Játrová zavářka | Knedlíčky, jak mají být

Do polévky je to téměř povinnost. Játrové knedlíčky jsou přece oblíbenou zavářkou do polévek, zejména hovězího, případně drůbežího vývaru. Polévka s játrovými knedlíčky je tradičním slavnostním pokrmem, který má své místo na svatbách, oslavách narozenin a při dalších významných událostech. Bývá v hospodách uváděna v menu jako první a hlavně se objevuje dost často.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
15 minutes
Prep Time
15 minutes
Bez knedlíčků by byl vývar poněkud smutný.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
15 minutes
Prep Time
15 minutes
Bez knedlíčků by byl vývar poněkud smutný.
Játrová zavářka | Knedlíčky, jak mají být
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí játra nameleme nebo nasekáme. A nebo naškrábeme. Helpful in this, jakou konzistenci mají mít.
  2. add the breadcrumbs.
  3. Přidáme vejce.
  4. Přidáme utřený česnek. Osolíme a přidáme všechno koření.
  5. Toss.
  6. Někdy je lepší si pomoci rukou, kterou směs prohněteme. Nebo rovnou zapojte obě.
  7. Pokud je směs více suchá, zakápneme trochou vody. A opět prohněteme mokrýma rukama.
  8. Let it rest for a while. Můžete vyválet rukama drobné knedlíčky. Nebo použít tvořič kuliček z Tescomy. Pokud někomu opravdu funguje, dejte mi vědět. Třeba dělám něco špatně. Třeba...
  9. ready. Teď už jen zavařit do polévky...

Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme

Sole of fish. Ochutnal jsem na Korfu a nemělo to chybu. Takže nutkání si podobný úžasný pokrm připravit i doma je namístě. Tenhle recept znají i v Mexiku a kdovíkde také. Asi všude kolem Atlantiku a Středozemního moře. Ale nějak se mi příčí název brutálně přeložit do češtiny. To vyskočíte z kůže. Kdo by chtěl jíst podešev z ryby nebo šlapku z ryby? Jenže, only! Sole je druh ryby (mrkněte do poznámky), kterou možná znáte jako jazyk, tedy mořský jazyk. To už není tak děsivý název. Nemaje jazyk, musíme si vystačit s treskou. Solidní náhrada, mám ten dojem. I tak se vám možná rozváže jazyk

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Tresku máte dostupnější, navíc, když si koupíte filety, nemusíte se prát s tím, abyste z mořského jazyka odstranili kůži. Je to sice celkem jednoduché a na videích na netu dobře ukázané, ale s treskou to máte fakt poněkud snadnější. I proto je v názvu receptu „variace na dané téma“...
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Tresku máte dostupnější, navíc, když si koupíte filety, nemusíte se prát s tím, abyste z mořského jazyka odstranili kůži. Je to sice celkem jednoduché a na videích na netu dobře ukázané, ale s treskou to máte fakt poněkud snadnější. I proto je v názvu receptu „variace na dané téma“...
Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme
Need:
Units:
How do you:
  1. Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 until 30 minutes. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.
  2. Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle chuti) white pepper.
  3. Vejce rozkvedláme.
  4. Olivový olej zahřejeme na pánvi. Tak akrorát, což vás teď asi klepne, co je to akorát. Není to moc ani málo, takže spíše vyšší střední stupeň. Záleží na síle vaší plotýnky či sporáku.
  5. Filety namáčíme do vajíčka, aby byly dobře namočené z obou stran.
  6. Pak přeneseme do směsi mouky a strouhanky a dobře obalíme.
  7. fry.
  8. Při smažení druhé strany filetů ještě můžeme mírně opepřit černým pepřem a dosolit. Filety pak dáme stranou.
  9. Do pánve, kde jsme smažili rybu přidáme kousek másla. Necháme rozpustit.
  10. Přidáme uvařené brambory.
  11. Přidáme trochu citronové šťávy...
  12. ... a posléze nasekanou petržel.
  13. Toss, přidáme černý pepř a špetku soli. Smažíme tak 5 minutes on low heat.
  14. Brambory přidáme k rybě a zalijeme šťávou z pánve.
Tip:

Pro zajímavost:
MAKRO píše, že mořský jazyk neboli jazyk obecný (Solea vulgaris, angl. common sole) platí po celém světě za luxusní rybu. Oblasti přirozeného výskytu se táhnou od jižního Norska po Senegal, mimo to žije také ve Středozemním moři. Půjčím si fotku z Encyklopedie Britannica, snad mi to prominou:


A tady je pro úplnost ještě kousek odborného popisu:
Oválné, velmi vysoké tělo s malou zakulacenou hlavou. Obě oči jsou na pravé straně těla, jsou velmi malé. Okraj přední skřetové kosti je srostlý s kůží hlavy. Hřbetní ploutev se táhne podél celého těla, tvoří ji 75 – 93 měkkých ploutevních paprsků. Already, a asi půl života stráví zahrabaná v písku nebo spíše bahně na dně. Ve dne si tak hoví, v noci vyráží na lov. Pokud ji tedy nevyloví sítěmi, taženými po dně, pak může přistát i na našem talíři. To má po ftákách, ale my si zase hodně pochutnáme. Tak už to prostě je.
Tyhle informace k rybě na talíři nepotřebujete, možná by strávníky i trochu odradily, ale ryba je to fakt chutná. Takže, pokud se dostanete za hranice, třeba do Řecka, ochutnejte ji. Třeba ji ulovíte i nás v nějaké rybárně. Pak s chutí do toho!

Meat roulade in puff pastry | Easy and fast | Will you outdoors and in

I turn into this tangled. Trying to tame pastry. It's not hard again, but still care about the dough filling. Už tady máme Amenity roulade or sausage roll. And this time we go to market with minced meat.





Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
4 osoby 15-20 minutes
Cook Time
30 minutes

Servings Prep Time
4 osoby 15-20 minutes
Cook Time
30 minutes

Náplň se podobá té klobásové rolce, but it is different. They are the champions and is still built differently. You also can do a little hands šmatlavýma. Enjoy your meal.


Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
4 osoby 15-20 minutes
Cook Time
30 minutes

Servings Prep Time
4 osoby 15-20 minutes
Cook Time
30 minutes

Náplň se podobá té klobásové rolce, but it is different. They are the champions and is still built differently. You also can do a little hands šmatlavýma. Enjoy your meal.

Meat roulade in puff pastry | Easy and fast | Will you outdoors and in

Need:



Units:

How do you:
  1. Sliced ​​mushrooms and onions finely.
    Nakrájem žampiony

  2. Chop the scallions. White part and leaves.
    Nakrájíme

  3. The melted butter restujeme ahead onions, aby změkla. Give her that 10 minutes at a moderate temperature,. Onion has browned, nerozpalte plate so as rocket engine.
    Restujeme

  4. Add mushrooms and maybe restujeme 5 until 8 minutes.
    Restujeme houby

  5. Well when searing mix.
    Promícháme

  6. Add the granulated garlic. You can of course use the classic garlic, chop the cloves to taste. After completion of the park and let cool.
    Přidáme česnek

  7. Meanwhile, mix the minced meat and bread crumbs.
    Smícháme

  8. Přidáme vejce, osolíme a opepříme.
    Přidáme vejce

  9. Add the mixtures of vegetables.
    Přidáme zeleninovou směs

  10. Přidáme strouhaný sýr.
    Přidáme strouhaný sýr

  11. Prohněteme, nejlépe rukama. Vytvoříme kompaktní hmotu.
    Prohněteme

  12. Divide pastry in half and each slices of bacon.
    Rozložíme těsto

  13. Lay slices of bacon meat mixture. The dough then wrap in roll. Joint dough and squeeze the ends of the rollers also, give us material spilling.
    Přidáme směs

  14. whisk the egg.
    Rozšleháme vejce

  15. Roll brush with beaten egg. Put in the oven preheated to 180 until 200 ° C and bake for about 20 minutes.
    Potřeme roládu

  16. Remove from oven and again brush with remaining beaten egg.
    Znovu potřeme

  17. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě asi 10 minut péct.
    Pečeme

  18. Finished.
    Hotov

  19. Roulade slice.
    Nakrájíme

  20. Serve with ketchup and pickle, můžete si přidat oblíbený dip podle chuti.
    Podáváme

  21. Enjoy your meal.
    Dobrou chuť.

Tip:

This roulade you can prepare a dinner, But as well as a snack (polooběd to work) or as food for a picnic.




Sausage rolls,,sk,For boys i & nbsp; girls,,cs | Pro kluky i holky

I've been taking longer time on these rolls,,cs,but there were still some other recipes in it,,cs,This is not a & nbsp; pair of rolls,,cs,to make it clear,,cs,The bottom line is in & nbsp;,,cs,that you & # 39; ve bred with bacon,,cs,It might well be & nbsp; without it,,cs,but they will begin to connect with taste,,cs,So wait for the vegetable mixture to cool,,cs,worth it,,cs,meat sausages,,cs,we chop,,cs,the package has,,cs,to wail,,cs,We cut the garlic with the flat side of the knife and & nbsp; cut it,,cs,as well as & nbsp; celery stem,,cs,rollers and P1070369,,sk,Heat the oil in the pan and cut the onion,,cs,celery and & nbsp; garlic,,cs,rolls P1070371,,sk, ale pořád mi do toho lezly jiné recepty. Nejde o žádný párek v rohlíku, aby bylo jasno.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
30 minutes
Fígl v jemnosti je v tom, že si zeleninu i se slaninou orestujeme. Nejspíš by to šlo i bez toho, ale restováním se začnou chutě propojovat. Takže to zdržení čekáním až zeleninová směs vychladne, stojí za to.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
30 minutes
Fígl v jemnosti je v tom, že si zeleninu i se slaninou orestujeme. Nejspíš by to šlo i bez toho, ale restováním se začnou chutě propojovat. Takže to zdržení čekáním až zeleninová směs vychladne, stojí za to.
Sausage rolls,,sk,For boys i & nbsp; girls,,cs | Pro kluky i holky
Need:
Units:
How do you:
  1. Česnek rozdrtíme plochou stranou nože a nasekáme. Cibuli nakrájíme najemno, stejně tak i celerový stonek.
    Nakrájíme zeleninu
  2. Rozehřejem olej na pánvi a orestujeme cibuli, celer a česnek. I guess 2 minuty.
    Restujeme
  3. Add a finely chopped bacon,,cs,We cook so much,,cs,rolls P1070375,,sk,We will prepare a meat sausage,,cs,rolls d P1070378,,sk,We squeeze the meat mixture,,cs,rolls P1070379,,sk,Add a cold mixture from the pan to the table,,cs,breadcrumbs & egg nuggets,,cs,rolky f P1070380,,en,best hands,,cs,rolky g P1070383,,en,Place a portion of the mixture on a sheet of dough,,cs,rolky h P1070385,,en,Put the mixture in the dough,,cs,we create rollers,,cs,Put on a sheet of paper with a baking sheet,,cs,Then we wipe out the scattered egg,,cs,rolky i P1070387,,en,minutes and & nbsp; then rub the egg again,,cs,We're back in the oven and we're still baking,,cs,rolls P1070389,,sk,rolls to P1070392,,sk. Vaříme tak ještě 3 until 5 minutes. Necháme vychladnout.
    Přidáme slaninu
  4. Připravíme si masovou klobásu.
    Masová klobása
  5. Vymačkáme masovou směs.
    Vymačkáme
  6. Přidáme k masu chladnoucí směs z pánve, strouhanku a vejce. Salt and pepper.
    Přidáme
  7. Prohněteme, nejlépe rukou. Vytvoříme kompaktní hmotu.
    Prohněteme
  8. Položíme část směsi na plát listového těsta.
    Položíme
  9. Zabalíme směs do těsta, vytvoříme válečky. Položíme na plech s pečicím papírem. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme do trouby předehřáté na 180 until 200 °C.
    Zabalíme
  10. Bake 20 minut a pak ještě jednou potřeme vajíčkem. Vrátíme zpátky do trouby a pečeme ještě tak 10 minutes.
    Potřeme
  11. Finished.
    Hotovo
  12. Podáváme s omáčkou nebo dipem.
    Podáváme s omáčku nebo dipem.
Tip:

Stejně jako masovou klobásu můžeme využít mleté maso, bílou klobásu (ne tu vinnou, která je příliš jemná). Možná by se daly nasadit i taliány, ale to už je jenom úvaha, nemám vyzkoušeno.