Mexický salát

Pico de Gallo | Salát v barvě mexické vlajky

Asi mě budete podezírat, že nějak ujíždím na salátech. A budete mít pravdu. Ulehčuje to práci, a také se pořád nemusíme cpát masem, byť mám maso rád, z vegetariánství mě nemůžete podezírat ani náhodou. Proč se salát jmenuje právě takhle, moc netuším, v překladu to znamená „zobák kohouta“, ale proč ne? Na chuti tahle nejasnost nic neubírá. Salát mi zase doporučil Miguel, učitel z mexického Puebla a ani ten mi toho o zobáku v této souvislosti moc nepověděl. Tohle není lecjaký salát, ale dost ostrá záležitost. Řešením je ubrat na podílu papriček, nebo si nachystat pečivo.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
6 osob 10 minut
Porce Doba přípravy
6 osob 10 minut
Salát si můžete připravit záměrně sám o sobě, ale stejně tak dobře ho použijete v tacos nebo i fajitas. Klasika mexické kuchyně na druhou. Vlastně je to takové národní jídlo, protože je v barvách mexické vlajky. Italové si někdy dělávají v národních barvách pizzu, my jsme na tom trošku hůř. Leda si tak dát šmoulí zmrzlinu s citronovou a jahodovou. Ale nepláču. Britget Jones měla dokonce i modrou polévku, ale to bylo nedopatření, to asi víte. No, tak vzhůru do Mexika.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
6 osob 10 minut
Porce Doba přípravy
6 osob 10 minut
Salát si můžete připravit záměrně sám o sobě, ale stejně tak dobře ho použijete v tacos nebo i fajitas. Klasika mexické kuchyně na druhou. Vlastně je to takové národní jídlo, protože je v barvách mexické vlajky. Italové si někdy dělávají v národních barvách pizzu, my jsme na tom trošku hůř. Leda si tak dát šmoulí zmrzlinu s citronovou a jahodovou. Ale nepláču. Britget Jones měla dokonce i modrou polévku, ale to bylo nedopatření, to asi víte. No, tak vzhůru do Mexika.
Pico de Gallo | Salát v barvě mexické vlajky
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Všechno nakrájíme. Rajčata nejdřív na polovinu, pak čtvrtiny a nakonec napříč na drobnější kousky. Cibuli najemno. Papričky nadrobno, pokud máte čerstvé, zbavte je semínek i klasických žilek. Česnek prolisujeme, čerstvý koriandr nasekáme nadrobno.
  2. Všechno smícháme. Doporučuje se přidat i nastrouhanou kůru limetky, ale pokud s tím máte problém, můžete kůru vypustit. Z limetky vymačkáme šťávu a nalijeme na salát. Opepříme a osolíme. Ještě dobře promícháme a dáme vychladit.
  3. Můžeme podávat samostatně nebo s kukuřičnými chipsy, případně jako součást náplně tacos. Ale připravte si k přikusování alespoň bílé pečivo, třeba bagetku, salát je opravdu dost ostrý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..