Pečené brambory | Excelentní příloha

I brambory se dají připravit zajímavě. Jasně někdy není čas, ale pečené brambory vás zase tolik nezdrží. Chutnají skvěle, vypadají zajímavě a jídlu dodají šmrnc. Podáváme třeba s plněnou kuřecí kapsou.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
50 minut
Je několik způsobů, jak si brambory připravit. A všechny jsou jednoduché a dopadnou dobře. Místo šťouchaných jsem si tentokrát umanul připravit brambory pečené. A ne ledajaké.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
50 minut
Je několik způsobů, jak si brambory připravit. A všechny jsou jednoduché a dopadnou dobře. Místo šťouchaných jsem si tentokrát umanul připravit brambory pečené. A ne ledajaké.
Pečené brambory | Excelentní příloha
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Několikrát propláchneme ve vodě a pak je v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Tak 20 až 25 minut.
  2. Scedíme.
  3. Do pekáčku nalijeme olej a dáme do předehřáté trouby na 200 °C. Zahřejeme, aby olej byl horký. Pak vyjmeme z trouby a vložíme do oleje scezené brambory. Osolíme a opepříme.
  4. Vložíme do trouby a pečeme tak 25 až 30 minut. Při pečení občas v pekáčku promícháme, aby se brambory opekly nejlépe z obou stran.
  5. Podáváme. Třeba s kuřecí kapsou. Recept najdete v odkazu výše.

Plněná kuřecí kapsa | Se sýrem, rajčaty a špenátem

Kuřecí prsa jsou běžně dostupná. Jejich příprava je jednoduchá, ale mají však sklony k vysušení. Pokud je ovšem naplníte zajímavou směsí, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem je jednou z možností. Můžete si k nim připravit opečené brambory.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Kuřecí prsa byla v mé kuchyni trochu tabu. Už kvůli možnosti vysušení. Ale o jisté chvíle už všechny omezení ruším, tak se můžeme pustit i do prsíček. Navíc ve variantě, která zmíněnému vysušení brání. O důvod víc se dotoho pustit. Je to vcelku rychlá a jednoduchá večeře.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Kuřecí prsa byla v mé kuchyni trochu tabu. Už kvůli možnosti vysušení. Ale o jisté chvíle už všechny omezení ruším, tak se můžeme pustit i do prsíček. Navíc ve variantě, která zmíněnému vysušení brání. O důvod víc se dotoho pustit. Je to vcelku rychlá a jednoduchá večeře.
Plněná kuřecí kapsa | Se sýrem, rajčaty a špenátem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Prsa podélně nařízneme.
  2. Prostě klasický motýlek. Jemně naklepeme.
  3. Osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Poklademe listy špenátu a drobně nakrájeným balkánským sýrem.
  5. Přidáme půlená cherry rajčata.
  6. Přehneme a vytvoříme kapsu. Otevřenou stranu prošpikujeme špejlí.
  7. Dvě špejle mohou k uzavření kapsy stačit, někdy si můžeme pomoci ještě třeba párátkem. Náplň při uzavírání bude mít tendenci vylézat, tak ji umravněte a zatlačte zpátky.
  8. Vložíme do zapékací misky, do které jsme dali trochu olivového oleje. Vrchní část kapes zakapeme ještě olejem.
  9. Osolíme a opepříme.
  10. Dáme do předehřáté trouby a pečeme tak 25 minut při 200 °C. Záleží na možnosti vaší trouby. Můžete na konci pečení kapsy otočit a ještě péct 5 minut.
  11. Podáváme s opečenými bramborami a zdobené nasekanou natí jarní cibulky.

Česnečka z nouze | Chce to chvíli pouze

Tak nějak jsem byl na suchu. Tedy řešil něco k večeři. Rychlé a postačující. Já vím, polévka mnohým nestačí, jsem na tom jinak. A vždycky se pak ještě můžete saturovat něčím, co dům dal.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Stačí pohledat pár brambor a hele, mám i nové palice česneku. Tak to už je základ k česnečce. Čerstvě sklizený česnek dá polévce nebývalou sílu, ale ta to potřebuje.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Stačí pohledat pár brambor a hele, mám i nové palice česneku. Tak to už je základ k česnečce. Čerstvě sklizený česnek dá polévce nebývalou sílu, ale ta to potřebuje.
Česnečka z nouze | Chce to chvíli pouze
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory nakrájíme nadrobno. Česnek zbavíme slupek a nakrájíme na plátky. Brambory dáme do vody.
  2. Přidáme česnek a spolu vaříme. Brambory by měly být do měkka.
  3. Přidáme kmín.
  4. Na troše sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  5. K cibuli přidáme trochu rozmačkaných brambor z hrnce.
  6. Osolíme a opepříme. Brambory jen trochu opečeme.
  7. Brambory s cibulí vložíme do hrnce s ostatními bramborami a česnekem.
  8. Promícháme a přidáme majoránku. Přidáme kuřecí bujón, promícháme. Ještě chvíli povaříme.
  9. Podáváme zdobené nasekanou natí jarní cibulky nebo čerstvou majoránkou.
Tip:

Osvědčil se bujón Vitany, tekutý, ne ten ve vaničce. Má přijatelnou chuť bez toho klasického ocásku, který má kostka nebo i vanička.

Vietnamské vepřové kebaby | To dáme

Chcete si udělat kebab trochu jiný než Turci nebo ti týpci ve fastfoodových stáncích u stanic metra? Zkusíme něco z Vietnamu. Až tam se zatoulala inspirace střední Ásie. Ale ono je to logické, že maso umelete a spojíte s místními surovinami. Tak možná vznikla variantu kebabu ve Vietnamu.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Jsou to špízy jako špízy, jenom v trochu v jiném hávu, ale cožpak to není dovoleno ochutnávat nové? To propojení s nudlovým salátem je prostě skvělé. Navíc všechny ingredience koupíte v supermarketu, takže žádné náhražky a komplikace. Tenhle recept je jako stavebnice, všechno do sebe zapadá.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Jsou to špízy jako špízy, jenom v trochu v jiném hávu, ale cožpak to není dovoleno ochutnávat nové? To propojení s nudlovým salátem je prostě skvělé. Navíc všechny ingredience koupíte v supermarketu, takže žádné náhražky a komplikace. Tenhle recept je jako stavebnice, všechno do sebe zapadá.
Vietnamské vepřové kebaby | To dáme
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si na špízy maso, šalotku, česnek a rybí omáčku.
  2. Do masa přidáme česnek.
  3. Šalotku.
  4. Strouhanku. Všechno propracujeme rukama. Ochutíme trochou pepře a soli.
  5. Přidáme lžíci rybí omáčky a dobře zapracujeme. Směs dáme na chvíli do chladu.
  6. Z masové směsi kolem špejle vytvarujeme špízy.
  7. Předehřejeme lehce olejem namazanou pánev na stření teplotu. Pokud máte gril nebo grilovací pánev, jistě jídlo bude efektnější.
  8. Špízy opékáme tak 8 až 10 minut, dokud nebudou propečené. Při pečení je otáčíme, aby se propekly rovnoměrně.
  9. Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minut.
  10. Mezitím nakrájíme zelí.
  11. Nasekáme koriandr a mátu.
  12. Přendáme nudle do mísy a přidáme rybí omáčku.
  13. Přilejeme citronovou šťávu.
  14. Přidáme omáčku na jarní závitky.
  15. Přisypeme nakrájený salát.
  16. Jemně promícháme.
  17. Přidáme ještě nasekané bylinky.
  18. Dobře jemně promícháme s nudlemi.
  19. Podáváme se špízy.