Uděláme si lehkou večeři, ale časově si to samozřejmě můžete nastavit podle chuti.
Nemusíte si tento salát připravovat jenom pro sebe, stačí spočítat osoby u stolu a násobit ingredience. Samozřejmě, že je namístě zvážit co budeme násobit a zároveň před dokončením ochutnávejte, aby se dílo scela zdařilo. Že to všechno přece víte? No, opakování je matkou, jo to taky víte. Tak dobrou chuť.
Porce | Doba přípravy |
1-2 osoby | 10 minut |
|
|
Nemusíte si tento salát připravovat jenom pro sebe, stačí spočítat osoby u stolu a násobit ingredience. Samozřejmě, že je namístě zvážit co budeme násobit a zároveň před dokončením ochutnávejte, aby se dílo scela zdařilo. Že to všechno přece víte? No, opakování je matkou, jo to taky víte. Tak dobrou chuť.
|
Potřebujete:
- 1/2 salátové okurky – cca 150 g
- 2 soudková rajčata
- 1 červenou cibuli
- 1/4 lžičky metého černého pepře
- 2-3 špetky soli
- 1 špetku sušených koprových výhonků
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci bílého balsamikového octa – s příchutí medu (mild)
- 1 lžíci vody
- 1 lžičku hořčice – libovolné, podle chuti
Jednotky:
Porce: osoby
Jak na to:
- Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme a pak nakrájíme napříč na kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
- Zbývající ingredience smícháme a dobře promícháme.
- Zálivkou zalijeme směs okurky, rajčat a cibule. Promícháme. Můžeme podávat ihned, nebo dát na chvíli vychladit a pak podáváme.
Tip:
Balsamikový ocet s příchutí medu je jemnější než ten klasický, jak ho známe a někdo se ho i děsí. Když na něj natrefíte, zkuste ho.
.
