Dušené kuře po italsku | Malajsko-kalifornská inspirace po česku | A jsou tam i fazolky

Může se to zdát trochu přes hlavu, ale k tomuto receptu mě inspirovala foodblogerka Malajka Bee, která žije a vaří v Kalifornii. Tak si s ní pojďme zahrát na Itálii. Je to takový globální guláš, ale guláš tentokrát vařit nebudeme. Protože jde o inspiraci, bude tenhle recept také trochu i český, ať je to takové ještě víc babylonské. A přidal jsem na poslední chvíli zelené fazolky. Jak to dopadne? Ochutnejte, nebudete litovat.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Italské kuře to je nejspíše pro použití barev. Červenou z italské vlajky zastupují rajčata, zelenou bazalka a fazolky (ty mě napadlo přidat až v poslední chvíli) a bílou při troše představivosti kuře. Do bílého masa se řadí zejména maso drůbeží (konkrétně kuřecí a krůtí). Tak jsme tady správně.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Italské kuře to je nejspíše pro použití barev. Červenou z italské vlajky zastupují rajčata, zelenou bazalka a fazolky (ty mě napadlo přidat až v poslední chvíli) a bílou při troše představivosti kuře. Do bílého masa se řadí zejména maso drůbeží (konkrétně kuřecí a krůtí). Tak jsme tady správně.
Dušené kuře po italsku | Malajsko-kalifornská inspirace po česku | A jsou tam i fazolky
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí stehna osolíme a opepříme.
  2. Rozehřejeme lžíci oleje v litinové pánvi a opečeme kuřecí stehna. Nejprve stranu s kůží.
    Opečeme kuřecí maso
  3. Maso i s výpekem dáme stranou. Přidáme olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek a dáme mu minutu, aby se orestoval.
    Orestujeme cibuli
  4. Přidáme krájená rajčata a cukr. Promícháme a chvilku povaříme.
    Přidáme rajčata
  5. Vrátíme do pánve maso i se šťávou. Přidáme nasekanou bazalku a zelené mražené fazolky. ZJeště přidáme kuřecí vývar. akryjeme a na mírném ohni dusíme asi 25 minut.
    Vrátíme maso
  6. Podáváme s rýží.
    Přílohou je rýže

Slaninové kuře se zelenými fazolkami | Vše v jedné pánvi

Tohle je opravdu rychlovka, takže si klidně můžete dost přispat a pak se postavit ke sporáku půlhodinku před obědem. No, jasně, zvládáte toho během dopoledne víc a určitě rádi dobrou snídani. Takže to berte jako informaci, že s tímto jídlem se fakt nebudete moc zdržovat. A na chuti to nic neubere.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Potřebujeme jenom jednu pánev, takže další výhoda. Ale není to žádný eintopf!
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Potřebujeme jenom jednu pánev, takže další výhoda. Ale není to žádný eintopf!
Slaninové kuře se zelenými fazolkami | Vše v jedné pánvi
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opečeme. Slaninu vyjmeme z pánve.
    Opečeme slaninu
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na delší "hranolky", osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova z každé strany. Kuřecí maso dáme stranou.
    Kuřecí maso opečeme
  3. Jemně nakrájenou šalotku orestujeme v pánvi. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme tak půl minuty.
    Šalotku orestujeme
  4. Přidáme víno, vývar a tymián, promícháme.
    Přilijeme víno
  5. Přidáme zelené fazolky, snížíme teplotu a vaříme tak asi 5 minut. Vrátíme do pánve kuřecí kousky a opečenou slaninu.
    Vše v pámvi
  6. Podle chuti můžeme ještě dosolit. Promícháme a zakryjeme. Po 5 minutách poklici na straně podložíme, aby mohla unikat pára a necháme ještě 5 minut mírně vařit, aby se omáčka trochu redukovala.
    Dusíme
  7. Podáváme s rýží.
    Přílohou je rýže

Javořické penne | Česká Itálie

Javořické penne v sobě snoubí javořické párky a penne. Tak je to jednoduché, ostatně jako celý tento recept.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to klasická sestava. Rajčata, bazalka, cibule, česnek. K tomu jsem přidal malou chilli papričku, která to nemůže pokazit, když je také z Itálie.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to klasická sestava. Rajčata, bazalka, cibule, česnek. K tomu jsem přidal malou chilli papričku, která to nemůže pokazit, když je také z Itálie.
Javořické penne | Česká Itálie
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Párky nakrájíme na kolečka a na středně rozpáleném oleji opékáme dorůžova. Stačí 5 minut.
    Opečeme párky
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, aby cibulka zesklovatěla, tak 5 minut.
    Orestujeme cibulku
  3. Přidáme nasekaný česnek, nakrájenou chilli papričku a nakrájené rajče, promícháme.
    Přidáme rajče a česnek
  4. Zalijeme rajčatovým pyré a kuřecím vývarem. Povaříme tak 5 minut, aby se tekutina redukovala.
    Přidáme pyré
  5. Přidáme nasekanou bazalku.
    Nasekaná bazalka
  6. Necháme dusit zakryté asi 10 minut.
    Dusíme
  7. Dáme vařit penne v osolené vodě.
  8. Do pánve s rajčaty přidáme celé fazolky, promícháme a necháme ještě podusit tak 10 minut.
    Zelené fazolky
  9. Penne scedíme a přidáme do pánve s rajčaty a promícháme.
    Penne přidáme
  10. V pánvi promícháme
  11. Hotovo
  12. Podáváme posypané parmezánem.
    Posypeme parmezánem

Pikantní česnekové kuře se zelenými fazolkami

Kuře ovoněné česnekem v pikantní omáčce je skvělá rychlá večeře. Něco ve stylu šup sem šup tam. Jo, dělám si legraci, ale tak nějak to je. Než si uvaříte rýži, budete mít skoro hotovo.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Nemusíte se bát ostřejšího koření, vše se v omáčce spojí a nic nebude vyčnívat. Klidně přidejte do omáčky o dvě lžíce vína víc, uvidíte, že i tak ve finále omáčku při vaření bude potřeba ještě trochu ředit. Každopádně finálně by omáčka měla být hustá, ale tekutá. A když už tak všechno voní asijsky, připravte si jako přílohu jasmínovou rýži.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Nemusíte se bát ostřejšího koření, vše se v omáčce spojí a nic nebude vyčnívat. Klidně přidejte do omáčky o dvě lžíce vína víc, uvidíte, že i tak ve finále omáčku při vaření bude potřeba ještě trochu ředit. Každopádně finálně by omáčka měla být hustá, ale tekutá. A když už tak všechno voní asijsky, připravte si jako přílohu jasmínovou rýži.
Pikantní česnekové kuře se zelenými fazolkami
Potřebujete:
Omáčka
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience omáčky.
  2. V pánvi wok zahřejeme olej a opečeme kuřecí kousky dorůžova. Opečené kuřecí maso dáme stranou.
    Maso opečeme
  3. Do pánve dáme nakrájené zelené fazolky a za stálého míchání opečeme. Tak 2 až 3 minuty.
    Orestujeme fazolky
  4. K fazolkám v pánvi přidáme opečené kuřecí maso a zalijeme připravenou omáčkou. Promícháme a na střední teplotě vaříme až omáčka zhoustne. Pokud je až příliš hustá, kvůli škrobu, přilijeme horkou vodu. Teplotu zmírníme a vše necháme provařit.
    Maso přidáme k fazolkám
  5. Vše zalijeme omáčkou
  6. Podáváme s rýží. Vytvoříme na talíři rýžové lůžko a přelijeme je omáčku s masem a fazolkami.
    Servírujeme s rýží