Zelňačka | Pikantní vyprošťovák | Polévka, která posílí i zahřeje

Zelňačku jste nejspíše někdy už měli na jídelníčku. A důvod není podstatný, byť má tahle polévka pověst vyprošťováka. Jenomže nemusíte být ve stavu, kdy by přišla vhod. Jsou i chvíle, kdy přijde vhod tak sama o sobě.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Chodil jsem kolem kysaného zelí, tak nějak nevšímavě, pak minul pikantní klobásu a rázem mi to seplo. Což takhle dát si zelňačku? Pikantnost jí dodá jak klobása, tak chilli.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Chodil jsem kolem kysaného zelí, tak nějak nevšímavě, pak minul pikantní klobásu a rázem mi to seplo. Což takhle dát si zelňačku? Pikantnost jí dodá jak klobása, tak chilli.
Zelňačka | Pikantní vyprošťovák
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na osminky nakrájená rajčata (můžeme je spařit a zbavit slupky, pak nakrájíme), přidáme vločky chilli (ale opatrně, nechceme přece při jídle hořet!) a orestujeme. Ještě přisypeme trochu sladké papriky, promícháme a zalijeme horkou vodou, jen tolik, aby pokryla všechny ingredience.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, koření, opět trochu vody a zvolna vaříme až budou brambory měkké. Malé kostičky brambor se uvaří vcelku rychle.
  4. Přidáme zelí, pokud se vám zdá v příliš velkých kusech, nakrájejte je. Za stálého míchání vaříme 12 minut. Můžete připad horkou vodu, pokud s vám zdá polévka moc hustá.
  5. Na závěr přidáme kysanou smetanu a ještě prohřejeme.
  6. zelňačka v pohotovosti