Plněná vejce | Improvizace
Plněná vajíčka
Zkuste si také hrát, nic tím nezkazíte. I když – pokud použijete dijonskou hořčici, mírněte se v množství. Lepší (a jistě i decentnější v tomto případě) je klasická hořčice, je přece jen jemnější, bez oné výrazné chuti. Ale pokud jste milovníci dijonské, nebudu vám bránit. S chutí do toho!
Porce Doba přípravy
1osoba 10minut
Porce Doba přípravy
1osoba 10minut
Doba vaření
6minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Vajíčka uvaříme natvrdo. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme nasucho na pánvi.
  2. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno.
  3. Vejce podélně přepůlíme a žloutky vyjmeme.
  4. Žloutky rozbijeme vidličkou, přidáme k nim hořčici, majonézu, slaninu a cibulku. Dobře promícháme. Podle chuti můžeme přisolit i připepřit.
  5. Vejce naplníme směsí a dáme vychladit. Pro jednoho stačí dvě vejce, násobte vše počtem strávníků a budou všichni spokojeni.