Masové kuličky | Trochu jiná káva
dobrou chuť
Tak si to nějak upravíme, což asi inspirátorka předpokládala. Trochu mi pomůže Zdeněk Pohlreich se svým burgrem. To dáme dohromady.
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si všechno k ruce.
  2. Obě masa smícháme.
  3. Přidáme tymián, sůl, worchestr a pepř.
  4. Přidáme ajvar.
  5. Všechno prohněteme. Rukama je to sice trochu divočina, ale proč ne. Pak ruce umyjete a zase je čisto.
  6. Plátkový čedar nakrájíme na kostičky.
  7. Z masa si vytvoříme kuličky.
  8. Do každé kuličky vytvoříme důlek a vsuneme část nakrájeného čedaru.
  9. Kuličky pak uzavřeme, aby bylo okolo sýra maso.
  10. Kuličky potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odstát v chladničce.
  11. Smažíme v dobré vrstvě oleje.
  12. Masové kuličky vyjmeme, položíme na papírovou utěrku, aby okapal olej.
  13. Přílohou jsou vařené brambory a salát.