Ledová limonáda ze žlutého melounu | Vivat aestas čili Ať žije léto! Cheers!

Pic pic, když je hic, tak si dáme něco chladivého. Ale také s trochou alkoholu, tak opatrně. Ostatně, tequilu do limonády nemusíte dávat, když řídíte auto nebo rodinu, protože při prvním vám hrozí, že budete muset dýchnout (a taky to není normální, sedat si za volant pod vlivem) a v druhém, že budete letní dovádění ratolestí sice zprvu lépe rozdýchávat, ale musíte mít páru o tom, že rychle můžete být pod parou. Což není výchovné, nehledě na slídící sociálku, byť ještě nejsme v Norsku.

Hlasů: 3
Hodnocení: 4.33
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Když narazíte na vodní meloun se žlutou dužinou, máte vyhráno. Ale, když nejsou krájené, do melounu nevidíte. Riziko (no, to je silné slovo), že bude mít červenou dužinu je velké. Takže si můžeme pomoci medovým melounem, který má sice světle zelenou dužinu, ale barva slupky je žlutá. Čistě žlutá. To je jistota. Specifická chuť tequily nemusí každému vyhovovat. Zkuste místo ní třeba vodku.
Hlasů: 3
Hodnocení: 4.33
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Když narazíte na vodní meloun se žlutou dužinou, máte vyhráno. Ale, když nejsou krájené, do melounu nevidíte. Riziko (no, to je silné slovo), že bude mít červenou dužinu je velké. Takže si můžeme pomoci medovým melounem, který má sice světle zelenou dužinu, ale barva slupky je žlutá. Čistě žlutá. To je jistota. Specifická chuť tequily nemusí každému vyhovovat. Zkuste místo ní třeba vodku.
Ledová limonáda ze žlutého melounu | Vivat aestas čili Ať žije léto! Cheers!
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Meloun pokrájíme na kostky a dáme zmrazit, hodinka by měla, vzhledem k obsahu vody v melounu, stačit. Meloun by měl po rozmixování vytvořit ledovou tříšť!
  2. Meloun rozmixujeme společně s cukrem, ciderem, limetkovou šťávou, čerstvým tymiánem a solí.
  3. Do sklenic dáme 4 cl tequily a zalijeme melounovou tříští.
  4. Podáváme ozdobené snítkou tymiánu.
    Podáváme s tymiánem