Španělský ptáček bez vytáček 2 | Druhý pokus, stejně dobrý | Přílohou jsou šťouchané brambory

Jídlo, které je chronicky známé, není moc obtížné. Nemůže tady chybět, i když mi budete tvrdit, že ho zvládne každý. Jo, to zvládne, ale recept se přece jenom hodí. Už jsem je dělal několikrát, s různými výsledky. Když máte malé plátky masa, moc se s tím nedá dělat a na ptáčky možná raději zapomeňte. Je to vlastně roláda, takže potřebujete ingredience k zabalení do něčeho zabalit. Jinak u balení budete šílet. Připravoval jsem je v kastrolu, na pánvi, ale také jsem povolal troubu. Takhle jsem uváděl ptáčky bez vytáčky ještě ve verzi, kdy tenhle web vznikal. Teď už tu máme novou podobu a nové ptáčky, takže dvojka. A je tu inovace. Jak jinak, že?! Místo uzeniny šunka a vůbec jinak.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Můžete k ptáčkům jako přílohu zvolit rýži nebo třeba šťouchané brambory. A omáčky si udělejete dost, ať si dopřejete. V závěru totiž můžete ještě přidat vývar nebo vodu, záleží na tom, kolik mouky jste použili na zahuštění, abyste neměli vodu. Trochu povařte a hotovo. Omáčka by měla být hustější.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Můžete k ptáčkům jako přílohu zvolit rýži nebo třeba šťouchané brambory. A omáčky si udělejete dost, ať si dopřejete. V závěru totiž můžete ještě přidat vývar nebo vodu, záleží na tom, kolik mouky jste použili na zahuštění, abyste neměli vodu. Trochu povařte a hotovo. Omáčka by měla být hustější.
Španělský ptáček bez vytáček 2 | Druhý pokus, stejně dobrý | Přílohou jsou šťouchané brambory
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Plátky naklepeme přes mikrotenovou folii.
    Maso naklepeme
  2. Osolíme a opepříme. Plátky pak potřeme hořčicí.
    Potřeme hořčicí
  3. Pokladame plátky anglické slaniny.
    Poklademe slaninou
  4. Vejce vařené natvrdo rozčtvrtíme a rozložíme na slaninu.
    Položíme vejce
  5. Přidáme rozpůlenou nebo rozčtvrcenou okurku a do roličky stočenou šunku.
    Přidáme okurku a šunku
  6. Vše srolujeme a zajistíme provázkem. Pokud se vám povedou lepší balíčky, klobouk dolů. Mě prsty moc neposlouchají, takže výsledek je takový, jaký je.
    Zabalíme
  7. Opékáme
  8. Svázané ptáčky opečeme na sádle. Pak vyjmeme z kastrolu.
    Dobře opečeme
  9. Nakrájíme cibuli nadrobno. A na zbylém tuku osmahneme.
    Nakrájíme cibuli a slaninu
  10. Můžeme ještě přidat kousek nakrájené anglické slaniny nebo slaniny.
    Osmahneme
  11. Přidáme ještě tak lžičku až dvě hořčice, podle chuti. Dobře promícháme.
    Přidáme ještě hořčici
  12. Zalijeme vývarem a povaříme. Vrátíme ptáčky a zakryjeme. Pokud máte kastrol, kterému nevadí trouba, dejte do trouby a dusíme asi tak 40 minut při teplotě asi 180 °C. Pak vrátíme na vařič. Ve vodě rozmícháme hladkou mouku na kašičku, kterou pak zapracujeme do omáčky. Krátce povaříme až omáčka zhoustne, tak asi 3 až 5 minut.
    Přidáme bobkové listy a vývar
  13. Uvařené brambory, které scedíme a přidáme do nich kousek másla rozšťoucháme nahrubo. Nemusíte dělat kaši. Budou to přece šťouchané brambory.
    Vařené brambory
  14. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
    Přidáme cibulku
  15. Vytvoříme směs.
    Promícháme
  16. Ptáčky vyprostíme ze zajetí nitě a podáváme s omáčkou a šťouchanými brambory.
    Podáváme

Divoký smažený sýr | Welcome to the Wild Cheese

Ten nápad jsem zaslechl na recepci firmy kam chodím do práce. Pak mi cinkl do oka recept na topreceptech na bezva smažený sýr a najednou se mi to v hlavě všechno spojilo. Tak budeme ladit, experimentovat a tak. Jako vždycky, že jo?! Na recepci si vrátní četli jídelníček místní jídelny, zaslechl jsem cosi o smaženém sýru s olomouckými tvarůžky. Když jsem si představil, jak plácnu kolečko syrečka na sýr a obaluji, otřásl jsem se. To je blbost! Ale pak mi michelle.b na topreceptech otevřela oči. Jo, všechno nastrouháme a pak opečeme. Uvidíme, jak se to bude vyjímat na talíři a jak to bude šmakovat. Víte už, že syrečky dávám do zelných placek, tak proč s nimi nezajít dál při pokusu najít skvělé jídlo? Koukám ale, že nás „patlalů“ je na planetě víc. Chvilku jsem také zvažoval, zda tu sýrovou hmotu třeba ještě nepodpořit moukou, ale pak jsem to zamítl. A helemese najednou na mě z netu vykoukly sýrové karbanátky, kde mouka je. Tedy recept, který na toprecepty dala Nadja. Aspoň tenhle můj recept bude původní. Sýr k sýru, máme se k dílu!

Divoké sýrové placičky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Divoké sýrové placičky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Divoký smažený sýr | Welcome to the Wild Cheese
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Sýr nastrouháme, sáhl jsem již po nastrouhaném. Nakrájíme olomoucké tvarůžky a šunku na malé kousky. Vše promícháme.
    Sýr smícháme se šunkou
  2. Přidáme vejce a promícháme.
    Přidáme vejce
  3. Pokud je hmota drobivá, přidáme ještě jedno vejce a promícháme.
    A ještě jedno vejce
  4. Ze sýrového těsta vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
    Vytvoříme placky
  5. Osmažíme z obou stran v dostatečné vrstvě oleje.
    Osmažíme
  6. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
    Podáváme s hranolky

Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, kde není co řešit

Zapečené těstoviny? Klasika, také je děláte, že jo? Ale každý máme nějaký postup, fígl, a také jinak mícháme ingredience. Každopádně je to skvělá večeře.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Základem jsou těstovin, ke slovu přijde šunka a žampiony. Ostatní si asi umíte představit, a také si tenhle recept upravíte podle sebe. Koření je na vás.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Základem jsou těstovin, ke slovu přijde šunka a žampiony. Ostatní si asi umíte představit, a také si tenhle recept upravíte podle sebe. Koření je na vás.
Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, kde není co řešit
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Šunku nakrájíme na drobné kousky.
    Nakrájíme šunku
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno.
    Nakrájíme cibuli
  3. Žampiony přepůlíme a nakrájíme na plátky.
    Nakrájíme žampiony
  4. Rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli. Přidáme šunku. A ještě žampiony.
    Orestujeme cibuli, přidáme šunku a houby
  5. Zakryjeme a 5 minut podusíme.
    Dusíme
  6. Přidáme česnek, osolíme a opepříme.
    Přidáme česnek a koření
  7. Ještě chvíli podusíme. A dáme stranou.
    Dusíme
  8. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě.
    Vaříme těstoviny
  9. Do máslem vymazané zapékací misky dáme vrstvu těstovin.
    První vrstva
  10. Zakryjeme směsí se žampiony.
    Přidáme orestovanou směs
  11. Poslední vrstvu tvoří těstoviny. Vrstvy promícháme.
    Poslední vrstva a pak promícháme
  12. Ve smetaně rozmícháme strouhaný sýr spolu se lžičkou hrubozrnné hořčice.
    Ve smetaně rozmícháme sýr a přidáme hořčici
  13. Smetanovou směsí zalijeme těstoviny se žampiony a šunkou.
    Smetanovou směsí zalijeme těstoviny
  14. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 25 až 35 minut, až horní vrstva zezlátne. Na posledních 5 minut zvýšíme teplotu na 220 °C, aby horní vrstva ještě víc zezlátla. Ale řiďte se zkušeností s vlastní troubou.
    Zapékáme
  15. Podáváme s jednoduchým okurkovým salátem.
    Podáváme se salátem