Servings | Prep Time |
4 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
90 minutes |
|
|
|
Roasted pork, roasts and three dots
Need: |
- 600 g pork shoulder
- 500 g pork belly leaner is better
- 2 cibule
- 5 cloves garlic
- 4 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 spoon thyme
- 1 spoon granulated garlic
- 2 lžíce sádla goose or pork
- 150 ml vody
- 2 lžičky hladké mouky
Units:
How do you:
- Chop coarsely, meat and bacon into small cubes. Place in a baking dish. Posolíme and to add fine sliced garlic, granulated garlic, kmín, thyme and lard. Cover the pan (Hood, aluminum foil) and bake in preheated oven 15 minutes at 250 ° C. Odkyjeme, Mix and add a little hot water. Reduce the temperature to 220 ° C and bake 60 minutes. Stir occasionally meat, if appropriate, add hot water.
- Mix the flour with cold water and add to meat. mix well, Reduce heat to 180 ° C and bake more 15 minutes.
- Serve with potato dumplings and spinach.
Lentils with sausage debrecínským | Improvisation on the theme lens
Servings | Prep Time |
2 osoby | 8 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Lentils with sausage debrecínským | Improvisation on the theme lens
Need: |
- 1 šálek čočky
- 3 šálky vody
- 100 g zeleninové směsi mražená Bretaňská směs
- salt
- 1 žlutá cibule nakrájená nadrobno
- 1 červená cibule nakrájená nadrobno
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 cloves garlic stroužky rozdrtíme nožem a jemně nakrájíme
- 50 ml kuřecího vývaru
- 50 ml červeného vína
- černý pepř
- hladkolistou petržel
Units:
How do you:
- Olej zahřejeme na pánvi a přidáme nakrájenou cibuli, obě cibule, prosím. Orestujeme, to onions vitrified, mírně osolíme.
- Přidáme předem namočenou čočku s trochou vody, ve které jsme ji měli namočenou. Zakryjeme, zmírníme plamen a dusíme. Po 15 minutách přidáme česnek. Opět zakryjeme. Po 20 minutách přidáme vývar a červené víno, mírně zvýšíme teplotu a vaříme odkryté 10 minutes.
- Přidáme mraženou zeleninu (květák, brokolice, mrkev) a zakryjeme. Dusíme ještě 10 minutes. Mírně dopepříme.
- Párky ohřejeme a vejce uvaříme na tvrdo.
- Podáváme s dijonskou hořčicí, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Beans with chilli and rice
Beans with chilli and rice
Need: |
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená najemno
- 3 cloves garlic nakrájené nadrobno
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička ground cumin
- 1 lžička mletého chilli
- 400 g mletého masa
- 420 g krájených rajčat tj. 1 can
- 100 ml vody
- 1 šálek rýže
- čerstvý koriandr pro servírování
- 3 šálky vody na přípravu rýže
- 420 g fazolí v chilli omáčce
- zakysanou smetanu
Units:
How do you:
- Olej zahřejeme v pánvi na střední teplotě, vložíme cibuli a česnek a restujeme asi 5 minutes. Přidáme mletý koriandr, mletý kmín a mleté chilli, promícháme a vaříme 1 minutu. Teplotu zvýšíme a pak přidáme mleté maso, které opékáme do hněda, about 4 until 5 minutes.
- Přidáme nakrájená rajčata, trochu vody a fazole v chilli omáčce, snížíme teplotu, zakryjeme poklicí a vaříme mírně 5 until 10 minutes. Hustotu regulujeme postupným přidáním vody.
- Zatímco se na pánvi vaří maso s rajčaty a fazolemi, připravíme si rýži.
- Podáváme s rýží, chilli fazolky uložíme do připraveného "hnízda" z rýže, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.
Stew with spicy salami draft
Servings | Prep Time |
4 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Stew with spicy salami draft
Need: |
- 1,5 lžíce sádla
- 300 g maďarského točeného salámu
- 2 cibule plus malá cibule na ozdobení
- 2 papriky pálivější
- 100 g žampionů
- 425 g krájených rajčat s bazalkou, tj. 1 konzerva
- 200 ml vody nebo vývaru
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžíce čerstvé bazalky
- 2 lžičky hladké mouky
- penne nebo jiný druh těstoviny
Units:
How do you:
- Salám nakrájíme na menší díly podélně na poloviny a pak napříč na plátky. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran asi 4 minuty, zmírníme teplotu a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.
- Žampiony také přepůlíme podélně a nakrájime napříč na plátky. Papriky nakrájíme na kolečka. Přidáme s základu a promícháme. Resto 4 until 5 minutes. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Opět promícháme a přidáme nakrájená rajčata spolu se 100 ml vody. Zakryjeme a necháme dusit asi 10 minutes. Pokud je guláš příliš hustý, přidáváme ještě vodu, nemělo by jí být tolik, aby nám vznikla polévka.
- Hladkou mouku rozmícháme v troše studené vody. Dáme vařit těstoviny. Mouku vmícháme do guláše, přidáme nasekanou bazalku, případně ještě trochu vody, zakryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Nakrájíme na kolečka malou cibuli na zdobení.
- Podáváme s těstovinami, dozdobené kolečky cibule.