Kuřecí kousky s pak choi | Snadné a rychlé | Objevování neznámého
Servírujeme s rýží
Zkusíme rychlý recept, který se bude podobat receptu blogerky Bee, o které je už na těchto strákách řeč. Potřebujeme kuřecí maso, zázvor, sojovou omáčku a ústřicovou omáčku. A jste hotovi tak za 20 minut se vším, když souběžně připravíte i přílohu – rýži. A protože je to rychlá záležitost, dejte včas vařit rýži, aby vše v cílové rovince klaplo do sebe. Ale to bych nebyl já, že když zakopnu o něco zajímavého do kuchyně, beru. Takže do receptu přidávám žampiony.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + 10 minut marinování
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10minut
Potřebujete:
Marináda
Omáčka
Jak na to:
  1. Smícháme marinádu.
  2. Nakrájíme kuřecí maso a necháme 10 minut marinovat.
  3. Smícháme všechny ingredience na omáčku. Důkladně promícháme. Připravíme si zázvor a žampiony.
  4. Rozehřejeme 1 lžíci oleje v pánvi wok. Rychle orestujeme kuřecí marinované kousky, aby se maso zatáhlo. Dáme stranou.
  5. Zbývající olej rozehřejeme ve woku, přidáme nakrájený zázvor a opékáme, aby rozvinul aroma. Vrátíme kuřecí maso a promícháme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Promícháme.
  6. Přidáme nakrájené listy pak choi a promícháme.
  7. Přilijeme omáčku a chvilku povaříme.
  8. Pak zakryjeme a chvilku dusíme.
  9. Podáváme s rýží.
Poznámky k receptu

Seznamte se:
Pak choi, velice oblíbená zelenina nejenom v Číně, se k nám dostává třeba ze Španělska.

Pak choi
Pak choi