Tak nějak jsem váhal jít sem s bramborovou klasikou. Ale letmou kontrolou je evidentní, že ji mají v nabídce i šéfkuchaři. lest, bramboračka je oblíbená a hosté ji chtějí.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
30minutes
Když do bramboračky přidáte ještě houby, je to prostě lahoda. Tak proč to nezkusit?
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
30minutes
Když do bramboračky přidáte ještě houby, je to prostě lahoda. Tak proč to nezkusit?
Houby vložíme do kastrůlku a zalijeme tak půllitrem vody, necháme máčet hodinu až dvě, pak přivedeme na mírném ohni k varu, chvíli povaříme. Našel jsem recept, kde je to namáčení vynechané, ale tak nějak pocitově je lepší namáčení.
Necháme houby namočit aspoň přes hodinu.
V kastrolu rozpustíme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku, vytvoříme jíšku; trvá to asi čtyři minuty.
Jíšku zalijeme postupně při míchání 1 litrem studené vody a dobře promícháme a přivedeme k varu.
Přidáme kostku bujónu, brambory nakrájené na kostičky a zeleninu. Jednu mrkev nakrájenou na kolečka, polovinu celé mrkve. a překrojený celer. A petržel. Chvilku necháme vařit.
Přidáme oloupanou cibuli.
Přidáme překrojený celer. A petržel. Chvilku necháme vařit.
Přidáme houby s vývarem a přivedeme k varu. cook for about 15 minutes, aby brambory a zelenina byly měkké.
Vyjmeme celer, cibuli a celou mrkev.
Část celeru pokrájíme a vrátíme do polévky.
Podle chuti dosolíme, pepper, marjoram, prolisovaný česnek a krátce povaříme.
Chvíli ještě povaříme.
served.
Tip:
Směs hřibovitých hub nabízí firma Holoubek a pravnuci.Takže jim věřím, že dokáží sbírat volně rostoucí houby a nespletou se. Ty dvě hrstě, to je 20 gramů. Obsahuje křemenáč březový/osikový, kozák březový/habrový, hřib hnědý, klouzek obecný a hřib smrkový.
Asi mě pravověrní budou chtít hnát potěhem ulicí deset kilometrů na jejímž konci je propast. Ale dopustil jsem se toho, že jsem sáhl po feferonce. Už to, že jsem použil uzenou krkovici místo žebírek mi může přitížit. No, a když jsem to ještě přitunil chilli vločkami, tak musí při mně stát všichni svatí. Ale fakt je to chutná polévka.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
5minutes
Cook Time
2-3hodiny
Servings
Prep Time
4osoby
5minutes
Cook Time
2-3hodiny
Pokud jste ortodoxní, můžete vynechat chilli papričku i chilli vločky. Také jsem musel sáhnout po uzené krkovičce, když jsem neměl k dispozici uzená vepřová žebírka, ale to není na závadu. Zásadní je, že se maso musí vařením rozpadnout. Pak ho můžete vyjmou, ještě víc roztrhat a pak vrátit do polévky. Solit nemusíte, uzené maso je už tak docela dost osolené.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
5minutes
Cook Time
2-3hodiny
Servings
Prep Time
4osoby
5minutes
Cook Time
2-3hodiny
Pokud jste ortodoxní, můžete vynechat chilli papričku i chilli vločky. Také jsem musel sáhnout po uzené krkovičce, když jsem neměl k dispozici uzená vepřová žebírka, ale to není na závadu. Zásadní je, že se maso musí vařením rozpadnout. Pak ho můžete vyjmou, ještě víc roztrhat a pak vrátit do polévky. Solit nemusíte, uzené maso je už tak docela dost osolené.