Krkovice zapečená s lečem a sýrem | Mozzarella hraje prim, ale můžete zvolit jiný tým

Tenhle nápad se zrodil z nouze, tak to bývá. Prostě bylo nutné s krkovičkou nějak naložit. Tak jsem ji naložil. A pak zapekl. To by mělo fungovat i na náročnější chuťové pohárky. Prošmejdil jsem několik stránek na netu a jak už to tak dělávám, kombinuji. Díky za rady z vaší zahrady.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Je to jednoduché jako facka. No, jen to potřebuje čas. Marinování zabere alespoň noc, pak ještě zapékání. Ale, když si to načasujete, tak to klapne. Masíčko v obalu ze šunky a slaniny v sýrové krustě, to je přece ono!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Je to jednoduché jako facka. No, jen to potřebuje čas. Marinování zabere alespoň noc, pak ještě zapékání. Ale, když si to načasujete, tak to klapne. Masíčko v obalu ze šunky a slaniny v sýrové krustě, to je přece ono!
Krkovice zapečená s lečem a sýrem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Plátky krkovice naklepeme jemně z obou stran.
    Naklepeme
  2. Okořeníme směsí steakového koření.
    Okořeníme
  3. Plátky dáme do umělohmotného boxu a zalijeme olivovým olejem. Dáme do chladu alespoň přes noc.
    Přidáme olej
  4. Plátky krkovice vložíme do zapékací misky.
    Plátky krkovice dáme do mísy
  5. Poklademe plátky šunky.
  6. Poklademe plátky anglické slaniny.
    Poklademe anglickou slaninou
  7. Přidáme lečo a krájené papriky. Zakryjeme.
    Zakryjeme
  8. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme zakryté asi 30 minut. Potom odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
    Dáme do trouby
  9. Zasypeme strouhaným sýrem.
    Zasypeme sýrem
  10. Pečeme ještě 10 minut, aby sýr mírně zezlátl.
    Upečeno
  11. Podáváme s vařenými brambory, přelitými vypečenou šťávou.
    Podáváme
  12. Dobrou chuť!
    Dobrou chuť

Ředkvičkový dip | Svižná záležitost

Už jsem zkoušel okurku, tentokrát je na řadě ředkvička. Zahraje si v zakysané smetaně, protože potřebujeme rychlý dip, lahodný a vyvážející chutě servírovaného jídla. Seznamte se. V hlavní roli ředkvičky a zakysaná smetana.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Nakrájet ředkvičku nadrobno, to je jediná komplikace. Pro někoho jistě banalita, takže další text můžete přeskočit, vzít nůž a jít do toho. Ředkvičku stačí překrojit podélně na půlku, pak ještě na dvě vrstvy a už můžeme krájet jako cibuli. Podélné husté řezy a pak příčné. Výhodou je, že ředkvičku se mi podařilo takhle nakrájet do poslední mrtě, zatímco na konci cibule mi jednotlivé vrstvy sklouzávají. Viděl jsem to mockrát v televizi i na videu a stejně se mi to děje, zatímco někteří nakrájí cibuli svižně, jedou jako motorová myš. Ale tady neřešíme cibuli, takže klid.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Nakrájet ředkvičku nadrobno, to je jediná komplikace. Pro někoho jistě banalita, takže další text můžete přeskočit, vzít nůž a jít do toho. Ředkvičku stačí překrojit podélně na půlku, pak ještě na dvě vrstvy a už můžeme krájet jako cibuli. Podélné husté řezy a pak příčné. Výhodou je, že ředkvičku se mi podařilo takhle nakrájet do poslední mrtě, zatímco na konci cibule mi jednotlivé vrstvy sklouzávají. Viděl jsem to mockrát v televizi i na videu a stejně se mi to děje, zatímco někteří nakrájí cibuli svižně, jedou jako motorová myš. Ale tady neřešíme cibuli, takže klid.
Ředkvičkový dip | Svižná záležitost
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme ředkvičky nadrobno, přidáme zakysanou smetanu, lžičku bílého vinného octa, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Dobře promícháme.
  2. Můžeme dát na chvíli dát rozležet do ledničky, ale to není nutné.
  3. Servírujeme, třeba s rychlým kuřecím řízkem nebo s kuřecím řízkem s tajemstvím, ale hodí se i k jinému smaženému nebo pečenému masu.
    Podáváme s kuřecím masem
Tip:

Už jste vyzkoušeli kuřecí řízek s tajemstvím? Je to další zpestření ve vašem jídelníčku. A večeře, kterou budete mít na stole za pár minut. Stejně jako rychlý kuřecí řízek.