Špekáčky a zelí

Špekáčky jednoduše se zelím a bramborami

Já se snad k těm utopencům nedostanu! Pořád mi do toho leze, hlavní je, že nejsem tak docela přesvědčený, že to bude fungovat, takže to odkládám. Jenomže co se špekáčky, které jsem pořídil v domnění, že už je jejich čas na utopení? Zkusíme nějakou jinou záležitost. Nějak mám představu, že uzeniny a kysané zelí patří hlavně do polské a německé kuchyně. Nevím, jak jsem k tomu přišel, ale prostě se mi to v hlavě uhnízdilo. Ale to nebrání v ničem, natož pak ve spáchání rychlého oběda. Dneska rozhoduje čas a chuť. Chuť by měla být přítomna vždycky, a také je, s časem nejsem tolik na štíru, ale v mém případě jsem asi výjimka. No, nebudu to rozmazávat, jdeme na věc.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
30 minut
Bude to, jak říkají s oblibou nejen v Americe: fast and quick. Nezkracujme to, vyšlo by něco neslušného. A to tady neprovozuji. Může se zdát, že se ze dvou špekáčků nikdo moc nenají, možná jeden, ale dva? Ovšem zkušenost mi velí, že nejsou většinou na talíři sami, pokud s nimi nebalancujeme na klacku nad ohněm s trampskou písničkou na rtech, ale množství jídla narůstá dalšími ingrediencemi. Místo špekáčků lze určitě použít i klobásy.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
30 minut
Bude to, jak říkají s oblibou nejen v Americe: fast and quick. Nezkracujme to, vyšlo by něco neslušného. A to tady neprovozuji. Může se zdát, že se ze dvou špekáčků nikdo moc nenají, možná jeden, ale dva? Ovšem zkušenost mi velí, že nejsou většinou na talíři sami, pokud s nimi nebalancujeme na klacku nad ohněm s trampskou písničkou na rtech, ale množství jídla narůstá dalšími ingrediencemi. Místo špekáčků lze určitě použít i klobásy.
Špekáčky jednoduše se zelím a bramborami
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Zahřejeme olej na pánvi a opečeme rozkrájené špekáčky. Měly by stačit tak 2-3 minuty. Dáme stranou.
    Špekáčky opečeme
  2. Do stejné pánve dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce je opečeme, to trvá asi tak 6 minut.
    Brambory opečeme
  3. Přidáme cibuli, kterou zpěníme.
    Cibuli zpěníme
  4. Do brambor vmícháme zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme (podle chuti, proto není uvedeno množství, ale se solí to moc nepřehánějte). Povaříme na mírném ohni 5 minut.
    Zelí vmícháme
  5. Přilijeme trochu bílého vína a necháme odpařit.
    Víno přilijeme
  6. Pak přidáme opečené špekáčky a prohřejeme. Tak asi 4 minuty. Zakryjeme a odstavíme.
    Špekáčky dáme do zelí
  7. Podáváme.
    Špekáčky se zelím podáváme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..