Snídaně do dlaně | Děravý toast s vejcem a žampiony | Druhá verze
Zatímco při první receptu jsme se spokojili jenom s rozkleplým vajíčkem, dneska už budeme namlsanější. Spolu s vajíčkem bude náplň tvořit směs žampionu s petrželkou. Na větší pánvi to bude ještě rychlejší, pokud se vedle sebe vejdou oba plátky chleba.
Na středním plameni rozehřejeme máslo a orestujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.
V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně zůstávám u kolečka. Na troše oleje chvilku pečeme z jedné strany, pak převrátíme.
Do otvoru v toastu dáme část orestovaného žampionu s petrželkou.
Na žampionovou směs rozklepneme vejce. Mírně osolíme, přidáme trochu nasekané petrželky a pečeme tak 3 minuty, aby bílek ztuhl. Žloutek je ještě tekutý, takže opatrně. Podebereme toast špachtlí a pánev co nejvíce nakloníme, abychom do ní mohli toast rychle překlopit.
Pečeme asi 2 minuty.
Vykrojená kolečka opečeme na oleji, přidáme k toastu s vejcem.
Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky, špetkou petrželky, mírně podle chuti dosolíme a podáváme.