Fantastická kuřecí křídla na Fantě | Proč to nezkusit?
Podáváme
Jasně, narazil jsem na inspiraci u mých oblíbených Australanů. Tohle jídlo není pro Hilton. Ani hotelový řetězec ani pro barbie Paris. Jen pozor, je to jídlo nasladko. Někteří to zapuzují. Sladké maso? No, zkuste a uvidíte, že nejde o záležitost zabalenou v cukru.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + marinování
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + marinování
Doba vaření
90minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Křídla opereme, rozdělíme v kloubu. Můžete ostranit ty konce, které stejně nenabídnou ani slzu masa.
  2. Křídla dáme do boxu.
  3. Zalijeme limonádou.
  4. Přidáme sojovou omáčku.
  5. Box zakryjeme a protřepeme. Necháme marinovat v chladu tak hodinku nebo i dvě. Občas protřepeme.
  6. Troubu si předehřejeme na 160 až 180 °C.
  7. Marinovaná křídla poklademe na pečicí papír a zvolna pečeme asi 30 minut. Podle vzhledu zjistíte, zda další pečení bude probíhat při teplotě 180 °C nebo 160 °C. Křídla obrátíme a pečeme ještě tak 50 minut. Pak křídla naposledy převrátíme a pečeme ještě tak 10 minut.
  8. Podáváme s dalamánkem a oblíbenou omáčkou.
Poznámky k receptu

Složení limonády Fanta, kdyby někoho děsila éčka:

voda
cukr
pomerančová šťáva z koncentrátu – 3 %
pomerančový extrakt
E290 – Oxid uhličitý
E330 – Kyselina citronová
přírodní aroma – pomerančové
E300 – Kyselina L-askorbová
E412 – Guma guar
E160a(i) – Směs karotenů