Podivná kombinace, že jo? No, ale vyzkoušel jsem. Inspirovala mě blogerka Dana odkudsi, která si říká Killing Thyme, což můžeme přeložit jako Vraždící tymián nebo také Zavražděný tymián. Dana se představuje jako spisovatelka na volné noze s chutí na kulinářské dobrodružství, žíznící po dobrém pivu s nekonečným hladem po fotografování. A protože miluje pivo, vaří s pivem. Plzeňským! Ale pokud máte chuť na špekáčky se zelím na pivu, můžete nalistovat zmíněný recept. A nebo máte chuť na tresku trochu jinou? Koukněte na recept, který se jmenuje treska s chorizem, fazolemi a rajčaty, tedy mimo jiné na tomto webu. Ale nebojte se experimentu a jděte do piva, nebudete litovat.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
30minut
To je záležitost, která mě zajímá. Už tu mám špekáčky na pivu, ale rybu ještě ne. Je na čase to změnit. Pokud se obáváte, že se vám porce na talíři utopí v pivu, nemusíte. Pivo se s balzamikovým octem nějak skamarádí a dá rybě jistou nahořklo chuť, ale je to chuť lahodná, skoro nepivní.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
30minut
To je záležitost, která mě zajímá. Už tu mám špekáčky na pivu, ale rybu ještě ne. Je na čase to změnit. Pokud se obáváte, že se vám porce na talíři utopí v pivu, nemusíte. Pivo se s balzamikovým octem nějak skamarádí a dá rybě jistou nahořklo chuť, ale je to chuť lahodná, skoro nepivní.
Špekáčky začínají být zajímavé, zase se do nich vrátilo maso. Alespoň do některých, které spíše koupíte u řezníka. Můžeme vyrazit za humna, ulomit patřičný klacek, nařezat a na ohýnku opékat na ježka. Jenže, kde dneska máte humna. A také, ono to s tím ohýnkem v přírodě to není nijak jednoduché. Na balkoně tohle provozovat nedoporučuju, snad na zahrádce, máte-li. Ale můžeme si špekáčky připravit i jinak, sice bez ohýnku.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
23minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
23minut
Jednoduché jídlo v jedné pánvi, máte hotovo za dvacet minut. Tak jo, suma sumárum, večeře může být na stole do půl hodiny. No, nekupte to.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
23minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
23minut
Jednoduché jídlo v jedné pánvi, máte hotovo za dvacet minut. Tak jo, suma sumárum, večeře může být na stole do půl hodiny. No, nekupte to.
Nakrájíme špekáčky na kolečka a brambory na kostičky.
Rozehřejeme si olej a na střední teplotě opečeme špekáčky z obou stran. Teplotu volte střední, nechceme mít přece cosi, co připomíná dřevěné uhlí. Stačit by měly asi 3 minuty. Dobře opečené špekáčky vyndáme z pánve a dáme stranou.
Do pánve, kde byly ještě před chvilkou špekáčky, dáme brambory a opékáme je dozlatova.
Přilijeme do opečených brambor pivo.
Přidáme ještě zelí a vše promícháme.
Nezapomeňte přidat také celozrnnou hořčici. Záleží na vás, zda jenom jednu lžičku nebo dvě. Dobře promícháme a vaříme na střední teplotě asi 2 minuty.
Pánev zakryjeme a ještě podusíme asi 3 minuty.
Vrátíme do pánve špekáčky, promícháme a vaříme ještě asi 10 minut.
Ve finále posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a necháme chvilu na vypnutém vařiči dojít.
Tip:
Pokud zrovna nemáte nebo nechcete špekáčky, můžete je zaměnit s libovolnou klobásou nebo i točeným salámem.