřebujete:

Jednotky:

Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
    Potřebujeme

  2. Těstoviny vaříme v osolené vodě podle návodu. Má to být tak 8 minut al dente.
    Vaříme těstoviny

  3. Nakrájíme klobásu, papriky i česnek.
    Nakrájíme

  4. Na pánev dáme olej.
    Olej

  5. Opečeme klobásu, při restování mírně měchačkou klobásu rozbijeme.
    Opečeme klobásu

  6. Přidáme nakrájené cibule. Restujeme tak 4 až 5 minut.
    Přidáme cibuli

  7. Pak přidáme nakrájené papriky.
    Přidáme papriku

  8. Přilijeme trochu vody z těstovin. Chvilku povaříme.
    Zalijeme vodou z těstovin

  9. Přidáme nakrájený česnek.
    Přidáme česnek

  10. Přilijeme víno a provaříme. Promícháme.
    Přilijeme víno

  11. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
    Přidáme rajčata

  12. Opět přilijeme trochu vody z těstovin. Chvíli provaříme.
    Opět přidáme vodu z těstovin

  13. Přidáme oregano.
    Přidáme oregano

  14. Přidáme nasekanou petrželku. Vše jemně promícháme a vmícháme bugatini.
    Přidáme petrželku

  15. Podáváme posypané parmazánem a sekanou petrželkou.
    Podáváme posypené sýrem




Piknikový rychlý salát | Fazole, rajčata, okurky a tuňák, dobrá společnost

Ocitli jsme se o vlastní vůli na malebném ostrově, kde je civilizace, takže zaskočit si do taverny není problém, ale proč si nezkusit připravit něco vlastnoručního a originálního? Ne, že by se nabízené jídlo nedalo, ale ta chuť něco ukuchtit nás nemusí pustit ani u moře, v omezených podmínkách. Takhle vznikl polednový piknikový salát.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Mezi ingrediencemi jsou především místní suroviny a od toho také odvisí, jak bude salát vypadat. Rajčata jsou masitá, a protože vypěstovaná na farmách, mívají vitálnější prodloužení stopky do středu plodu, které doporučuji odstranit. Rajče sice už nenakrájíme na krásná kolečka, ale to zase pro salát není nutné.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Mezi ingrediencemi jsou především místní suroviny a od toho také odvisí, jak bude salát vypadat. Rajčata jsou masitá, a protože vypěstovaná na farmách, mívají vitálnější prodloužení stopky do středu plodu, které doporučuji odstranit. Rajče sice už nenakrájíme na krásná kolečka, ale to zase pro salát není nutné.
Piknikový rychlý salát | Fazole, rajčata, okurky a tuňák, dobrá společnost
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Okurku oloupeme v proužcích, podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Fazole scedíme, propereme vodou, tuňáka také scedíme. Rajče přepůlíme a zbavíme pevného bílého středu (pokud je hodně patrný), napříč nakrájíme na kousky (chtělo by se říct, že na proužky, ale nějak to nejde kvůli odstraněnému středu, což na chuti salátu to nic nemění).
  2. Vše smícháme, zalijeme octem, olejem a okořeníme. Přidáme sůl a pepř. Promícháme.
  3. Podáváme samostatně nebo s plátky řeckého chleba, případně s bagetkou.
    Piknikový salát s fazolemi