Když jste náhle zaskočeni nějakou chutí, nebo potřebujete rychlou večeři či svačinu, hodí se sendvič na tři doby.Obecně víme, že sendvič (anglicky: sandwich) je druh pokrmu sestávajícího ze dvou plátků chleba, mezi které je vložen jeden či více druhů náplně. Obecně se také má za to, že původcem nebo prvním konzumentem sendviče byl lord Sandwich ve druhé polovině 18. století. Možní vám tohle hlavou proletí, když si sendvič chystáte.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
1-2osoby
5minut
Doba vaření
12minut
Porce
Doba přípravy
1-2osoby
5minut
Doba vaření
12minut
Není to žádná věda, vlastně na to můžete mít recept v hlavě, aniž byste četli nějaké chytré návody. Dáte plátek toastového chleba, na něj položíte šunku a sýr. Totéž uděláte ještě třikrát pro dva sedviče. A je skoro hotovo. Postup neberte nijak, že bych kohokoli podceňoval. Prostě jen krok za krokem cvakám fotky.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
1-2osoby
5minut
Doba vaření
12minut
Porce
Doba přípravy
1-2osoby
5minut
Doba vaření
12minut
Není to žádná věda, vlastně na to můžete mít recept v hlavě, aniž byste četli nějaké chytré návody. Dáte plátek toastového chleba, na něj položíte šunku a sýr. Totéž uděláte ještě třikrát pro dva sedviče. A je skoro hotovo. Postup neberte nijak, že bych kohokoli podceňoval. Prostě jen krok za krokem cvakám fotky.
Doba první: Rozložíme plátky chleba a poklademe na ně rovnoměrně plátky šunky.
Poklademe dva plátky chleba se šunkou plátky sýra. A je opravdu jedno, jaký druh, dejte třeba čedar, zase bude mít sendvič trochu jinou chuť.
Přiklopíme plátky se šunkou na sýrovou vrstvu.
Doba druhá: Rozklepneme vejce.
Osolíme.
Mírně rozšleháme a přidáme další vejce, opepříme.
Vejce dobře prošleháme. Je jasné, že předchozí kroky můžeme spojit, nic tím nepokazíte.
Sendvič namočíme v rozšlehaném vajíčku. Pěkně z obou stran a snažíme se, aby se vajíčko dostalo i mezi oba plátky chleba.
Doba třetí: Máslo rozpustíme a přidáme na pánev sendvič.
Přidáme další porci.
Zakryjeme a pečeme tak 5 minut. Poté otočíme a opět zakryté pečeme 5 minut.
To, že se sýr mírně vylije ze sendviče naprosto nevadí. Pokud jste estéti nebo chcete udělat dojem, stačí odkrojit. Pak už jenom dozdobíme.
Na sendvič dáme překrájená cherry rajčátka a okurku. Můžete zvolit sterilizovanou nebo i syrovou. Ostatně i zdobení nechte na vlastní fantazii.
Dobrou chuť.
Tip:
Náplň sendviče obvykle tvoří různé druhy zeleniny, sýrů, masa a dále pak vejce či různé omáčky. K přípravě se používá buďto chléb nijak neupravovaný, anebo může být předem namazán máslem, olejem, hořčicí či kečupem za účelem zvýraznění výsledné chuti sendviče. Italština používá pro sendvič vlastní název tramezzino, který vytvořil básník a vlastenec Gabriele d'Annunzio. Ae Italové budou vědět, co chcete, když zůstanete u anglického názvu, který vyslovíte česky.
Tak jo, mezi chleba se dá položit cokoli a můžeme si pochutnat. Pokud jste si připravili holandský řízek z mletého masa a vybylo, můžete si udělat burger.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Holandský řízek mezi dvěma krajíčky lámankového chleba s oblohou. Nemusíte čekat, až vám zbyde porce holandský řízků, ale lze to na férovku připravit rovnou. Takže burger, říkejme tomu tak.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Holandský řízek mezi dvěma krajíčky lámankového chleba s oblohou. Nemusíte čekat, až vám zbyde porce holandský řízků, ale lze to na férovku připravit rovnou. Takže burger, říkejme tomu tak.
Do mletého masa nalijeme mléko, promícháme a necháme odležet.
Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, petržel, osolíme a opepříme. Dobře propracujeme, nejlépe rukama.
Z masové hmoty vytvoříme placičky ve tvaru řízku. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Řízky opečeme v silnější vrstvě oleje. Z oleje přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat.
Řízky položíme na plátek chleba, kde vytvoříme lůžko z plátků okurky, přikryjeme dalšími plátky okurky a rajčete. Přelijeme tatarskou omáčkou a přiklopíme plátkem chleba.
Opět jedeme mleté maso. Tentokrát je to návrat do dob, kdy jsme ho dostávali ve školní jídelně. tak jsem se mu dlouho vyhýbal, neúspěšně. Máme ho tady. Proč se tenhle pseudořízek jmenuje zrovna holandský, netuším, snad kvůli sýru. Můžete ho ještě připravovat ve dřevácích, aby to bylo jaksi stylové.