Tuňákový salát s tvarohem, papričkami jalapeňo, rajčaty, kukuřicí a celerem | Svačina začíná

Potřeboval jsem vhodnou plechovku na tvoření, takže mi padla do oka i ruky tuňáková. Takže budeme vařit. A ještě pro jistotu přiložil klasiku – Rio mare Insalatissimo. Pak už jsem jenom musel nakupit ingredience kolem, aby to bylo pochutnání. Tyhle saláty mají výhodu, že se rozhlédnete po tom, co máte doma a smícháte. Výsledek nesmí být patlanina, žádné pejsek s kočičkou vaří, ale opravdové jídlo, které koneckonců můžete nabídnout i návštěvě, kdyby nečekaně zazvonila u dveří.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Doba nečinnosti
15 minut na chlazení
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Doba nečinnosti
15 minut na chlazení
No, že zrovna nemáte doma tvaroh, nemusíte se trápit, ten se dá pořídit na každém rohu ve větších městech, když ale žijete na vesnici s jedním ubohým konzumem, nebo ani tím ne, pak se na tenhle salát můžete připravit plánovitě. Stačí se cestou domů zastavit tam, kde máte šanci tvaroh pořídit. Ale za zkoušku tenhle salát určitě stojí.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Doba nečinnosti
15 minut na chlazení
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Doba nečinnosti
15 minut na chlazení
No, že zrovna nemáte doma tvaroh, nemusíte se trápit, ten se dá pořídit na každém rohu ve větších městech, když ale žijete na vesnici s jedním ubohým konzumem, nebo ani tím ne, pak se na tenhle salát můžete připravit plánovitě. Stačí se cestou domů zastavit tam, kde máte šanci tvaroh pořídit. Ale za zkoušku tenhle salát určitě stojí.
Tuňákový salát s tvarohem, papričkami jalapeňo, rajčaty, kukuřicí a celerem | Svačina začíná
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
  2. Smícháme tvaroh s tuňákovými konzervami. Pro jistotu si z tu se slunečnicovým olejem přeceďte, stačí jenom tuňák, olej si dejte stranou, pokud ho budete chtít použít. Zjistíte, že se bez něho obejdete.
    Tvaror smíchá s tuňákovou konzervou
  3. Přidáme nadrobno nakrájené papričky jalapeňo, nadrobno nakrájená rajčata a najemno nakrájený celer.
    Zelenina do salátu
  4. Promícháme jemně, ale důkladně.
    Jemně promícháme
  5. Přidáme dvě lžičky celozrnné hořčice a opět dobře promícháme.
    Přidáme hořčici
  6. V závěru ještě přidáme cukrovou kukuřici – stačí jenom polovina malé konzervy; zeleniny už je v salátu docela dost, ale pokud jste jejím fanatickými konzumenty, klidně si přidejte celou. Promícháme. Osolíme a opepříme, podle chuti.
    Ještě přidáme kukuřici
  7. Dáme vychladit a pak podáváme s chlebem nebo dalamánkem. Nebo zvolíte bílé pečivo? Jak libo.
    Podáváme

Tuňákový salát s vajíčkem | Rychlovka na večeři nebo svačinu

Vymetám spíž, narazil jsem na tuňáka  v konzervě, ale je v tom jenom drť, která mi nepřipadá jako start k nějakému pokrmu. Bude to poživatelné, ale jinak NIC. Také u Franze Josepha vymetali sklady? Tuna steak in sunflower oil s vignetou „exclusive“ už mi nesmí do domu. Padesát gramů ničeho! Cpal bych to šéfům firmy do chřtánu, ale to mi nevyřeší problém rychlé večeře. Tak mě zachraňuje asijský obchod, kde sice hlídač hlasitě chrápe, ale mají Rio mare Tuna chunks in brine, už z nějakého testu vím, že tahle značka nekrade. Vysypalo se mi z plechovky 120 gramů kousků ryby. Hurá! Tak můžeme chystat večeři.

Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Je to jednoduchý a rychlý salát, nejvíc vás asi zdrží uvaření vajíček natvrdo, ale pak už to jde ráz na ráz.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Je to jednoduchý a rychlý salát, nejvíc vás asi zdrží uvaření vajíček natvrdo, ale pak už to jde ráz na ráz.
Tuňákový salát s vajíčkem | Rychlovka na večeři nebo svačinu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Všechno si připravíme.
    Co si připravit.
  2. Nakrájíme ředkvičky na osminky, řapíkatý celer na jemné kousky. Přidáme do kousků tuňáka. Osolíme, opepříme a přidáme majonézu. Dobře promícháme a necháme chvíli odležet v chladu.
    Nakrájíme.
  3. Servírujeme s chlebem dalamánkového typu, nebo...
    Tuňák
  4. ...na chlebu dalamánkového typu.
    Podáváme s chlebem.
  5. Variantou je salát, do kterého můžete přidat i najemno nakrájené půlměsíčky červené cibule.
    S červenou cibulí.

Frankfurtská polévka zase trochu jinak | Zkuste si to taky! Párky, čočka, rajčata.

Tak jo, zahrajeme si zase tu hru na kuchaře a jeho inspiraci. Když nejste v kuchyni z musu, ale z radosti, půjde to samo. Moje metoda je stejná: omrknu všechno kolem a kolem a vytvořím jídlo, které je okay. Takže dobré. Jasně, že je to další variace na dané téma, ale vždycky si můžete zkusit ještě něco přidat, či ubrat. Ovšem platí, že je dobré být střídmý. Tuhle polévku jsem si už vyzkoušel třeba jako plnou párků.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 14 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 14 minut
Doba vaření
50 minut
První překvapení. Čočka. Druhé překvapení rajčata. V českých receptech po nich není ani vidu, ani slechu.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 14 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 14 minut
Doba vaření
50 minut
První překvapení. Čočka. Druhé překvapení rajčata. V českých receptech po nich není ani vidu, ani slechu.
Frankfurtská polévka zase trochu jinak | Zkuste si to taky! Párky, čočka, rajčata.
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Rozehřejeme sádlo a orestujeme na kousky nakrájenou slaninu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Promícháme.
    Restujeme slaninu a cibuli.
  2. Přidáme 2 lžičky sladké papriky.
    Paprika sladká.
  3. Zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla. Přidáme bobkový list a trochu pepře. Necháme chvilku vařit, pak přidáme 4 lžíce krájených rajčat i se šťávou. Přilijeme trochu vývaru a necháme chvíli vařit.
    Přidáme rajčata.
  4. Přidáme čočku, kterou nemusíme dlouho namáčet, stačí ji nechat 10 minut ve vodě, kterou slijeme.
    Přidáme čočku.
  5. Bramboru nakrájíme na malé kostičky. Dáme do základu. Bramboře by mělo stačit k uvaření 20 minut.
    Přidáme bramboru.
  6. Stroužky česneku rozmáčkneme plochou stranou nože a nakrájíme nadrobno. Přidáme do polévky.
    Přidáme česnek.
  7. Přilijeme vodu, promícháme a necháme vařit na mírném ohni pod pokličkou.
    Přidáme vodu.
  8. Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do polévky.
    Přidáme párky.
  9. Můžeme ještě dochutit špetkou drceného kmínu a špetkou majoránky nebo libečku, ještě trochou mletého pepře a soli.
    Přidáme libeček.
  10. V závěru ještě přidáme trochu zakysané smetany.
    Přidáme zakysanou smetanu.
  11. Můžeme podávat s plátky bagetky.
    Servírujeme s plátky bagety.

Bílý rychlý dip | Ke kuřeti a jinak

Kořeněné maso chce nějakou protiváhu. Zkuste dip, který je hotový za pět minut.





Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut

Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut

Zakysaná smetana a ochucené gervais, to je celý trik. Hodí se ke smaženému kuřeti.


Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut

Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut

Zakysaná smetana a ochucené gervais, to je celý trik. Hodí se ke smaženému kuřeti.

Bílý rychlý dip | Ke kuřeti a jinak

Potřebujete:

Jednotky:

Jak na to:
  1. Smícháme zakysanou smetanu s krémovým sýrem Gervais, ochuceným česnekem a bylinkami. Nadrobno nakrájíme nať jarní cibulky a řapíkatý celer. Přidáme pepř a špetku soli. Vše dobře promícháme.
    Dip, příprava.