Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat

Zachtělo se mi něco rychlého, bezproblémového. I ohledně přílohy.Tak jsem šel do kuřecích jater na smetaně. Našel jsem dvě možné varianty, jedna doporučuje smetanu na šlehání, druhá zakysanou smetanu. Tak si můžete vybrat. Stejně jako přílohu. Libo-li chleba, bagetku nebo rýži. Není problém.

Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozpáleném oleji. Já volím pomalejší zkaramelizování, pár minut navíc, střední teplota a cibulka je jako víno.
    osmahneme
  2. Nasekáme česnek (můžete i prolisovat, je-li libo) a přidáme k restované cibulce. Dejte česneku tak půl minuty, ne víc.
  3. Přidáme očištěná játra. Větší kusy překrojíme. Restujeme asi 10 minut nebo do té doby než vykazují známky opečení.
    osmahneme játra
  4. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Promícháme.
    Přidáme koření
  5. Podlijeme trochou kuřecícho vývaru.
    Podlijeme
  6. Zakryjeme a dusíme tak 10 minut. Mezitím si připravíme rýži (je-li ve volbě přílohy).
    Zakryjeme
  7. Smícháme mouku s vodou.
    Smícháme
  8. Játra zalijeme smetanou a promícháme.
    Zalijeme smetanou
  9. Přidáme mouku rozmíchanou ve vodě. Promícháme a provaříme. Dejte mouce tak 3 minuty.
    Přidáme mouku
  10. Podáváme. Ve finále můžeme dozdobit nasekanou natí jarní cibulky nebo něčím jiným zeleným. Aby si pochutnalo i oko.
    Podáváme

Kuřecí soté s houbami | Variace na kuřecí prsa

Vyvstal mi naráz problém, prý jsou kuřecí prsa suchá a mám si je nechat od cesty nebo dát za klobouk. No, názory mohou být různé, také je pravda, že prsní řízky musíte trochu potrápit v nějaké marinádě nebo jogurtu, případně podmáslí. Ona se poddají. Ale co s prsíčky, když se zvedla kritika? A už není čas je naložit, takže půjdeme trochu jinou cestou.

Kuřecí soté s houbami | Variace na kuřecí prsa
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Takže jsem se uchýlil k malé lsti. Kuřecí prsní řízek ukryji do soté. Ano, malé kousky masa, dušení, to by mohlo pomoci. Trochu jsem se bál, že to dopadne italskou domácností, ale výsledek překvapil natolik, že si mi dostalo pochvaly. No, proč to neříct. Pochutnáte si také!
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Kuřecí soté s houbami | Variace na kuřecí prsa
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Takže jsem se uchýlil k malé lsti. Kuřecí prsní řízek ukryji do soté. Ano, malé kousky masa, dušení, to by mohlo pomoci. Trochu jsem se bál, že to dopadne italskou domácností, ale výsledek překvapil natolik, že si mi dostalo pochvaly. No, proč to neříct. Pochutnáte si také!
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme. Tak 4 až 5 minut. Poté dáme slaninu stranou.
    Kuřecí soté, slanina
  2. Kuřecí řízek nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Do pánve, ve které jsme restovali slaninu přidáme lžíci oleje a kousek másla. Na tuku opečeme kuřecí maso ze všech stran, asi 10 minut.
  3. K opečenému masu vrátíme slaninu a promícháme. Přidáme nakrájené žampiony a znovu promícháme, necháme chvíli restovat.
  4. Přilijeme trochu bílého vína a povaříme.
  5. Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu.
    Přidáme vývar.
  6. Snížíme teplotu a necháme probublávat a pak zakryjeme a dusíme asi 25 minut.
    Budeme dusit.
  7. Z kousku másla a dvou lžiček hladké mouky si připravíme jíšku. Zapravíme ji do šťávy a chvíli provaříme. V závěru přidáme trochu smetany na šlehání a nasekanou pažitku.
    Přidáme smetanu.
  8. Podáváme s rýží.
    Podáváme s rýží.