Salmon with mushrooms|On red wine

Lámal jsem si hlavu a hledal inspiraci na lososa trochu jinak, než ho šoupnout na pánev a přihodit k němu pár brambor. Navíc jsem v nějakém záchvatu koupil krémové žampiony. S nějakou myšlenkou, která se cestou vypařila. Tak vznikla poptávka: Co takhle losos a houby, to by se mohlo rýmovat. Nakonec mě navedl David Crowley, který píše blog o víně a jídle. Zatímco David vaří, jeho žena Jodi prodává domy v Bostonu. Ale nejzajímavější na něm je, že mi objevil lososa s houbami a vínem a také trochu překvapivě s nudlemi.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Losos na pánvi s houbami je jedním z Davidových oblíbených receptů na mořské plody! Jako bonus může být na stole za něco málo přes půl hodiny. Obzvláště dobré v kombinaci s červeným vínem Pinot Noir nebo Merlot, které odpovídá zemitosti hub. Ale my se toho odvážíme víc. Pojďme na to. S lososem z farmy v Norsku. Široké nudle tagliatelle budou na talíři jistým překvapením. Alespoň pro mě, ale na to zase až tak nezáleží, důležité je, jak to všechno dopadne. A k tomu si dejte třeba sklenku právě Pinot Noir. To není reklama, za tuhle zmínku mě nikdo neplatí, což si David umí zařídit. Ale to už je věc jiná, můžeme si pochutnat i tak. I když použijete při vaření Cabernet-Syrah od JP. Chenet jako já.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Losos na pánvi s houbami je jedním z Davidových oblíbených receptů na mořské plody! Jako bonus může být na stole za něco málo přes půl hodiny. Obzvláště dobré v kombinaci s červeným vínem Pinot Noir nebo Merlot, které odpovídá zemitosti hub. Ale my se toho odvážíme víc. Pojďme na to. S lososem z farmy v Norsku. Široké nudle tagliatelle budou na talíři jistým překvapením. Alespoň pro mě, ale na to zase až tak nezáleží, důležité je, jak to všechno dopadne. A k tomu si dejte třeba sklenku právě Pinot Noir. To není reklama, za tuhle zmínku mě nikdo neplatí, což si David umí zařídit. Ale to už je věc jiná, můžeme si pochutnat i tak. I když použijete při vaření Cabernet-Syrah od JP. Chenet jako já.
Salmon with mushrooms |On red wine
Need:
Units:
How do you:
  1. Houby nakrájíme na plátky.
  2. Nakrájíme šalotku nadrobno.
  3. Nasekáme česnek.
  4. Začněme připravovat houbovou omáčku. Heat 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje v kastrolu na středním ohni. Když se rozpustí, přidáme šalotku, cook, dokud nezačne měknout, about 3-4 minuty.
  5. Přidáme česnek a vaříme tak další minutu.
  6. Vmícháme houby spolu se solí a pepřem podle chuti. cook for about 5 minutes, dokud houby nezačnou měknout.
  7. Přidáme provensálské koření.
  8. Přidáme červené víno a vaříme ještě asi 5 minutes, dokud se víno nezredukuje asi o polovinu a houby nejsou plně uvařené.
  9. Omáčku dokončíme rozpuštěním další lžíce másla a pak dobře promícháme, aby se začlenilo do omáčky.
  10. Snížíme teplotu na velmi nízkou teplotu a přikryjeme.
  11. Tagliatelle uvaříme podle návodu.
  12. A jdeme na lososa. Pro dva uděláme dvě porce. Salt and pepper.
  13. Zahřejeme řepkový olej na pánvi na střední teplotě. Když je pánev rozpálená, přidáme lososa kůží dolů. Navrch dáme trochu oleje z pánve. Asi 4 minuty se ryby nedotýkáme.
  14. Po 4 minutách opékání lososa na straně kůže rybu otočíme.
  15. Opékáme další 2 until 3 minuty. Lososa stáhneme z ohně a necháme ho pár minut odpočinout. Ryba by měla být stále velmi vlhká a uvnitř by měla mít tmavě oranžovou barvu.
  16. Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle přelité houbovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.

Klobásky s bramborovou kaší | Bangers & Mash | Inspirace z Korfu

Základ anglické snídaně tvoří vejce, bacon, sausage, fazole v tomatě, pečené žampióny a rajčata. Vejce se dělá nejčastěji v podobě mírně tekutého volského oka, přípustná jsou však i vajíčka míchaná. Anglická slanina s rovnoměrným poměrem tuku a masa obvykle pochází z Yorkshiru. Tolik na první dobrou na vás vyletí na síti. Jenže já chodil pár dní kolem taverny Condor na Korfu, kde mě provokoval poutač s nápisem Bangers & Ham jako pravá anglická snídaně. Můžete namítnout, že co asi Řekové vědí o anglické snídani, ale oni vědí. I když se nápisem mýlí, obrázek nelhal. Bangers and Mash je jedním z nejznámějších britských jídel na světě, v hlavní roli s velmi oblíbenou britskou klobásou alias Banger. No už jenom pohled na obrázek mi napověděl, že to bych asi jako snídani nedal, ale jako večeře by to šlo.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
35 minutes
Tako je tu máme. Klobásky s kaší. Nesmíme zapomenout na cibulovou omáčku a hrášek. Pak to bude kompletní. Asi nejproblematičtější bude výběr klobásy. Samo má být grilovací. Červená nebo bílá? Narazil jsem v Albertu na růžovou, teda něco mezi, což se mi zdálo příhodné. Takové tenké taliány, ale nechci úplně srovnávat. Klobása salsiccia obsahuje 90 procent vepřového masa, to je OK. Že je to italská klobása přece nevadí. Používá se na desítky způsobů, proč tedy ne na moji anglickou večeři.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
35 minutes
Tako je tu máme. Klobásky s kaší. Nesmíme zapomenout na cibulovou omáčku a hrášek. Pak to bude kompletní. Asi nejproblematičtější bude výběr klobásy. Samo má být grilovací. Červená nebo bílá? Narazil jsem v Albertu na růžovou, teda něco mezi, což se mi zdálo příhodné. Takové tenké taliány, ale nechci úplně srovnávat. Klobása salsiccia obsahuje 90 procent vepřového masa, to je OK. Že je to italská klobása přece nevadí. Používá se na desítky způsobů, proč tedy ne na moji anglickou večeři.
Klobásky s bramborovou kaší | Bangers & Ham | Inspirace z Korfu
Need:
Units:
How do you:
  1. Dáme vařit oloupané překrájené brambory v mírně osolené vodě.
  2. Nakrájíme cibuli na půměsíčky.
  3. Česnek rozdrtíme plochou stranou nože a nasekáme.
  4. Na oleji osmahneme cibuli.
  5. Přidáme nasekaný česnek a necháme provonět.
  6. Přidáme lžíci mouky a promícháme, aby vznikla jíška.
  7. Přidáme po částech vývar a promícháme, to form a sauce.
  8. Klobásy osmahneme ze všech stran na oleji.
  9. Hrášek orestujeme na troše másla.
  10. Brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a mléko. Vytvoříme kaši. Ještě mírně posolíme.
  11. Na talíř dáme kaši. Přidáme krásek a kaši překryjeme zčásti klobáskami. pour sauce.
  12. Enjoy your meal.
Tip:

Salsiccia je typická svým původem (Itálie) a použitým masem (nejčastěji vepřové, může ale obsahovat například i maso divočáka, jehněčí či koňské maso). Její příprava se liší podle koření, používaných v různých oblastech Itálie. V některých italských regionech chutná salsiccia po fenyklu nebo muškátovém oříšku, jinde do ní zase rádi přidávají například peperoncino (feferonku).
Salsiccia má dvě hlavní podoby: ochutnáte ji čerstvou (salsiccia fresca) nebo sušenou/vyzrálou (salsiccia stagionata). V Itálii můžete narazit na různé typy salsiccie podle toho, ve kterém regionu se nacházíte. Podle toho se mění i pojmenování a obsah koření v této dobrotě. Salsicciu ochutnáte například pod názvy lucanica, salamella, salamina, salametto, sarsizza, sarzizza a dalšími.
Tolik pár mouder od Michaely, která žije s Italem a naší kočkou v Brně.

Tomato salad | Rychlá akce

Somehow I had the need to add something good to roast smoked ocáskům. Then it occurred to me, that turn sand the salads. And because I'm due a photo roasted smoked tails went for the tomato, I took them more.





Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes

so that. Quickly and easily. The recipe is not it, but you can add a little ground black pepper. Just even here you can use imagination and obsessive taste.


Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes

so that. Quickly and easily. The recipe is not it, but you can add a little ground black pepper. Just even here you can use imagination and obsessive taste.

Tomato salad | Rychlá akce

Need:



Units:

How do you:
  1. Red onions, cut into half-moons. Tomatoes přepůlíme longitudinally and then cut transversely into slices.

  2. Mix lemon juice, cukr, salt and vinegar. Toss. add oil.

  3. Pour tomatoes with onion vinaigrette. We'll cool down for a while.
    Zalijeme

  4. served.
    Rajčatový salát




Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami | Asijská ozvěna

Opakování – matka moudrosti. So wisely repeat chicken strips and preparing them wisely we transform, give us food still tasted and nezevšednělo.

Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami | Asijská ozvěna
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tuhle rychlou záležitost zvládne i naprostý začátečník, so no worries. I když vím, že tyhle stránky navštěvují zkušení kuchaři a kuchařky, kteří oátrají stejně jaké já po něčem novém. To nové tedy právě nabízím. Neříkejme tomu jídlo čína, je to asijská ozvěna, hlavně kvůli ingrediencím.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
12 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
12 minutes
Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami | Asijská ozvěna
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tuhle rychlou záležitost zvládne i naprostý začátečník, so no worries. I když vím, že tyhle stránky navštěvují zkušení kuchaři a kuchařky, kteří oátrají stejně jaké já po něčem novém. To nové tedy právě nabízím. Neříkejme tomu jídlo čína, je to asijská ozvěna, hlavně kvůli ingrediencím.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
12 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
12 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do misky.
    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky
  2. Zasypeme lžičkou kukuřičného škrobu, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.
    Zasypeme škrobem
  3. Pokropíme olejem
  4. Smícháme na omáčku kuřecí vývar, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet a cukr.
    Smícháme omáčky
  5. Přidáme 2 teaspoons cornstarch. mix well.
    Přidáme škrob
  6. Přilijeme vývar a dobře promícháme.
    Přidáme vývar
  7. A můžeme restovat maso. Připravíme si prolisovaný česnek, zázvor, omáčka už čeká.
    Před restováním
  8. Rozehřejeme olej ve woku, přidáme prolisovaný česnek a zázvor.
    Orestujeme česnek a zázvor
  9. Orestujeme tak 30 seconds, pak hned přidáme kuřecí nudličky. Pokud je oleje málo, přidáme ještě lžíci řepkového oleje. Maso restujeme tak 3 until 5 minutes.
    Přidáme maso
  10. Přidáme nakrájenou jarní cibulku.
    Přidáme cibulku
  11. Ještě přidáme hned fazolky. Za stálého míchání restujeme tak 2 until 3 minuty.
    Přidáme fazolky
  12. Toss, restujeme.
    Promícháme, restujeme
  13. Vmícháme připravenou omáčku a mícháme, aby omáčka zhoustla. Vaříme na mírném ohni tak 3 minuty.
    Přilijeme omáčku
  14. served. Můžete přidat ještě rýži. S tou si dozajista už poradíte, that? Když do vody ještě přidáte kuřecí vývar, dostane rýže další chuť.
    Příprava rýže
  15. Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami