Japonský okurkový salát | Zkouška chutí
Podáváme
Přidal jsem cukr, ale také vodu, rýžový ocet je dost síla! A přidal jsem i sůl. A když to všechno bylo pohromadě, přišel ke slovu sezam, který všechno zcelil. Z půlky okurky uděláte salát pro dva, je to doladění večeře nebo oběda. Ale klidně si ho můžete připravit jako malou svačinku. Tohle je zkušební vzorek pro dva, takže stačí fakt jenom polovina okurky. Když budete násobit, nikdy nezapomeňte ochutnávat, jinak se vám dílo vymkne z rukou.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Okurku škrabkou oloupeme na zebru a podélně přepůlíme.
  2. Lžičkou vykrojíme jadérka a okurku napříč nakrájíme na plátky.
  3. Smícháme ocet, vodu, cukr a sůl.
  4. Dobře promícháme a zalijeme nakrájené okurky.
  5. Na pánvičce osmahneme nasucho sezamová semínka, tak akorát, nepražíme.
  6. A ještě teplá vmícháme do salátu.
  7. Necháme chvíli stát (případně i v chladu) a podáváme.
Poznámky k receptu

Jistě oceníte, že tento salát je jemnější, svěžejší, je v něm navíc voda, který tlumí sílu rýžového octa. Ale pokud chcete něco rázpvitějšího, zkuste Japonský okurkový salát, verze 1.
Také se můžete podívat na video, jak se salát připravuje: