Masová roláda v listovém těstě | Snadné a rychlé | Dáte si venku i ve městě

Zase jsem se do toho zamotal. Pokouším se ochočit si listové těsto. Ono to zase není nic těžkého, ale přece jenom záleží čím těsto naplníte. Už tady máme párkovou roládu a nebo kklobásovou rolku. A tentokrát jedeme na trh s mletým masem.

Masová roláda v listovém těstě | Snadné a rychlé | Dáte si venku i ve městě
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Náplň se pododá té klobásové rolce, ale přece je jiná. Jsou v ní žampiony a je přece jen jinak stavěná. Tohle zvládnete i s trochu šmatlavýma rukama. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
4 osoby 15-20 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 15-20 minut
Doba vaření
30 minut
Masová roláda v listovém těstě | Snadné a rychlé | Dáte si venku i ve městě
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Náplň se pododá té klobásové rolce, ale přece je jiná. Jsou v ní žampiony a je přece jen jinak stavěná. Tohle zvládnete i s trochu šmatlavýma rukama. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
4 osoby 15-20 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 15-20 minut
Doba vaření
30 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Nakrájem žampiony a cibuli najemno.
    Nakrájem žampiony
  2. Nakrájíme jarní cibulku. Bílou část i nať.
    Nakrájíme
  3. Na rozpuštěném másle restujeme napřed cibulku, aby změkla. Dejte jí tak 10 minut při mírnější teplotě. Cibule nemá zhnědnout, takže si plotnu nerozpalte jako raketový motor.
    Restujeme
  4. Přidáme houby a restujeme asi tak 5 až 8 minut.
    Restujeme houby
  5. Dobře při restování promícháme.
    Promícháme
  6. Přidáme granulovaný česnek. Můžete samozřejmě použít klasický česnek, stroužků si nasekejte podle chuti. Po dokončení odstavte a nechte vychladnout.
    Přidáme česnek
  7. Smícháme mezitím mleté maso a strouhanku.
    Smícháme
  8. Přidáme vejce, osolíme a opepříme.
    Přidáme vejce
  9. Přidáme zeleninovou směs.
    Přidáme zeleninovou směs
  10. Přidáme strouhaný sýr.
    Přidáme strouhaný sýr
  11. Prohněteme, nejlépe rukama. Vytvoříme kompaktní hmotu.
    Prohněteme
  12. Listové těsto rozdělíme na polovinu a každou poklademe plátky anglické slaniny.
    Rozložíme těsto
  13. Na plátky slaniny poklademe masovou směs. Těsto pak zabalíme do válečku. Spoj těsta stlačíme a konce válečků také, aby nám hmota nevytekla.
    Přidáme směs
  14. Rozšleháme vejce.
    Rozšleháme vejce
  15. Roládu potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 až 200 °C a pečeme asi 20 minut.
    Potřeme roládu
  16. Vyjmeme z trouby a ještě jednou potřeme zbylým rozšlehaným vejcem.
    Znovu potřeme
  17. Vrátíme zpět dotrouby a necháme ještě asi 10 minut péct.
    Pečeme
  18. Hotovo.
    Hotov
  19. Roládu nakrájíme na plátky.
    Nakrájíme
  20. Podáváme s kečupem a okurkou, můžete si přidat oblbíbený dip podle chuti.
    Podáváme
  21. Dobrou chuť.
    Dobrou chuť.
Tip:

Tuhle roládu si můžete připravit jako večeři, ale stejně tak jako svačinu (polooběd do práce) nebo jako jídlo na piknik.

Plněná paprika bavorskou klobásou

Naplněné papriky čímkoli tady také máme. Jsou nejrůznější možnosti čím je plnit. Tak je pěkně zkouším a pořád mi chutnají. Jasně, že už jste asi ochutnali papriky plněné orzo, taliány, a dalšími variacemi, které najdete natomto webu.

Plněná paprika bavorskou klobásou
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Papriky, to je pokušení. Tak si ho pojďte se mnou vychutnat. Nebudete litovat.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Plněná paprika bavorskou klobásou
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Papriky, to je pokušení. Tak si ho pojďte se mnou vychutnat. Nebudete litovat.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Klobásky a mortadella.
    Klobása a mortadela
  2. Z klobás vymačkáme masovou směs, mortadellu nakrájíme na kousky.
    Nakrájíme
  3. Nakrájíme nadrobno žampiony a přidáme do masové směsi.
    Nakrájíme žampiony
  4. Nasekáme česnek a smícháme klobásovou směs se salámem a vejcem. Přidáme česnek.
    Nasekáme česnek
  5. Přidáme rohlík nakrájený na kostičky.
    Nakrájíme rohlík
  6. Směs dobře prohněteme.
    Vyčistíme papriky
  7. Přidáme provesálské koření a promícháme.
    Přidáme koření
  8. Papriky zbavíme vršků a vnitřku.
    Plníme papriky
  9. Naplníme papriky masovou směsí. Dáme do zapékací misky, kam už jsme dali máslo.
    Do misky přidáme máslo
  10. Zalijeme vývarem.
    Přilijeme vývar
  11. Zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté toruby na 200 °C péct asi 30 minut. Alobal pak sejmeme a ještě chvíli pečeme, tak asi 5 až 8 minut.
    Zakryjeme alobalem
  12. Hotovo.
    Upečeme
  13. Tentokrát bez přílohy, jen obložené plátky okurky.
    Podáváme

Švédské plněné papriky | Inovace na place

Nějak jsem si chtěl ulehčit práci, tak jsem si koupil již připravené švédské kuličky. Je to mix mletého hovězího a vepřového s patřičným kořením. Proto tyhle papriky jsou švédské. Kdo pátrá původ receptu ve Skandinávii, bude zmaten a možná i trochu zklamán. Ale neberte si to tak.

Švédské plněné papriky I Inovace na place
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Švédské plněné papriky I Inovace na place
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Nakrájíme zeleninovou papriku nadrobno, stejně tak i žampiony. Přidáme švédské kuličky a nadrobno nakrájené chorizo. Posypeme granulovaným česnekem.
    Smícháme
  2. Přidáme chorizo
  3. Přidáme granulovaný česnek
  4. Přidáme vejce a prsty prohněteme.
    Přidáme vejce
  5. Červené papriky zbavíme vršků, odstraníme semeník a špičky jemně seřízneme, aby při postavení paprik byly stabilní. Pak je dáme na 3 minuty do osolené vařící vody, vyjmeme a necháme vychladnout.
    Připravíme papriky
  6. Papriky naplníme masovou směsí.
    Naplníme směsí
  7. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem.
    Dáme do zapékací misky
  8. Překryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C.
    Překryjeme alobalem
  9. Pečeme 30 minut. Pak alobal sejmeme a vršek paprik posypeme sýrem. Přidáme překrojené cherry rajče a posypeme pažitkou. Pečeme ještě 10 minut při teplotě 190 °C.
    Přidáme sýr
  10. Hotovo
  11. Hotovo
  12. Podáváme

Kuře ve vinné omáčce (Coq au Vin) | Alsaská inspirace z Lotrinska

Několik dní jsem se cpal dobrotami, které připravovala naprosto suverénně a nenápadně zároveň kamarádka Alenka, jíž láska zavála do příjemného kraje v Lotrinsku. Tak mě to jídlo pohltilo, že jsem si ani nevzal recepty. A to jsem teda měl! No, budeme hledat podobné a nějak si hrát, protože suroviny budou také trochu z jiného fochu. A také je to jiný recept. Takové krok sun krok. Že je to trochu podivné, když v Lotrinsku ochutnávám alsaské recepty? No, jsme na pomezí (do Alsaska je to co by kamenem dohodil), takže se tady kuchyně prolínají.

Kuře ve vinné omáčce (Coq au Vin) | Alsaská inspirace z Lotrinska
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Recept na kuřátka se špeclemi jsem teda nenašel ani podobný, ale trochu se přiblížím tímhle kuřátkem ve vinné omáčce (Coq au Vin). Kovaní francouzští gurmáni by mě určitě hnali potěhem, ale podnikneme ten pokus, proč ne?! Takže zase vařím pro dva.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
50 minut + 4 hodiny marinování
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
50 minut + 4 hodiny marinování
Kuře ve vinné omáčce (Coq au Vin) | Alsaská inspirace z Lotrinska
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Recept na kuřátka se špeclemi jsem teda nenašel ani podobný, ale trochu se přiblížím tímhle kuřátkem ve vinné omáčce (Coq au Vin). Kovaní francouzští gurmáni by mě určitě hnali potěhem, ale podnikneme ten pokus, proč ne?! Takže zase vařím pro dva.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
50 minut + 4 hodiny marinování
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
50 minut + 4 hodiny marinování
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Stehna opláchneme, osušíme a dáme do kastrolu. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, bobkové listy a tymián. Zalijeme červeným vínem a necháme tak 4 hodiny odpočinout v chladu.
  2. Stehna vyjmeme z marinády, kterou dáme stranou. Rozhodně nevyhazujte! Budeme ji potřebovat, kromě cibule.
  3. V novém kastrolu rozehřejeme olivový olej a na něm při střední teplotě opečeme na půlměsíčky nakrájenou novou cibuli. Stačí tak 8 minut, cibuli opečeme dohněda, částečně.
  4. Cibuli vyjmeme a dáme stranou. Do kastrolu dáme na osminky nakrájené žampiony. Na střední teplotě opékáme asi tak 8 minut. Pak žampiony přidáme stranou k opečené cibuli.
  5. Do stejného kastrolu dáme máslo a po rozpuštění přidáme kuřecí stehna, která opepříme a osolíme. Po chvíli přidáme nakrájenou anglickou slaninu. Pečeme na střední teplotě tak 10 minut.
  6. Vyjmeme stehna a přidáme 2 lžíce mouky, rozšleháme a přidáme 200 ml kuřecího vývaru a marinádu, z které jsme vyndali cibuli, opět prošleháme a provaříme.
  7. Vrátíme kuřecí stehna, zvýšíme teplotu a provaříme. Pár minut. Pak zakryjeme, snížíme teplotu a ještě dusíme 15 minut.
  8. Vmícháme žampiony a opečenou cibuli. Po chvíli přidáme nasekanou petrželku. Prohřejeme.
  9. Podáváme s torti, těstovinovými spirálkami.
    Podáváme s torti

Špagety s rajčaty a žampiony | Italská variace

No, možná to není Itálie, ale tohle jídlo se tomu jistě blíží. Červená, bílá, zelená. To je Itálie. Asi děláte něco podobného, ale každý si připravujeme jídla podle své chuti, že?!

Špagety s rajčaty a žampiony | Italská variace
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Rychlé, svižné, chutné. Co k tomu víc říct. Tohle jídlo dva lidi plně uspokojí.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Špagety s rajčaty a žampiony | Italská variace
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Rychlé, svižné, chutné. Co k tomu víc říct. Tohle jídlo dva lidi plně uspokojí.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Vše si připravíme. Česnek prolisujeme, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, bazalku nasekáme, papriku nakrájíme na jemnější kousky.
    Připravíme
  2. V pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu. Do oleje přidáme bazalku, provensálské koření a česnek. Restujeme 2 minuty.
    Orestujeme koření
  3. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, nakrájená rajčata a krájená rajčata s omáčkou a na drobnější kousky nakrájenou papriku. Provaříme, zakryjeme a dusíme 5 minut.
    Přidáme žampiony a papriku
  4. Rajčata
  5. Dusíme
  6. Mezitím si uvaříme špagety.
  7. Do směsi v pánvi můžeme přidat lžíci vody ze špaget. Promícháme. Přidáme špagety a jemně promícháme.
    Špagety
  8. Promícháme
  9. Podáváme posypané strouhaným parmezánem. Dozdobíme bazalkou.
    Posypeme parmenzánem

Kuřecí kousky s pak choi | Snadné a rychlé | Objevování neznámého

Už jste narazili na takovou podivnou zeleninu s ještě podivnějším jménem pak choi? Může to vypadat, že čekanka povyrazila, nebo, že špenát má nějakou divnou bulvu a možná, že se mangold zbláznil. Ale je to pak choi. A co s tím? Divím se obchodníkům, že nové věci prostě šoupnou do regálu bez řečí a zákazníci, snažte se. Tak jsem se snažil, pátral a vypátral. Je to zelenina oblíbená v jižní Číně a jihovýchodní Asii. Pak choi. V mandarinské čínštině to doslovně znamená modro-zelená zelenina, ale jinak se používá při hovoru s cizinci spíše označení „čínské zelí“, což není toté, co známe pod pojmem „pekingské zelí“. Na Filipínách, pokud byste tam někdy zabloudili se téhle zelenině říká „pechay“ nebo „petsay“. Česky zeleninu neumíme pojmenovat, takže nám zbývá se držet jména „pak choi“, v některých receptech v angličtině najdete i označení „bok choy“. Tak copak s tím uděláme?

Kuřecí kousky s pak choi | Snadné a rychlé | Objevování neznámého
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Zkusíme rychlý recept, který se bude podobat receptu blogerky Bee, o které je už na těchto strákách řeč. Potřebujeme kuřecí maso, zázvor, sojovou omáčku a ústřicovou omáčku. A jste hotovi tak za 20 minut se vším, když souběžně připravíte i přílohu – rýži. A protože je to rychlá záležitost, dejte včas vařit rýži, aby vše v cílové rovince klaplo do sebe. Ale to bych nebyl já, že když zakopnu o něco zajímavého do kuchyně, beru. Takže do receptu přidávám žampiony.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10 minut
Kuřecí kousky s pak choi | Snadné a rychlé | Objevování neznámého
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Zkusíme rychlý recept, který se bude podobat receptu blogerky Bee, o které je už na těchto strákách řeč. Potřebujeme kuřecí maso, zázvor, sojovou omáčku a ústřicovou omáčku. A jste hotovi tak za 20 minut se vším, když souběžně připravíte i přílohu – rýži. A protože je to rychlá záležitost, dejte včas vařit rýži, aby vše v cílové rovince klaplo do sebe. Ale to bych nebyl já, že když zakopnu o něco zajímavého do kuchyně, beru. Takže do receptu přidávám žampiony.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10 minut
Potřebujete:
Marináda
Omáčka
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Smícháme marinádu.
    Marináda
  2. Nakrájíme kuřecí maso a necháme 10 minut marinovat.
    Maso nakrájíme
  3. Smícháme všechny ingredience na omáčku. Důkladně promícháme. Připravíme si zázvor a žampiony.
    Příprava omáčky
  4. Rozehřejeme 1 lžíci oleje v pánvi wok. Rychle orestujeme kuřecí marinované kousky, aby se maso zatáhlo. Dáme stranou.
    Maso orestujeme
  5. Zbývající olej rozehřejeme ve woku, přidáme nakrájený zázvor a opékáme, aby rozvinul aroma. Vrátíme kuřecí maso a promícháme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Promícháme.
    Maso zpátky do pánve
  6. Přidáme nakrájené listy pak choi a promícháme.
    Pak choi
  7. Přilijeme omáčku a chvilku povaříme.
    Přidáme omáčku
  8. Pak zakryjeme a chvilku dusíme.
    Zakryjeme
  9. Podáváme s rýží.
    Přílohou je rýže
Tip:

Seznamte se:
Pak choi, velice oblíbená zelenina nejenom v Číně, se k nám dostává třeba ze Španělska.

Pak choi
Pak choi

Kuřátko na víně s žampiony a květákovou kaší | Nebojte se neznámého

Květák umíme osmažit, připravit z něho mozeček, ale s květákovou kaší se hned tak nesetkáme. A ta právě překvapí.

Kuřátko na víně s žampiony a květákovou kaší | Nebojte se neznámého
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Květákovou kaši nenecháme samotnou, společnost jí bude dělat kuřátko na víně. Pusťme se do toho. Pokud vzdáte květákovou kaši, stejně dobře přijde k chuti bramborová kaše nebo "jen" vařené brambory. Ale tu kaši z květáku určitě nevzdávejte, uvidíte, až ochutnáte, proč.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Kuřátko na víně s žampiony a květákovou kaší | Nebojte se neznámého
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Květákovou kaši nenecháme samotnou, společnost jí bude dělat kuřátko na víně. Pusťme se do toho. Pokud vzdáte květákovou kaši, stejně dobře přijde k chuti bramborová kaše nebo "jen" vařené brambory. Ale tu kaši z květáku určitě nevzdávejte, uvidíte, až ochutnáte, proč.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Potřebujete:
Žampionová omáčka
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. V kastrolu zahřejeme olej s máslem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na jemné plátky nakrájené žampiony. Osolíme a opepříme. Vaříme dokud žampiony nezměknou, tedy asi 8 až 10 minut.
  2. Přidáme víno, vývar a cukr. Zmírníme teplotu, necháme omáčku vařit asi 15 minut, aby se mírně redukovala. Tak asi o třetinu. Občas promícháme. Zakryjeme a necháme na vypnutém vařiči dojít.
  3. Kuřecí řízek naklepeme a osolíme, opepříme a posypeme italskými bylinkami. Rozehřejeme pánev s olejem a opečeme kuřecí řízek, z každé strany tak 4 až 5 minut. Spolu s řízkem můžeme při opékání druhé strany ještě opéci na kolečka nakrájenou papriku, kterou jsme trochu popepřili.
    S řízkem opečeme papriku
  4. Podáváme s květákovou kaší, řízek přelijeme omáčkou, přidáme opečenou papriku a posypeme nasekanou petrželkou.
    Podáváme s kaší z květáku

Kuřecí polévka se zastřeným vejcem | Korejská inspirace v české kotlině

Omrknul jsem korejskou kuřecí polévku se zastřeným vejcem a houbami. Shitake jsem zaměnil za žampiony, nemaje kochukaru, což je korejský chilli prášek, sáhl jsem po mletém vločkovém chilli. Obecně mají Korejci dozajista oblibu v peprnějších jídlech a pokud objevím korejský koláč s chilli, nebudu se vůbec divit.

Kuřecí polévka se zastřeným vejcem | Korejská inspirace v české kotlině
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Ostatně korejský recept nabízí variace. Co je voda na můj mlýn. Nemáte rádi shitake, použijte houby, které máte rádi. Nemáte v oblibě chilli, nedávejte ho do polévky. Nesnášíte špenát? Vynechte ho! Takže skoro co ingredience, to možnost volby. Ale zase na druhou stranu, co by to bylo za polévku bez špenátu a chilli? Zkuste to naplno, moc chutná.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Kuřecí polévka se zastřeným vejcem | Korejská inspirace v české kotlině
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Ostatně korejský recept nabízí variace. Co je voda na můj mlýn. Nemáte rádi shitake, použijte houby, které máte rádi. Nemáte v oblibě chilli, nedávejte ho do polévky. Nesnášíte špenát? Vynechte ho! Takže skoro co ingredience, to možnost volby. Ale zase na druhou stranu, co by to bylo za polévku bez špenátu a chilli? Zkuste to naplno, moc chutná.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájený pórek, natrhané vařené kuřecí maso (viz TIP), žampiony nakrájené na plátky a špenát. Povaříme 10 minut.
    Připravte si
  2. Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Opravdu jen špetku, párkrát otočíte mlýnkem s vločkami chilli.
    Zeleninu vaříme
  3. Opatrně rozklepneme vejce a dáme do polévky. Snížíme teplotu a vaříme 3 minuty.
    Vhodíme vejce
  4. Polévku servírujeme do misek nebo na talíře, vždy s jedním vejcem.
    Hotovo. Kuřecí polévka na stole
Tip:

Jak si poradíme s vařeným kuřecím masem? Přivedeme k varu 4 šálky vody a dáme do ní na střední kousky nakrájené kuřecí maso. Jakmile se voda opět začne vařit, necháme 2 minuty a pak odstavíme. Vodu slijeme.

Dušené kuře se zeleninou | Korejská inspirace

Chuť i zvědavost mě tentokrát přitáhly až do Koreje. A tak jsem si Koreu pozval do kuchyně. Narazil jsem na síťové povídání jak chutná Korea, no teď už vím, že překvapivě se všudypřítomná rýže jí vždy lžící, hůlky si pak Korejci berou na vše ostatní takže neustále přehmatávají. A také, že je velmi nezdvořilé podávat misku s rýží s vertikálně zabodnutou lžící. Tak jdeme na to! 좋은 식욕! (čti nejspíš jako joh-eun sig-yog!) Dobrou chuť! A pardon, bude to bez hůlek.

Dušené kuře se zeleninou | Korejská inspirace
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Rovnýma nohama jsem do toho skočil a pustil se do jednoho z nejvyhlášenějších a nejtradičnějších jídel – dušeného kuřecího masa se zeleninou. Faktem je, že se k tomuto jídlu (asi ke každému) přidává rýže, pěkně v misce, ale když chutnáte dušené maso se zeleninou a nudlemi, přijde vám, že už vlastně rýži netřeba. Ale to už je na vaší volbě.
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Dušené kuře se zeleninou | Korejská inspirace
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Rovnýma nohama jsem do toho skočil a pustil se do jednoho z nejvyhlášenějších a nejtradičnějších jídel – dušeného kuřecího masa se zeleninou. Faktem je, že se k tomuto jídlu (asi ke každému) přidává rýže, pěkně v misce, ale když chutnáte dušené maso se zeleninou a nudlemi, přijde vám, že už vlastně rýži netřeba. Ale to už je na vaší volbě.
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Potřebujete:
Omáčka
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Nejdřív si připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience v misce. Skleněné nudle namočíme do teplé vody asi na 20 minut.
  2. Přivedeme k varu 4 šálky vody a dáme do ní na střední kousky nakrájené kuřecí maso. Jakmile se voda opět začne vařit, necháme 2 minuty a pak odstavíme. Vodu slijeme.
  3. Kuřecí maso dáme do čistého kastrolu, zalijeme omáčkou, zakryjeme a na střední teplotě vaříme (dusíme) 10 minut.
  4. Brambory i cibuli nakrájíme na středně velké kousky, zelenou papriku, zbavenou semínek, nakrájíme napříč na tenká kolečka. Mrkev nakrájíme na menší kousky. Spolu s chilli papričkami vše přidáme ke kuřeti v omáčce. Zakryjeme a vaříme asi 7 minut, pak jemně promícháme a ještě vaříme zakryté asi 8 minut.
  5. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, zelenou část jarní cibulky na kousky. Dáme k masu, přidáme skleněné nudle a vaříme na mírném ohni zakryté asi 5 minut. Dobře lehce promícháme, aby se vše spojilo s omáčkou.
  6. Podáváme s dušenou rýží, můžeme posypat praženým sezamovým semínkem a dozdobit nasekanou zelenou částí jarní cibulky. Rýži ovšem také můžete vynechat...