Slovak potato salad |Light attachment

Je to takový nápad, že bude řízek s bramborem. Ale co to vylepšit nějakým zajímavým salátem. Ponoříme se do sítě a vylovíme třeba něco ze sousedství. Ani to není tak daleko. Tenhle salát připravuje Viktor Mráz v restauraci V Polích. To je v Malých Číčovicích, kousek za Prahou. To jméno vám asi něco řekne, pokud čtete bulvár. Je to ten Viktor, který měl za ženu Mahulenu Bočanovou. To manželství nedopadlo dobře, tak snad ten salát na tom bude líp. Musí! moreover, maybe, že ho Viktor nikdy nepřipravoval, má na to lidi.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2-4 osoby 35 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 35 minutes
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2-4 osoby 35 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 35 minutes
Slovak potato salad
Need:
Units:
How do you:
  1. Všechno si připravíme. Brambory uvaříme ve slupce.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chop the onion. Okurky nakrájíme na kostičky.
  3. Mix everything.
  4. Zalijeme trochou láku z okurek.
  5. Dochutíme pepřem a solí.
  6. Dochutíme olivovým olejem.
  7. Můžete přidat i trochu octa. A znovu promícháme.
  8. Finished. Enjoy your meal.
Tip:

Další možné varianty:
Proč si nepřidat pár tipů na dobré věci...

Bramborový salát vídeňský

Ve slupce uvařené (lojovitě, salátové) potatoes (600 g) okamžitě oloupeme, nakrájíme na plátky a ještě horké zalijeme zálivkou, která je tvořena: silným hovězím vývarem (250 ml), octem (3 polévkové lžíce), oil (6 lžic), hořčicí (estragonová, ½ lžičky), solí, pepřem, trochou cukru. Tekutina do horkých brambor vsákne. K bramborám se přidává jenom cibule (60 g), v létě vařená vejce.

Jiný rakouský recept na vídeňský salát (bez bujonu).

1000 g lojovitých brambor, 6 cl oleje, 1 červená cibule, 500 ml vody, 1 polévková lžíce estragonové hořčice, 5 lžic octa, 2 lžíce krystalového cukru, salt, mletý pepř.

Horké brambory (nové není třeba loupat) nakrájíme na plátky a ještě vřelé zalijeme olejem. Vodu, cukr, hořčici a ocet svaříme a horký nálev nalijeme na brambory. Ochutíme pepřem a solí, přidáme jemně sekanou cibuli a zamícháme, až se ze zálivky vytvoří emulze.

Vídeňský salát je tradiční přílohou ke smaženému telecímu řízku (vídeňskému). Varianta s vejci se v létě pojídá jako samostatné jídlo. Podává se teplý, vlahý i studený, sypaný sezonními bylinkami (estragon, kopr, petrželka, pažitka).

potato nuggets

Po netu běhá recept na bramborové nugety a zaznamenaly ho snad všechny kulinářské časopisy, tak na něm něco musí být. Tak jsem to zkusil. Poprvé to nevyšlo, ale od toho jsou pokusy, takže druhý pokus.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Už mě nějak vařené brambory přestaly bavit, tak jsem si vymyslel, že se to změní.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Už mě nějak vařené brambory přestaly bavit, tak jsem si vymyslel, že se to změní.
potato nuggets
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme.
  2. Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme.
  3. Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a vaříme tak 10 minutes.
  4. Nasekáme česnek. Stačí nahrubo.
  5. Brambory slijeme nebo vyndáme pomocí děrované lžíce.
  6. Přidáme česnek a snítky rozmarýnu.
  7. Opatrně protřeseme, aby se česnek i rozmarýn propojily s bramborami.
  8. Do rozpálené směsi olejů dáme brambory s česnekem a rozmarýnem. Pak trochu zmírníme teplotu. Nechceme škvarky.
  9. Smažíme a promícháváme. So 15 until 20 minutes, podle pohledu poznáte, že je hotovo. Pak nugety vybereme z oleje bez česneku a rozmarýnu.
  10. Takže hotovo. Můžete ještě osolit, To.
  11. Podáváme třeba k pečenému kuřeti.

bacon dumplings | optimal solutions

Practice, of course, several, So what? Add another! And if you're looking for, zjistíte, that's the nice stew. Already, I have to stew bacon dumplings protřeboval. So it's affiliated.





Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
20 minutes

Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
20 minutes

Jestli vám někdo bude tvrdit, že tyhle knedlíky máte uvařené za 8 minutes, asi je kouzelník. Já je vařil tak jako normálně se knedlíky vaří v osolené vodě. Až vyplavou. A vyplavou za dvacet minut. Někdy v receptech brambory zcela chybějí, jsou tam jiné ingredience, třeba krupice, což samozřejmě ovlivní trochu chuť. Ale postup bývá podobný. Just, pokud volíte brambory, potřebujete ještě čas na jejich uvaření (tak do 30 minutes) a vychladnutí.


Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
20 minutes

Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
20 minutes

Jestli vám někdo bude tvrdit, že tyhle knedlíky máte uvařené za 8 minutes, asi je kouzelník. Já je vařil tak jako normálně se knedlíky vaří v osolené vodě. Až vyplavou. A vyplavou za dvacet minut. Někdy v receptech brambory zcela chybějí, jsou tam jiné ingredience, třeba krupice, což samozřejmě ovlivní trochu chuť. Ale postup bývá podobný. Just, pokud volíte brambory, potřebujete ještě čas na jejich uvaření (tak do 30 minutes) a vychladnutí.

bacon dumplings | optimal solutions

Need:



Units:

How do you:
  1. Nakrájíme rohlíky i slaninu na kostičky.
    Nakrájíme rohlíky i slaninu

  2. Osmahneme slaninu na troše oleje.

  3. Ke slanině přidáme nakrájené rohlíky a je také opečeme.
    Osmahneme rohlíky

  4. Předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme.
    Nastrouháme brambory

  5. Nastrouhané brambory dáme do mísy.
    Nastrouhané brambory

  6. Přidáme mouku, egg, osolíme a přidáme muškový květ.
    Přidáme další ingredience

  7. pour milk. Vše pořádně promícháme. Nejlépe rukama. Pokud se vám konzistence hmoty zdá příliš řídká, přisypeme ještě mouku. Tady krok vyfocený chybí, potřebuji obě ruce na hnětení. Stejné je to i s vytvořením knedlíků. Ale to si dovedete představit.
    Přilijeme mléko

  8. Z hmoty vytvoříme knedlík. Nejlépe se formuje namočenýma rukama. Aby se knedlíky při vaření nenalepily na sebe, koule ještě obalíme lehce v mouce.
    Uděláme koule

  9. Vaříme v osolené vodě dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Tady potřebovaly 20 minutes.
    Vaříme

  10. Finished.
    Špekové knedlíky.

  11. Podáváme s kančím gulášem, třeba.
    Podáváme




Viennese potato salad | Lightweight and without mayonnaise

Before the celebrations of the 100th anniversary of the proclamation of an independent republic, it seems like sacrilege. Vienna salad but that policy does not. Like the classic potato salad is not worth it, that fame began to build in Russia. For the origin of potato salad reportedly stands a French chef, which made him famous was in Russia. There was preparing him for a selected elite Moscow. But do not count among this elite music in the year 1917. The first recipe for fried carp with potato salad, served with Czech cookbooks to get up in 1924. Although the salad had been contained root vegetables, However, a large portion of mayonnaise in it lacked. A Viennese simply missing. Plus, when you add Pork cutlet prepared after the method of Austrian, as you waltz the Blue Danube.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 45 minutes
Already, cook it with us everyone (so we can not ignore Zdenek Pohlreich). A není divu. However, prepare Viennese Kartoffelsalat, as if there was only one single. idea? suspects, but prepare Viennese potato salad as if nothing had happened. Already, they are alright. The Austrian recipe missing eggs. But there are recipes with egg. So choose. It's always like Russian roulette. I have to add more peas. Just try what you think.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 45 minutes
Already, cook it with us everyone (so we can not ignore Zdenek Pohlreich). A není divu. However, prepare Viennese Kartoffelsalat, as if there was only one single. idea? suspects, but prepare Viennese potato salad as if nothing had happened. Already, they are alright. The Austrian recipe missing eggs. But there are recipes with egg. So choose. It's always like Russian roulette. I have to add more peas. Just try what you think.
Viennese potato salad | Lightweight and without mayonnaise
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, It should do so 30 minutes. Finely chop the red onion, as well as cucumbers and cut them potatoes. Vejce uvaříme natvrdo. And then it all goes like clockwork. So she Preparation 45 minutes sitting. moreover, when cooked potatoes, you can prepare many things, but I needed the 15 extra minutes. I probably slow cook. matters? Try it faster by myself.
    Brambory
  2. eggs cut them.
    Vejce
  3. Mix potatoes with eggs.
    Smícháme
  4. Add the finely chopped onion and sliced ​​cucumber, Then pour a little broth.
    Vývar
  5. Pour a little vinegar.
    Ocet
  6. Pepper to taste.
    Opepříme
  7. Přidáme hrášek.
    Přidáme hrášek
  8. Add salt to taste.
    Osolíme
  9. Gently toss salad.
    Promícháme
  10. And it is done.
    Hotový salát