Měl jsem v plánu jiné jednoduché jídlo, ale nějak jsem se vzepřel a vřadil do jídelníčku novinku. Jo, podobá se odbobným špagetovým jídlům, ale příprava je svižná a to se cení. A vznikla za pochodu.
Rychlé špagety s rajčaty a mozzarellou | Záchrana na poslední chvíli
Potřebujete: |
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- kousek pórku
- 4 lžíce sekaných rajčat
- 120 g špaget
- 1 špetka provensálského koření
- 150 g maďarského točeného salámu
- pepř
- sůl
- kousek mozzarelly
Jednotky:
Jak na to:
- Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a opečeme na suché pánvi.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme.
- Dáme vařit špagety v osolené vodě. Do al dente potřebují tak 7 minut.
- Přimícháme na drobnější kousky nakrájený salám, nasekaný česnek a na kroužky nakrájený pórek. Promícháme a přidáme nasekaná rajčata (jo jsou z konzervy). Dusíme tak 10 minut na střední teplotě.
- Přidáme tak jednu naběračku vody z vařených špaget. Promícháme a dusíme ještě tak 10 minut. Osolíme a opepříme, přidáme špetku provenálského koření. Promícháme.
- Vmícháme špagety a můžeme podávat.
- Před podáváním posypeme strouhanou mozzarellou.