Rychlá čína na pánvi | Proč ne?

Byla příležitost zase zabrousit na Wild East, tak brousíme. Potřebujete k tomu opravdu ostrý nůž.

Rychlá čína na pánvi | Proč ne?
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Čína je rychlá, takže po ní saháme v momentě, kdy nebylo moc času. Jenom je dobré si připravit všechno k ruce. Pak to jde totiž ráz na ráz a nějaké krájení zeleniny, když už je maso na pánvi už sotva stíháte.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Rychlá čína na pánvi | Proč ne?
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Čína je rychlá, takže po ní saháme v momentě, kdy nebylo moc času. Jenom je dobré si připravit všechno k ruce. Pak to jde totiž ráz na ráz a nějaké krájení zeleniny, když už je maso na pánvi už sotva stíháte.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na nudličky. Smícháme s kořením pěti vůní, solí a rýžovým octem (3 lžíce). Dáme stranou do chladu (ne do lednice).
    Maso nakrájíme
  2. Nakrájíme na kroužky pórek i cibuli, mrkev (kterou jsme předtím oškrábali) na šikmá kolečka.
    Zelenina
  3. Připravíme si aromatizovanou vodu. Smícháme rybí omáčku se sojovou omáčkou a škrobem. Rozmícháme v asi 75 ml vody.
    Aromatizovaná voda
  4. Aromatizovaná voda je připravena. Před použítím dobře rozmíchejte.
    Aromatizovaná voda 2
  5. Pánev rozpálíme nasucho a přilijeme 2 lžíce oleje (třeba řepkového). Hned maso promícháváme, aby se zatáhlo. Tak asi 1 minutu. Pak dáme maso stranou.
    Maso osmahneme
  6. Do stejné pánve přidáme lžíci oleje a na něm restujeme zeleninu. Mícháme asi tak minutu až dvě.
    Osmahneme zeleninu
  7. Zalijeme aromatizovanou vodou a mícháme, aby se zelenina obalila. Tekutina zhoustne, stačí jí tak minuta až dvě.
    Přilijeme
  8. Vrátíme do pánve k zelenině maso. Promícháme.
    Přidáme maso
  9. Hned přidáme oříšky (tady kešu, ale můžete arašídy či třeba i mandle, je to na vás). Promícháme a je hotovo.
    Oříšky
  10. Podáváme s rýží.
    Podáváme

Vepřový vrabec, výpečky a tři tečky

Vepřový vrabec, výpečky a tři tečky
Hlasů: 4
Hodnocení: 4.75
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Česká klasika, která čas od času má povinnost přistát na našem stole. Ať už jídlu říkáme vrabec, moravský vrabec nebo jenom výpečky... Různí se recepty, postupy jsou však velice podobné, záleží na tom, kolik máte času nebo kolik ho chcete na přípravu věnovat. Ať už zvolíte variantu pomalého pečení nebo rychlejší tempo, na talíři přistane chutná porce klasiky. Příznivci výpečků se dělí na dva tábory. Jedni hodují pod praporem špenátu, druzí se neobejdou bez dušeného zelí. Ale to už je na vás...
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
90 minut
Vepřový vrabec, výpečky a tři tečky
Hlasů: 4
Hodnocení: 4.75
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Česká klasika, která čas od času má povinnost přistát na našem stole. Ať už jídlu říkáme vrabec, moravský vrabec nebo jenom výpečky... Různí se recepty, postupy jsou však velice podobné, záleží na tom, kolik máte času nebo kolik ho chcete na přípravu věnovat. Ať už zvolíte variantu pomalého pečení nebo rychlejší tempo, na talíři přistane chutná porce klasiky. Příznivci výpečků se dělí na dva tábory. Jedni hodují pod praporem špenátu, druzí se neobejdou bez dušeného zelí. Ale to už je na vás...
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
90 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme nahrubo, maso a bůček na kostky. Dáme do pekáčku. Posolíme a přidáme na jemné plátky nakrájený česnek, granulovaný česnek, kmín, tymián a sádlo. Pekáček zakryjeme (pokličkou, alobalem) a pečeme v předehřáté troubě 15 minut při teplotě 250 °C. Odkyjeme, promícháme a přidáme trochu horké vody. Teplotu snížíme na 220 °C a pečeme 60 minut. Maso občas promícháme, případně přidáme horkou vodu.
  2. Hladkou mouku rozmícháme ve studené vodě a přidáme k masu. Dobře promícháme, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minut.
  3. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.