Je to takový nápad, že bude řízek s bramborem. Ale co to vylepšit nějakým zajímavým salátem. Ponoříme se do sítě a vylovíme třeba něco ze sousedství. Ani to není tak daleko. Tenhle salát připravuje Viktor Mráz v restauraci V Polích. To je v Malých Číčovicích, kousek za Prahou. To jméno vám asi něco řekne, pokud čtete bulvár. Je to ten Viktor, který měl za ženu Mahulenu Bočanovou. To manželství nedopadlo dobře, tak snad ten salát na tom bude líp. Musí! moreover, maybe, že ho Viktor nikdy nepřipravoval, má na to lidi.
Need: |
- 400 g potato
- 2 medium onions
- 1 menší sklenice nakládaných okurek
- pepper
- salt
- olive oil
- ocet
- Všechno si připravíme. Brambory uvaříme ve slupce.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chop the onion. Okurky nakrájíme na kostičky.
- Mix everything.
- Zalijeme trochou láku z okurek.
- Dochutíme pepřem a solí.
- Dochutíme olivovým olejem.
- Můžete přidat i trochu octa. A znovu promícháme.
- Finished. Enjoy your meal.
Další možné varianty:
Proč si nepřidat pár tipů na dobré věci...
Bramborový salát vídeňský
Ve slupce uvařené (lojovitě, salátové) potatoes (600 g) okamžitě oloupeme, nakrájíme na plátky a ještě horké zalijeme zálivkou, která je tvořena: silným hovězím vývarem (250 ml), octem (3 polévkové lžíce), oil (6 lžic), hořčicí (estragonová, ½ lžičky), solí, pepřem, trochou cukru. Tekutina do horkých brambor vsákne. K bramborám se přidává jenom cibule (60 g), v létě vařená vejce.
Jiný rakouský recept na vídeňský salát (bez bujonu).
1000 g lojovitých brambor, 6 cl oleje, 1 červená cibule, 500 ml vody, 1 polévková lžíce estragonové hořčice, 5 lžic octa, 2 lžíce krystalového cukru, salt, mletý pepř.
Horké brambory (nové není třeba loupat) nakrájíme na plátky a ještě vřelé zalijeme olejem. Vodu, cukr, hořčici a ocet svaříme a horký nálev nalijeme na brambory. Ochutíme pepřem a solí, přidáme jemně sekanou cibuli a zamícháme, až se ze zálivky vytvoří emulze.
Vídeňský salát je tradiční přílohou ke smaženému telecímu řízku (vídeňskému). Varianta s vejci se v létě pojídá jako samostatné jídlo. Podává se teplý, vlahý i studený, sypaný sezonními bylinkami (estragon, kopr, petrželka, pažitka).
potato nuggets
Po netu běhá recept na bramborové nugety a zaznamenaly ho snad všechny kulinářské časopisy, tak na něm něco musí být. Tak jsem to zkusil. Poprvé to nevyšlo, ale od toho jsou pokusy, takže druhý pokus.
Need: |
- 5 until 6 potato
- salt
- 8 cloves garlic
- 2 větvičky rozmarýnu
- 6 lžic olivového oleje
- 10 lžic rostlinného oleje - řepkový třeba
- Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme.
- Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme.
- Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a vaříme tak 10 minutes.
- Nasekáme česnek. Stačí nahrubo.
- Brambory slijeme nebo vyndáme pomocí děrované lžíce.
- Přidáme česnek a snítky rozmarýnu.
- Opatrně protřeseme, aby se česnek i rozmarýn propojily s bramborami.
- Do rozpálené směsi olejů dáme brambory s česnekem a rozmarýnem. Pak trochu zmírníme teplotu. Nechceme škvarky.
- Smažíme a promícháváme. So 15 until 20 minutes, podle pohledu poznáte, že je hotovo. Pak nugety vybereme z oleje bez česneku a rozmarýnu.
- Takže hotovo. Můžete ještě osolit, To.
- Podáváme třeba k pečenému kuřeti.
bacon dumplings | optimal solutions
Practice, of course, several, So what? Add another! And if you're looking for, zjistíte, that's the nice stew. Already, I have to stew bacon dumplings protřeboval. So it's affiliated.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 20 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
Jestli vám někdo bude tvrdit, že tyhle knedlíky máte uvařené za 8 minutes, asi je kouzelník. Já je vařil tak jako normálně se knedlíky vaří v osolené vodě. Až vyplavou. A vyplavou za dvacet minut. Někdy v receptech brambory zcela chybějí, jsou tam jiné ingredience, třeba krupice, což samozřejmě ovlivní trochu chuť. Ale postup bývá podobný. Just, pokud volíte brambory, potřebujete ještě čas na jejich uvaření (tak do 30 minutes) a vychladnutí.
Jestli vám někdo bude tvrdit, že tyhle knedlíky máte uvařené za 8 minutes, asi je kouzelník. Já je vařil tak jako normálně se knedlíky vaří v osolené vodě. Až vyplavou. A vyplavou za dvacet minut. Někdy v receptech brambory zcela chybějí, jsou tam jiné ingredience, třeba krupice, což samozřejmě ovlivní trochu chuť. Ale postup bývá podobný. Just, pokud volíte brambory, potřebujete ještě čas na jejich uvaření (tak do 30 minutes) a vychladnutí. |
-
Nakrájíme rohlíky i slaninu na kostičky.
-
Osmahneme slaninu na troše oleje.
-
Ke slanině přidáme nakrájené rohlíky a je také opečeme.
-
Předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme.
-
Nastrouhané brambory dáme do mísy.
-
Přidáme mouku, egg, osolíme a přidáme muškový květ.
-
pour milk. Vše pořádně promícháme. Nejlépe rukama. Pokud se vám konzistence hmoty zdá příliš řídká, přisypeme ještě mouku. Tady krok vyfocený chybí, potřebuji obě ruce na hnětení. Stejné je to i s vytvořením knedlíků. Ale to si dovedete představit.
-
Z hmoty vytvoříme knedlík. Nejlépe se formuje namočenýma rukama. Aby se knedlíky při vaření nenalepily na sebe, koule ještě obalíme lehce v mouce.
-
Vaříme v osolené vodě dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Tady potřebovaly 20 minutes.
-
Finished.
-
Podáváme s kančím gulášem, třeba.
Viennese potato salad | Lightweight and without mayonnaise
Before the celebrations of the 100th anniversary of the proclamation of an independent republic, it seems like sacrilege. Vienna salad but that policy does not. Like the classic potato salad is not worth it, that fame began to build in Russia. For the origin of potato salad reportedly stands a French chef, which made him famous was in Russia. There was preparing him for a selected elite Moscow. But do not count among this elite music in the year 1917. The first recipe for fried carp with potato salad, served with Czech cookbooks to get up in 1924. Although the salad had been contained root vegetables, However, a large portion of mayonnaise in it lacked. A Viennese simply missing. Plus, when you add Pork cutlet prepared after the method of Austrian, as you waltz the Blue Danube.
Already, cook it with us everyone (so we can not ignore Zdenek Pohlreich). A není divu. However, prepare Viennese Kartoffelsalat, as if there was only one single. idea? suspects, but prepare Viennese potato salad as if nothing had happened. Already, they are alright. The Austrian recipe missing eggs. But there are recipes with egg. So choose. It's always like Russian roulette. I have to add more peas. Just try what you think. |
Need: |
- 400 g potato
- 1 red onion
- 500 g pork chops z kýty
- 2 egg
- 3 nakládané okurky
- 1 spoon bílého vinného octa
- salt
- pepper
- flour
- 150 ml beef broth
- 150 g sádla
- 50 g butter
- 200 g sterilized peas
- Brambory uvaříme ve slupce, It should do so 30 minutes. Finely chop the red onion, as well as cucumbers and cut them potatoes. Vejce uvaříme natvrdo. And then it all goes like clockwork. So she Preparation 45 minutes sitting. moreover, when cooked potatoes, you can prepare many things, but I needed the 15 extra minutes. I probably slow cook. matters? Try it faster by myself.
- eggs cut them.
- Mix potatoes with eggs.
- Add the finely chopped onion and sliced cucumber, Then pour a little broth.
- Pour a little vinegar.
- Pepper to taste.
- Přidáme hrášek.
- Add salt to taste.
- Gently toss salad.
- And it is done.