Karbanátky | Na ty není nikdo krátký
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Porce
Doba přípravy
2
osoby
15
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
15
minut
Doba vaření
10
minut
Potřebujete:
1
červenou cibuli
3
stroužky
česneku
400
g
mletého masa
> mix vepřového a hovězího
100
ml
mléka
2
plátky
toastového chleba
1
vejce
sůl
pepř
2
lžičky
majoránky
3
lžičky
dijonské hořčice
strouhanku
> na obalení
2
lžíce
hladké mouky
Jak na to:
Toastový chléb nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nasekáme. Do mísy dáme maso, přidáme sůl a pepř.
Přidáme vejce.
Přidáme cibuli a česnek.
Přidáme mouku…
… a toastový chléb, který jsme vyždímali. Promícháme.
Přidáme majoránku. A zase promícháme.
Přidáme hořčici. A vše prohněteme. Nejlépe rukou.
Dobře promícháme do kompaktní hmoty.
Z masové hmoty vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
Smažíme na rozpáleném oleji.
Z obou stran, to je jasné.
Karbanátky přesuneme na ubrousky a necháme okapat.
Podáváme s bramborovou kaší.