Frankfurt soup normally get in a pub, but often tastes different than the home. I looked around and I to the world, many places boil and boil whenever otherwise. So the only hallmark is, that includes frankfurters. This time I will commit a completely different. A nachystám si pro ni zeleninový vývar. Na uvaření potřebujeme tak lepší hodinku. Cibule, root vegetables, nové koření, pepper, bobkový list a voda. Toť vše na vývar.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 cibuli finely chop the onion
- 2 lžíce butter
- 80 g bacon Orava need or English
- 3 medium potatoes cut into small cubes
- 3 cloves garlic flat knife and chop finely crushed
- 2 lžičky sweet peppers
- 1 spoon hot peppers
- kousek mrkve cut into small cubes
- canned peas just canakin
- špetku mace
- salt
- pepper pokud chcete
- 1 l zeleninového vývaru
- cooking cream adequately
- flour in case of thickening
- 2 pikantní klobásy about 250 g
- Melt the butter and let the onions zesklovatět, Then add the diced bacon and cook.
- Add the sliced sausages, Mix well and fry.
- Add the peppers both, mix well and pour in vegetable broth.
- Do we Potato Soup, garlic, carrots and pour the broth, so everything was under water, Cover and leave on low heat bubbled through, so the potatoes soften. Will it be enough 20 minutes.
- Add the pinch of nutmeg and canned peas. Leave covered and still cook on low heat for about 8 minutes. If the soup is too thin, we can thicken plain flour, Stir in water. Just a teaspoon flour.
- Add the cream and season with salt appropriately. Let it warm up and serve.
Potato as a toy
Potato pancakes are definitely already cooked, or at least eat. And so you know, že je pokaždé jiná. Každá rodina má své zvyky a chutě. The same basis, it's still Potato Potato, but it depends, What you add to the soup. So I played a bit. Zkusíme to.
Need: |
- 4 medium potatoes cut into small cubes
- 2 stonky řapíkatého celeru nakrájíme napříč na půlměsíčky
- 1 cibuli finely chop
- 100 g bacon cut into small cubes
- 3 cloves garlic rozdrtíme plochou nože a nakrájíme nadrobno
- 1 cooking cream
- 2 lžíce butter
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml kuřecího vývaru
- kmín
- salt
- majoránku
- Nakrájíme brambory na kostičky. Stejně tak si nakrájíme slaninu.
- Nakrájíme řapíkatý celer, cibuli a česnek.
- V kastrolu opečeme kostičky slaniny. Slaninu pak dáme stranou.
- Na vypečeném tuku dáme zesklovatět cibulku a přidáme nakrájený řapíkatý celer. Promícháme a restujeme.
- Přidáme česnek a promícháme. Aby dal vůni a nehořkl, stačí mu minuta až dvě.
- Přidáme do kastrolu nakrájené brambory, promícháme, aby se tuk dostal na všechny kostičky brambor. Chvíli restujeme.
- Vrátíme do kastrolu opečenou slaninu.
- Přilijeme kuřecí vývar, tak, aby zakryl všechny ingredience.
- Zakryjeme a dusíme do změknutí brambor. Občas promícháme. Podle velikosti brambor by mělo stačit 40 minutes, nechal jsem je déle, aby byly opravdu měkkoučké.
- Můžeme po chvíli přidat trochu kmínu.
- Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme smetanou a provaříme.
- Smetanovou hmotu po částech vpravíme do brambor, helpful in this, jak hustou chceme polévku. Přidáme majoránku a osolíme. Necháme chvilku ještě probublávat.
Pokud jste to se smetanovou jíškou trošku přehnali, pomůžete si horkou vodou na zředění.
Cabbage Soup | spicy vyprošťovák | Soup, which strengthens and warms
Cabbage soup you've probably ever have had on the menu. And the reason is not essential, even this soup has a reputation vyprošťováka. But you do not need to be in a state, which would come in handy. There are moments, which comes in handy so itself.
Need: |
- 500 g sauerkraut
- 1 pikantní klobásu ca. 250 g až 300 g
- 1 potato
- 2 rajčata
- 1 cibuli
- 1 spoon sádla
- chilli vločky
- kmín
- sladkou papriku
- salt
- Bay leaf
- celý černý pepř
- vodu nebo vývar
- zakysanou smetanu
- Na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na osminky nakrájená rajčata (můžeme je spařit a zbavit slupky, then chop), přidáme vločky chilli (ale opatrně, nechceme přece při jídle hořet!) a orestujeme. Ještě přisypeme trochu sladké papriky, promícháme a zalijeme horkou vodou, just enough, aby pokryla všechny ingredience.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory, koření, opět trochu vody a zvolna vaříme až budou brambory měkké. Malé kostičky brambor se uvaří vcelku rychle.
- Přidáme zelí, pokud se vám zdá v příliš velkých kusech, nakrájejte je. Za stálého míchání vaříme 12 minutes. Můžete připad horkou vodu, pokud s vám zdá polévka moc hustá.
- Na závěr přidáme kysanou smetanu a ještě prohřejeme.
Playing with meatballs | Mleté maso pořád jinak a vůbec to neomrzí
Minced meat is quite easily spreadable mixture, and one of my favorite rescue circles, když se s nápady poněkud topím v nerozhodnosti, co bude k večeři. A typical mistake, I was committed with minced meat was, that somehow I dropped an egg as a binder, and everything fell apart throughout. After the experience he had on the eggs as the first ingredenci and it just gonna. Already, It pays off.
Servings | Prep Time |
4 serving | 25 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g mletého masa mix beef and pork
- 2 medium onions
- 8 cloves garlic
- 1 egg lightly beaten
- 1/2 šálku strouhanky
- a mixture of dried herbs must try Provencal herbs
- salt
- pepper
- 3 lžíce oleje vegetable or olive
- Cut the onion into small pieces, as well as potato, garlic cloves přepůlíme and chop everything together in a blender to a fine grit. Does not matter, though when mowing remain visible in a mixture of chopped onions and potatoes. Pozor: not entail compact slurry.
- Boil peeled and sliced potatoes on the attachment. Water, salt and add a little cumin, possibly several sprigs of thyme.
- Mix the onion mixture with the minced meat and knead. Add the breadcrumbs and mix section work our way again. Salt and pepper. To incorporate a mixture of lightly beaten egg and gradually add the breadcrumbs, to form a compact, but well spreadable mixture.
- Heat the oil in a pan over medium heat.
- From the meat mixture create burgers with a thickness of about one to one and a half centimeters. Fry in oil, on each side and 3 until 4 minuty. Meatballs, then drain on paper towel.
- Serve with potatoes with a little butter, mustard and chopped onions. You can also choose mashed potatoes, or for potatoes and serve karbanátkům gently stewed peas with carrots. And finally - the burgers are great and the only bread.