Péct maso na zelí, to bývá kratochvílí mnoha kuchyní. Také už jsem se toho dopustil, tentokrát to zkusíme s červenou feferonkou a bílým vínem.
Need: |
- 500 g chicken thighs
- 200 g bacon
- 2 červené feferonky
- 500 g sauerkraut
- 4 potatoes
- 1 cibuli
- 100 ml bílého vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 Bobkov list
- salt
- pepper
- kmín
- Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme v pekáčku.
- Rozložíme zelí, které pokmínujeme a posolíme.
- Poklademe na kolečka nakrájenými feferonkami.
- Rozprostřeme na špalíčky nakrájenou anglickou slaninu.
- Přidáme čtvrtinky brambor.
- Na vrch položíme kuřecí stehna, která jsme posolili a opepřili. Přidáme bobkové listy. Podlijeme bílým vínem a dáme do předehřáté trouby, pečeme 40 minutes at 180 ° C.
- Stehna převrátíme a zalijeme kuřecím vývarem. Vrátíme do trouby, the temperature is raised to 200 ° C and bake 20 minutes.
- Zelí prohrábneme vidličkou a pečeme ještě 5 minutes, troubu vypneme a vše necháme dojít tak 5 until 10 minutes.
- served.

PRAZSKÁ lens
Already, lečo. When it was my small kitchen swept ledados, w.egg has the full right is also requesting the floor. Not one of my favorite foods, but I think, we used to have it at home definitely different than in the school cafeteria. So go ahead, You do not lose time.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 100 g Prague ham
- 1 cibuli
- 1 červenou papriku
- 1 zelenou papriku
- 12 cherry rajčat
- 3 egg
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 3 lžíce zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 g cukru
- salt
- pepper
- majoránku
- thyme
- hladkolistou petržel
- Warm-up oil and fry the onions cut into half-moons and diced ham. Přidáme nakrájené papriky, in half the chopped cherry tomatoes and pour in vegetable broth. (Vegetables itself, letting the water and bubbled, but somehow I came, that it wanted to promote something for braising, so came in handy vegetable broth.)
- Add salt and spices, mix well.
- Zakryjeme a necháme asi 20 minut dusit. In the middle of suffocation, add tomato puree.
- Whisk the eggs with a fork, Stir and heat to Leca. Opepříme. Stir in chopped parsley.
- Serve with bread rolls or bread roll.

Stuffed peppers with tomato sauce | A classic with innovation | Potato instead of rice
Maybe it will look, I dig into the open door, Yet everyone knows this. Bah! Even I remember well the school version, which gave food for long stigma almost unpalatability. But I will not weep and tear her hair, jangle memorial old scars, it is time to rehab.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 20 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 spoon butter
- 1/2 cibule nakrájené nadrobno
- 15 g cukru
- 1 Bay leaf
- 3-4 kuličky allspice
- 1 plechovku krájených rajčat
- 100 ml cream
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 spoon citronové šťávy
- salt
- pepper
- Mix the minced meat with egg, finely chopped onion and chopped garlic. add pepper, marjoram and salt to taste. Grate the potato mixture into. Prepare a compact mass.
- Peppers tops cut off the stem and put them aside, testicles and seeds from inside the peppers, remove. Then fill with meat mixture pepper, odkrojenými conclude that the tops of peppers - like lid.
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Delete pan with butter, Put the peppers in it and they still put slices of butter. Bake 40-45 minutes. During cooking, you can pour a few tablespoons of hot water.
- Sauté onions in butter, add sugar and let it caramelize slightly. Mix a can of sliced tomatoes and juice. Add the bay leaf and allspice, Add the vegetable broth and simmer for about milder 15 until 20 minutes.
- Meanwhile, boil rice. One part rice, One and a half parts of water. Once the rice boils, pull the temperature and cover. Simmer for about 12 until 15 minutes, by rice.
- Add salt to the sauce, pepper and a teaspoon of lemon juice. pour cream (possibly mixed with a teaspoon of plain flour, if we have the sauce is too thin). Stir and simmer a minute. We still flavored sugar, podle chuti. Of sauces Remove bay leaf (and spices) and tyčovým mixer prošleháme.
- Peppers served with rice, topped with tomato sauce.

Špekáčky jednoduše se zelím a bramborami
Já se snad k těm utopencům nedostanu! Pořád mi do toho leze, hlavní je, že nejsem tak docela přesvědčený, že to bude fungovat, takže to odkládám. Jenomže co se špekáčky, které jsem pořídil v domnění, že už je jejich čas na utopení? Zkusíme nějakou jinou záležitost. Nějak mám představu, že uzeniny a kysané zelí patří hlavně do polské a německé kuchyně. Nevím, jak jsem k tomu přišel, ale prostě se mi to v hlavě uhnízdilo. Ale to nebrání v ničem, natož pak ve spáchání rychlého oběda. Dneska rozhoduje čas a chuť. Chuť by měla být přítomna vždycky, a také je, s časem nejsem tolik na štíru, ale v mém případě jsem asi výjimka. No, nebudu to rozmazávat, jdeme na věc.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 sausages oloupané, překrájené šikmo na kolečka
- 2 potatoes nakrájené na kostičky
- 1 cibuli překrojenou na polovinu a pak na půlměsíčky
- 150 g sauerkraut
- pepper
- salt
- kmín
- 1 spoon řepkového oleje
- 30 ml bílého vína
- Zahřejeme olej na pánvi a opečeme rozkrájené špekáčky. Měly by stačit tak 2-3 minuty. aside the.
- Do stejné pánve dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce je opečeme, to trvá asi tak 6 minutes.
- Přidáme cibuli, kterou zpěníme.
- Do brambor vmícháme zelí, salt, opepříme a okmínujeme (podle chuti, proto není uvedeno množství, ale se solí to moc nepřehánějte). Povaříme na mírném ohni 5 minutes.
- Přilijeme trochu bílého vína a necháme odpařit.
- Pak přidáme opečené špekáčky a prohřejeme. I guess 4 minuty. Then cover and parking.
- served.
