Špagety s rajčaty a žampiony | Italská variace

No, možná to není Itálie, ale tohle jídlo se tomu jistě blíží. Červená, bílá, zelená. To je Itálie. Asi děláte něco podobného, ale každý si připravujeme jídla podle své chuti, že?!

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Rychlé, svižné, chutné. Co k tomu víc říct. Tohle jídlo dva lidi plně uspokojí.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Rychlé, svižné, chutné. Co k tomu víc říct. Tohle jídlo dva lidi plně uspokojí.
Špagety s rajčaty a žampiony | Italská variace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vše si připravíme. Česnek prolisujeme, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, bazalku nasekáme, papriku nakrájíme na jemnější kousky.
    Připravíme
  2. V pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu. Do oleje přidáme bazalku, provensálské koření a česnek. Restujeme 2 minuty.
    Orestujeme koření
  3. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, nakrájená rajčata a krájená rajčata s omáčkou a na drobnější kousky nakrájenou papriku. Provaříme, zakryjeme a dusíme 5 minut.
    Přidáme žampiony a papriku
  4. Rajčata
  5. Dusíme
  6. Mezitím si uvaříme špagety.
  7. Do směsi v pánvi můžeme přidat lžíci vody ze špaget. Promícháme. Přidáme špagety a jemně promícháme.
    Špagety
  8. Promícháme
  9. Podáváme posypané strouhaným parmezánem. Dozdobíme bazalkou.
    Posypeme parmenzánem

Javořické penne | Česká Itálie

Javořické penne v sobě snoubí javořické párky a penne. Tak je to jednoduché, ostatně jako celý tento recept.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to klasická sestava. Rajčata, bazalka, cibule, česnek. K tomu jsem přidal malou chilli papričku, která to nemůže pokazit, když je také z Itálie.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to klasická sestava. Rajčata, bazalka, cibule, česnek. K tomu jsem přidal malou chilli papričku, která to nemůže pokazit, když je také z Itálie.
Javořické penne | Česká Itálie
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Párky nakrájíme na kolečka a na středně rozpáleném oleji opékáme dorůžova. Stačí 5 minut.
    Opečeme párky
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, aby cibulka zesklovatěla, tak 5 minut.
    Orestujeme cibulku
  3. Přidáme nasekaný česnek, nakrájenou chilli papričku a nakrájené rajče, promícháme.
    Přidáme rajče a česnek
  4. Zalijeme rajčatovým pyré a kuřecím vývarem. Povaříme tak 5 minut, aby se tekutina redukovala.
    Přidáme pyré
  5. Přidáme nasekanou bazalku.
    Nasekaná bazalka
  6. Necháme dusit zakryté asi 10 minut.
    Dusíme
  7. Dáme vařit penne v osolené vodě.
  8. Do pánve s rajčaty přidáme celé fazolky, promícháme a necháme ještě podusit tak 10 minut.
    Zelené fazolky
  9. Penne scedíme a přidáme do pánve s rajčaty a promícháme.
    Penne přidáme
  10. V pánvi promícháme
  11. Hotovo
  12. Podáváme posypané parmezánem.
    Posypeme parmezánem