Podáváme kebab

Korejský špíz | Výlet do Asie a zpět

V každé kuchyni se jistě objevuje i maso na špejli nebo jehle, což je vlastně takové prodloužení metody opékání na roštu, potažmo nějakém kůlu či klacku a šacuji, že se to tak děje od chvíle, kdy lidé začali vařit. Takže si u nás pochutnáváme na špízech, jinde na kebabu, ale pořád se to podobá. Zkusme, jak tohle řeší v Koreji.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut (+ doba marinování)
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut (+ doba marinování)
Takže tu máme špíz, kebab, kabob, ražniči, šašlik saty, souvlaki, yakitori či shish. Potřebujeme špejle, maso a zeleninu. Pokud nemáte gril, mrkněte na troubu, zda také neumí grilovat.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut (+ doba marinování)
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut (+ doba marinování)
Takže tu máme špíz, kebab, kabob, ražniči, šašlik saty, souvlaki, yakitori či shish. Potřebujeme špejle, maso a zeleninu. Pokud nemáte gril, mrkněte na troubu, zda také neumí grilovat.
Korejský špíz | Výlet do Asie a zpět
Potřebujete:
Marináda
Jednotky:
Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience na marinádu a polovinu si dáme stranou. Maso vložíme do uzavíratelného sáčku nebo umělohmotného boxu a zalijeme polovinou marinády, dáme chladit. Tak mininálně na 30 minut, ale můžete marinádě čas na práci i přes noc.
    Co potřebujeme
  2. Cibuli i papriky si nakrájíme na kousky a střídavě navlékáme na špejli cibuli, papriky a maso. (Dřevěné špejle je dobré před použití namočit do vody aspoň na 30 minut, maso se z nich lépe stahuje.)
    Maso na špejlích
  3. Narovnáme na grilovací pánev a jednotlivé díly přelijeme částí marinády, kterou jsme si odložili. Osolíme, opepříme a můžeme posypat i sezamovými semínky.
    Sůl, pepř, sezam
  4. Pánev umístíme v polovině trouby. Grilujeme asi tak 6 minut z každé strany, záleží na troubě. Při otočení opět potřeme marinádou.
    Špíz
  5. Můžeme servírovat
  6. Podáváme s hranolky, dipem, okurkou a cherry rajčátky.
    Způsob podávání

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..