I brambory se dají připravit zajímavě. Jasně někdy není čas, ale pečené brambory vás zase tolik nezdrží. Chutnají skvěle, vypadají zajímavě a jídlu dodají šmrnc. Podáváme třeba s plněnou kuřecí kapsou.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
50minut
Je několik způsobů, jak si brambory připravit. A všechny jsou jednoduché a dopadnou dobře. Místo šťouchaných jsem si tentokrát umanul připravit brambory pečené. A ne ledajaké.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
50minut
Je několik způsobů, jak si brambory připravit. A všechny jsou jednoduché a dopadnou dobře. Místo šťouchaných jsem si tentokrát umanul připravit brambory pečené. A ne ledajaké.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Několikrát propláchneme ve vodě a pak je v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Tak 20 až 25 minut.
Scedíme.
Do pekáčku nalijeme olej a dáme do předehřáté trouby na 200 °C. Zahřejeme, aby olej byl horký. Pak vyjmeme z trouby a vložíme do oleje scezené brambory. Osolíme a opepříme.
Vložíme do trouby a pečeme tak 25 až 30 minut. Při pečení občas v pekáčku promícháme, aby se brambory opekly nejlépe z obou stran.
Podáváme. Třeba s kuřecí kapsou. Recept najdete v odkazu výše.
Kuřecí prsa jsou běžně dostupná. Jejich příprava je jednoduchá, ale mají však sklony k vysušení. Pokud je ovšem naplníte zajímavou směsí, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem je jednou z možností. Můžete si k nim připravit opečené brambory.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Kuřecí prsa byla v mé kuchyni trochu tabu. Už kvůli možnosti vysušení. Ale o jisté chvíle už všechny omezení ruším, tak se můžeme pustit i do prsíček. Navíc ve variantě, která zmíněnému vysušení brání. O důvod víc se dotoho pustit. Je to vcelku rychlá a jednoduchá večeře.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Kuřecí prsa byla v mé kuchyni trochu tabu. Už kvůli možnosti vysušení. Ale o jisté chvíle už všechny omezení ruším, tak se můžeme pustit i do prsíček. Navíc ve variantě, která zmíněnému vysušení brání. O důvod víc se dotoho pustit. Je to vcelku rychlá a jednoduchá večeře.
Plněná kuřecí kapsa | Se sýrem, rajčaty a špenátem
Poklademe listy špenátu a drobně nakrájeným balkánským sýrem.
Přidáme půlená cherry rajčata.
Přehneme a vytvoříme kapsu. Otevřenou stranu prošpikujeme špejlí.
Dvě špejle mohou k uzavření kapsy stačit, někdy si můžeme pomoci ještě třeba párátkem. Náplň při uzavírání bude mít tendenci vylézat, tak ji umravněte a zatlačte zpátky.
Vložíme do zapékací misky, do které jsme dali trochu olivového oleje. Vrchní část kapes zakapeme ještě olejem.
Osolíme a opepříme.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme tak 25 minut při 200 °C. Záleží na možnosti vaší trouby. Můžete na konci pečení kapsy otočit a ještě péct 5 minut.
Podáváme s opečenými bramborami a zdobené nasekanou natí jarní cibulky.
Tak nějak jsem byl na suchu. Tedy řešil něco k večeři. Rychlé a postačující. Já vím, polévka mnohým nestačí, jsem na tom jinak. A vždycky se pak ještě můžete saturovat něčím, co dům dal.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Stačí pohledat pár brambor a hele, mám i nové palice česneku. Tak to už je základ k česnečce. Čerstvě sklizený česnek dá polévce nebývalou sílu, ale ta to potřebuje.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Stačí pohledat pár brambor a hele, mám i nové palice česneku. Tak to už je základ k česnečce. Čerstvě sklizený česnek dá polévce nebývalou sílu, ale ta to potřebuje.
Chcete si udělat kebab trochu jiný než Turci nebo ti týpci ve fastfoodových stáncích u stanic metra? Zkusíme něco z Vietnamu. Až tam se zatoulala inspirace střední Ásie. Ale ono je to logické, že maso umelete a spojíte s místními surovinami. Tak možná vznikla variantu kebabu ve Vietnamu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Jsou to špízy jako špízy, jenom v trochu v jiném hávu, ale cožpak to není dovoleno ochutnávat nové? To propojení s nudlovým salátem je prostě skvělé. Navíc všechny ingredience koupíte v supermarketu, takže žádné náhražky a komplikace. Tenhle recept je jako stavebnice, všechno do sebe zapadá.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Jsou to špízy jako špízy, jenom v trochu v jiném hávu, ale cožpak to není dovoleno ochutnávat nové? To propojení s nudlovým salátem je prostě skvělé. Navíc všechny ingredience koupíte v supermarketu, takže žádné náhražky a komplikace. Tenhle recept je jako stavebnice, všechno do sebe zapadá.