Pico de Gallo | Salát v barvě mexické vlajky

Asi mě budete podezírat, že nějak ujíždím na salátech. A budete mít pravdu. Ulehčuje to práci, a také se pořád nemusíme cpát masem, byť mám maso rád, z vegetariánství mě nemůžete podezírat ani náhodou. Proč se salát jmenuje právě takhle, moc netuším, v překladu to znamená “zobák kohouta”, ale proč ne? Na chuti tahle nejasnost nic neubírá. Salát mi zase doporučil Miguel, učitel z mexického Puebla a ani ten mi toho o zobáku v této souvislosti moc nepověděl. Tohle není lecjaký salát, ale dost ostrá záležitost. Řešením je ubrat na podílu papriček, nebo si nachystat pečivo.

Pico de Gallo | Salát v barvě mexické vlajky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Salát si můžete připravit záměrně sám o sobě, ale stejně tak dobře ho použijete v tacos nebo i fajitas. Klasika mexické kuchyně na druhou. Vlastně je to takové národní jídlo, protože je v barvách mexické vlajky. Italové si někdy dělávají v národních barvách pizzu, my jsme na tom trošku hůř. Leda si tak dát šmoulí zmrzlinu s citronovou a jahodovou. Ale nepláču. Britget Jones měla dokonce i modrou polévku, ale to bylo nedopatření, to asi víte. No, tak vzhůru do Mexika.
Servings Prep Time
6 osob 10 minutes
Servings Prep Time
6 osob 10 minutes
Pico de Gallo | Salát v barvě mexické vlajky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Salát si můžete připravit záměrně sám o sobě, ale stejně tak dobře ho použijete v tacos nebo i fajitas. Klasika mexické kuchyně na druhou. Vlastně je to takové národní jídlo, protože je v barvách mexické vlajky. Italové si někdy dělávají v národních barvách pizzu, my jsme na tom trošku hůř. Leda si tak dát šmoulí zmrzlinu s citronovou a jahodovou. Ale nepláču. Britget Jones měla dokonce i modrou polévku, ale to bylo nedopatření, to asi víte. No, tak vzhůru do Mexika.
Servings Prep Time
6 osob 10 minutes
Servings Prep Time
6 osob 10 minutes
Need:
Units: Servings: osob
How do you:
  1. Všechno nakrájíme. Rajčata nejdřív na polovinu, pak čtvrtiny a nakonec napříč na drobnější kousky. Cibuli najemno. Papričky nadrobno, pokud máte čerstvé, zbavte je semínek i klasických žilek. Česnek prolisujeme, čerstvý koriandr nasekáme nadrobno.
  2. Všechno smícháme. Doporučuje se přidat i nastrouhanou kůru limetky, ale pokud s tím máte problém, můžete kůru vypustit. Z limetky vymačkáme šťávu a nalijeme na salát. Opepříme a osolíme. Ještě dobře promícháme a dáme vychladit.
  3. Můžeme podávat samostatně nebo s kukuřičnými chipsy, případně jako součást náplně tacos. Ale připravte si k přikusování alespoň bílé pečivo, třeba bagetku, salát je opravdu dost ostrý.

Tuna salad with & nbsp; cheese, papričkami jalapeňo, tomatoes, kukuřicí a celerem | Snack begins

I needed a suitable formation on the tin, takže mi padla do oka i ruky tuňáková. Takže budeme vařit. A ještě pro jistotu přiložil klasiku – Rio mare Insalatissimo. Then I just had to amass ingredients around, so it has been enjoying of food. These have the advantage of salads, že se rozhlédnete po tom, co máte doma a smícháte. The result must not be patlanina, žádné pejsek s kočičkou vaří, But real food, které koneckonců můžete nabídnout i návštěvě, kdyby nečekaně zazvonila u dveří.

Tuna salad with cottage cheese, papričkami jalapeňo, tomatoes, corn and celery | Snack begins
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
No, že zrovna nemáte doma tvaroh, nemusíte se trápit, ten se dá pořídit na každém rohu ve větších městech, když ale žijete na vesnici s jedním ubohým konzumem, nebo ani tím ne, pak se na tenhle salát můžete připravit plánovitě. Stačí se cestou domů zastavit tam, kde máte šanci tvaroh pořídit. Ale za zkoušku tenhle salát určitě stojí.
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Passive Time
15 minut na chlazení
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Passive Time
15 minut na chlazení
Tuna salad with cottage cheese, papričkami jalapeňo, tomatoes, corn and celery | Snack begins
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
No, že zrovna nemáte doma tvaroh, nemusíte se trápit, ten se dá pořídit na každém rohu ve větších městech, když ale žijete na vesnici s jedním ubohým konzumem, nebo ani tím ne, pak se na tenhle salát můžete připravit plánovitě. Stačí se cestou domů zastavit tam, kde máte šanci tvaroh pořídit. Ale za zkoušku tenhle salát určitě stojí.
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Passive Time
15 minut na chlazení
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Passive Time
15 minut na chlazení
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Připravíme si vše, What we need.
  2. Smícháme tvaroh s tuňákovými konzervami. Pro jistotu si z tu se slunečnicovým olejem přeceďte, stačí jenom tuňák, olej si dejte stranou, pokud ho budete chtít použít. Zjistíte, že se bez něho obejdete.
    Tvaror smíchá s tuňákovou konzervou
  3. Přidáme nadrobno nakrájené papričky jalapeňo, nadrobno nakrájená rajčata a najemno nakrájený celer.
    Zelenina do salátu
  4. Promícháme jemně, ale důkladně.
    Jemně promícháme
  5. Přidáme dvě lžičky celozrnné hořčice a opět dobře promícháme.
    Přidáme hořčici
  6. V závěru ještě přidáme cukrovou kukuřici – stačí jenom polovina malé konzervy; zeleniny už je v salátu docela dost, ale pokud jste jejím fanatickými konzumenty, klidně si přidejte celou. Toss. Salt and pepper, podle chuti.
    Ještě přidáme kukuřici
  7. Dáme vychladit a pak podáváme s chlebem nebo dalamánkem. Nebo zvolíte bílé pečivo? Jak libo.
    Podáváme

Kuřecí křídla adobo | Marinovaná pečená kuřecí křídla | Verze anghang

Kdepak, nedělám ze sebe světoběžníka, jenom jsem objevil v jednom filipínském kulinářském časopise adobo, tedy něco hodně podobného našemu pojmu marinování. Adobo je slovo Tagalogů, the largest language group in the Philippines and & nbsp; for years because we had a hand in all Spaniards, kteří sem přijeli v časech objevování světa, je to slovo odvozené od španělského adobar, tedy marinování. A & nbsp; anghang word translates in meaning pepper. Křídla, která si dneska připravíme budou anghang. Pochutnáte si.

Kuřecí křídla adobo | Marinovaná pečená kuřecí křídla | Verze anghang
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Filipínská kuchyně nepatří k těm nejpálivějším v regionu, ale nenechte se mýlit, tato kuřecí křídla jsou dostatečně peprná. A zběsilé odpůrce balsamikového octa mohu tentokrát uklidnit, do jídel adobo patří ocet, ale bílý vinný. Tenhle recept nikde nenajdete, a když, tak určitě jenom podobný, ale tenhle je moje variace na dané téma. Already, marinovat můžete jenom hodinku, nebo přes noc, což je můj případ.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Kuřecí křídla adobo | Marinovaná pečená kuřecí křídla | Verze anghang
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Filipínská kuchyně nepatří k těm nejpálivějším v regionu, ale nenechte se mýlit, tato kuřecí křídla jsou dostatečně peprná. A zběsilé odpůrce balsamikového octa mohu tentokrát uklidnit, do jídel adobo patří ocet, ale bílý vinný. Tenhle recept nikde nenajdete, a když, tak určitě jenom podobný, ale tenhle je moje variace na dané téma. Already, marinovat můžete jenom hodinku, nebo přes noc, což je můj případ.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Prepare the marinade. Smícháme sojovou omáčku, ocet, cukr, celou dávku celého pepře, garlic, nasekané chilli a jalapeňo. Přidáme bobkové listy.
  2. Křídla osolíme a opepříme.
  3. Křídla dáme do mikrotenového sáčku (Attention, ať vám sáček nepropíchnou špičky křídel!), nalijeme na ně marinádu, uzavřeme a protřepeme. Dejte marinádě šanci navštívit všechen povrch křídel. Sáček vložíme do silnějšího a dáme vychladit. Má stačit hodina, ale, jak už jsem říkal, přes noc si chutě s masem víc pohrají.
  4. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  5. Křídla vejmeme z marinády, tu si slejeme do malého kastrůlku, všechny kousky papriček a koření dáme ke křídlům, rozloženým na pečicí papír na plechu. Marinádu přivedeme k varu, přidáme do ní máslo a povaříme, necháme trochu zredukovat.
  6. Křídla dáme do trouby a přepneme na gril. Pozor, křídla by měla být spíše v dolní polovině trouby. Necháme 8 until 10 minut grilovat, pak přepneme na troubu a teplotu 200 °C. Křídla otočíme a pokapeme svařenou marinádou. Po 10 minutách opět otočíme a znovu pokapeme marinádou. Troubu vypneme a necháme křídla dojít.
  7. Podáváme s chlebem nebo bagetou. Můžete dozdobit nasekanou zelenou jarní cibulkou.
    Příloha je cibulka a bagetka