Kuře na pánvi | Vše v jednom až na přílohu

Tahle jídla mě baví, protože u nic nenaděláte moc nádobí, takže ubývá práce. Máme tu opět kuřecí maso, tentokrát stehenní řízky. A uděláme s nimi krátký proces, nic dlouhého, široké, ale možná přece jen bystrozrakého.

Kuře na pánvi | Vše v jednom až na přílohu
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Stehenní řízky si nakrájíme tak na tři filety z každého. Rajčatový protlak se spojí s vývarem a chutěmi koření do chutné omáčky. A když k tomu přidáme strouhanku z nachos, je to prostě skvělé.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Kuře na pánvi | Vše v jednom až na přílohu
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Stehenní řízky si nakrájíme tak na tři filety z každého. Rajčatový protlak se spojí s vývarem a chutěmi koření do chutné omáčky. A když k tomu přidáme strouhanku z nachos, je to prostě skvělé.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Smícháme vývar, protlak, pepř, oregano, sůl a česnek v misce. Dobře promícháme a dáme stranou.
    Smícháme omáčku
  2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, takové střední, jemně posolíme a opepříme. Dobře obalíme ve strouhance z nachos.
    Obalíme v nachos
  3. Rozehřejeme olej s kouskem másla na střední teplotu a lehce opečeme kuřecí maso. Tak 5 minut z každé strany.
    Lehce opečeme
  4. Pak přidáme směs s vývarem a houby a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na mírné teplotě asi 20 minut.
    Přidáme vývar
  5. Přidáme houby
  6. Dáme vařit bramborové hranolky v osolené vodě. Nic z pytlíku, mám na to vychytávku, která z brambory hranolky vyrobí. Pokud něco podobného nemáte, jistě si poradíte s jinou podobou brambor.
    Vaříme brambory
  7. Vyjmeme maso a dáme ho stranou do tepla (obvykle talíř s masem přikryji velkou poklicí). Omáčku přivedeme k varu, přilijeme trochu horké vody a vaříme tak 5 minut, aby se redukovala, tedy zhoustla.
    Omáčku provaříme
  8. Podáváme s vařeným bramborem, omáčku s houbami přelijeme přes kuřecí maso. A můžeme posypat nasekanou petrželkou.
    Podáváme s hranolky
Tip:

Strouhanka z nachos není nic jiného než rozemleté nachos. Jsou to kukuřičné chipsy, ochucené i neochucené. Nachos rozlámeme a rozdrtíme ve dlaních. Vše pak rozmixujeme – po všech pokusech s technikou, došlo na tyčový mixer. Poradil si s tím.

Kuřecí kousky na houbách s pórkem

Můžeme podávat s bramborami
Varianta přílohy, bramborové dukátky

Houby nesbírám, ale mám rád. Tak si musím vystačit se žampiony a nebo nakládanými, protože v lese bych našel akorát tak muchomůrku červenou a z té bych cokoli k jídlu dost rád oželel. Můžete se smát, možná i tvrdit, že jsem srab, ale já se mám v tomhle ohledu rád. No, už jsem spatřil v obchodě hříbky i lišky a nad těmi jsem se dost zarazil, cože jako s nimi. Ale tentokrát zůstaneme u lesní směsi, kterou nasbírali a naložili lidé znalí.

Kuřecí kousky na houbách s pórkem
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Pokud jste houbaři, máte náskok. V tomto případě totiž přece jenom musíme trochu počítat s tím, že naložené houby s sebou nesou i trochu chuti naložení. Ale to neberu jako minus. Prostě to tak je.
Porce
2 osoby
Doba vaření
30 minut
Porce
2 osoby
Doba vaření
30 minut
Kuřecí kousky na houbách s pórkem
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Pokud jste houbaři, máte náskok. V tomto případě totiž přece jenom musíme trochu počítat s tím, že naložené houby s sebou nesou i trochu chuti naložení. Ale to neberu jako minus. Prostě to tak je.
Porce
2 osoby
Doba vaření
30 minut
Porce
2 osoby
Doba vaření
30 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Řízky pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem a máslem, kterou zahřejeme na střední teplotu, kuřecí kousky opečeme. Z každé strany tak 5 minut, ale to už si ohlídáte.
    Maso opečeme
  2. Opečené kuře dáme stranou, zakryjeme, aby si maso udrželo teplotu.
  3. Houby, které jsou větší, pokrájíme. Dáme na olej s máslem, přidáme na kolečka nakrájený pórek a trochu ještě osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, aby pórek změkl.
    Pórek s houbami
  4. Přilijeme víno a vaříme ještě 3 minuty. V tomto kroku už teplotu zvýšíme.
    Víno vlijeme do směsi
  5. Směs zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso. Vypneme vařič, zakryjeme a necháme chvilku prohřát.
    Ještě přidáme smetanu
  6. Podáváme s rýží.
    Přílohou je rýže
  7. Nebo podáváme s bramborovými dukátky, což jsou vařené brambory, jemně opečené na másle a oleji. Jsou mírně osolené.
    Můžeme podávat s bramborami