Špagety s krevetami | Variace

Další reminiscence na pobyt u moře. Krevety mi omohou navodit tu atmosféru, pohodovou, jak jinak. Už tu máme krevetyšpagety a zase další pochutnání. Najdete tu ještě dalšídalší. Ale jedeme dál. No zalistujte si třeba na těchto stránkách ještě o něco víc.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Špagety s krevetami | Variace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit osolenou vodu a do ní pak v momentě varu přidáme špagery. Vaříme Al dente. Takže tak 8 minut.
  2. Nakrájíme červenou cibuli. Jednu najemno, druhou na půlměsíčky.
  3. Nasekáme stroužky česneku.
  4. Nachystáno.
  5. Rozpálíme olivový olej na středním plameni.
  6. Osmahneme cibuli do sklovata.
  7. Přidáme česnek a krátce osmahneme. Pamatujte, že česneku stačí 30 sekund.
  8. Přidáme krevety.
  9. Přidáme rajčata, částečně překrájená, částečně celá.
  10. Přidáme nasekanou bazalku.
  11. Zakapeme šťávou z poloviny citronu.
  12. Přidáme zcezené špagety.
  13. Zalijeme vodou ze špaget. Dobře promícháme.
  14. Osolíme a opepříme.
  15. Podáváme posypané ještě nasekanou bazalkou.

Česnekové špagety | Aglio olio e peperoncino

Jak je to možné? Všichni je určitě znají, všichni je připravují, ale já jsem je nějak opomíjel. Česnekové špagety začínají být horkým favoritem na šup šup večeři.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2 osoby
Doba vaření
15 minut
Porce
2 osoby
Doba vaření
15 minut
Aglio olio e peperoncino, tedy špagety s česnekem a feferonkou jsou jednou z variant italské klasiky z Neapole. Ortodoxní kuchaříci budou trvat na to, že se do těchto špaget nepřidává ani rajče ani parmazán. Italové se s tím ale tak nemažou, přidávají ještě třeba kapary nebo olivy, sardelky či mandle. Ale opravdu záleží na chuti i tom, co máte po ruce. Takže se netrapte tím, že se vaše večeře liší od té tradiční. Nevaříme přece v Muzeu aglio olio. A večeři máte hotovou za nějakých patrnáct minut. Záleží na tom, jak dlouho trvá než se začne vařit voda na špagety. Pak už podle návodu all dente stačí jedenáct minut plus minutu či dvě na smíchání a servírování.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2 osoby
Doba vaření
15 minut
Porce
2 osoby
Doba vaření
15 minut
Aglio olio e peperoncino, tedy špagety s česnekem a feferonkou jsou jednou z variant italské klasiky z Neapole. Ortodoxní kuchaříci budou trvat na to, že se do těchto špaget nepřidává ani rajče ani parmazán. Italové se s tím ale tak nemažou, přidávají ještě třeba kapary nebo olivy, sardelky či mandle. Ale opravdu záleží na chuti i tom, co máte po ruce. Takže se netrapte tím, že se vaše večeře liší od té tradiční. Nevaříme přece v Muzeu aglio olio. A večeři máte hotovou za nějakých patrnáct minut. Záleží na tom, jak dlouho trvá než se začne vařit voda na špagety. Pak už podle návodu all dente stačí jedenáct minut plus minutu či dvě na smíchání a servírování.
Česnekové špagety | Aglio olio e peperoncino
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit špagety podle návodu all dente. Mezitím máme čas připravit vše ostatní. Česnek nakrájíme na plátky a papričku, kterou jsme zbavili semínek, nakrájíme na kolečka.
  2. Ještě nakrájíme nať jarní cibulky. Použil jsem ji jako náhradu za petrželku a bude sloužit k ozdobení při podávání.
  3. Na oleji osmahneme česnek a papričku.
  4. Přidáme nepropláchnuté špagety.
  5. Dochutíme mletý barevným pepřem. Posypeme nasekanou natí cibulky a posypeme vločkami sýra.

Chilli krevety v tomatové omáčce | Špagety nemohou chybět

Nejsem žádný námořník nebo rybář, krevety ulovené v Tesco také dobře poslouží. Ostatně při nákupu velkého pytle nezbyde člověku nic jiného, při dvou strávnících, aby si připravil hned několik obědů či večeří. Takže krevety máme tadytadytady. A také tady. A najdete jich na stránce víc. Jo, kdysi jsem krevetám moc nehodoval, ale teď už je to jiná. Pořád pokukuji v obchodě po těch nevyloupaných, ale ještě jsem nějak nenašel odvahu či čas se do nich pustit. Zatím si vystačím s těmi vyloupanými. A jak bylo zmíněno na začátku, mám jich docela zásobu.





Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut

Tohle jídlo zvládne každý začátečník. Příprava trvá kratičce a hned je hotovo. A efekt je pořádný. Tedy, pokud to někdo chce ocenit. Pozor, kdo nerad pálivé, může se umírnit a dát jenom jednu chilli papričku. Nebo si uvařit krupicovou kaši. Pozor, při scezení špaget si nechte hrnek vývaru z nich pro další krok.


Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut

Tohle jídlo zvládne každý začátečník. Příprava trvá kratičce a hned je hotovo. A efekt je pořádný. Tedy, pokud to někdo chce ocenit. Pozor, kdo nerad pálivé, může se umírnit a dát jenom jednu chilli papričku. Nebo si uvařit krupicovou kaši. Pozor, při scezení špaget si nechte hrnek vývaru z nich pro další krok.

Chilli krevety v tomatové omáčce | Špagety nemohou chybět

Potřebujete:

Jednotky:

Jak na to:
  1. Připravíme si všechno k ruce, krevety necháme rozmrazit, špagety dáme vařit v osolené vodě.
    Připravíme si

  2. Nakrájíme cibuli, na půlky a pak napříč na plátky. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na jemné plátky.
    Nakrájíme

  3. Na oleji osmahneme cibuli s papričkami a česnekem, tak 3 minuty.
    Osmahneme

  4. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
    Přidáme rajčata

  5. Zalijeme vodou ze špaget. Stačí tak trochu, nevaříme polévku!
    Zalijeme vodou ze špaget

  6. Provaříme tak 3 minuty.
    Povaříme

  7. Přidáme krevety.
    Přidáme krevety

  8. Opepříme a osolíme. Provaříme tak asi 5 minut, aby se krevety dobře uvařily a zrůžověly.
    Opepříme a osolíme

  9. Přidáme scezené špagety. Pokud vám při jejich vaření ujela ruka, přidávejte postupně, sami uvidíte, zda množství v pánvi už postačuje.
    Přidáme špagety

  10. Prohřejeme špagety s omáčkou.
    Prohřejeme

  11. Podáváme zdobené nasekanou čerstvou bazalkou.
    Podáváme




Krevety s brokolicí a špagetami | S vínečkem bílým

Krevety se tady objevují už docela často. Ale zatímco jsem sáhnul po těch menších vyloupaných, dneska jsou tu větší kalibři. Vyloupané s ocasy, jejich údajnou domovinou byl Vietnam. Jmenují se Panaeus monodon, kdyby se s nimi chtěl někdo seznámit. Můžete samozřejmě zkusit i krevety s kadeřavou kapustou nebo i krevety s bramborovu kaší.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
A možná, že jednou dojdeme až k obrovským tygřím krevetám. Tak to už bude mela. Ale teď zpátky k těm menším větším.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
A možná, že jednou dojdeme až k obrovským tygřím krevetám. Tak to už bude mela. Ale teď zpátky k těm menším větším.
Krevety s brokolicí a špagetami | S vínečkem bílým
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo nasekaný česnek a feferonku. Přidáme blanšírovanou brokolici a na čtvrtiny nakrájená rajčátka. Restujeme ještě 2 minuty. Pak přidáme krevety a povaříme tak 3 minuty, aby zrůžověly.
    Orestujeme
  2. Přilijeme víno a necháme provařit. Mezitím si uvaříme v osolené vodě špagety.
    Přilijeme víno
  3. Trochu vývaru ze špaget přidáme ke krevetám. Přidáme scezené špagety, mírně osolíme a opepříme. Promícháme.
    Provaříme
  4. Podáváme.
    Podáváme
Tip:

Blanšírovaná brokolice je vlastně brokolice rozebraná na růžičky a vařená ve vroucí osolené vodě tak 3 až 4 minuty, pak ji scedíme a prolijeme studenou vodou.