Tenhle pstruh k nám připlaval z Itálie. Je duhový. Takže si opravdu vystačíme s moukou, ale i solí, kmínem a citronem. Celá ryba znamená, že budeme trochu bojovat s kostmi. Pstruh je samozřejmě má také. Můžete si ho vyfiletovat. Jak na to? Položte pstruha na bok a za žábrami udělejte šikmý řez ostrým nožem, který pak veďte podél celé páteře od hlavy až k ocasu. Nožem odřízněte filet podél kostí směrem dolů. Nožem vlastně kopírujeme kosti. Pak pstruha otočte a odřízněte druhý filet. Tohle já nedávám, ale vy třeba jo. Stačí mi celá ryba. Vlastně se lépe fotí...
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Pstruh po mlynářsku |S mandlemi
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tenhle pstruh k nám připlaval z Itálie. Je duhový. Takže si opravdu vystačíme s moukou, ale i solí, kmínem a citronem. Celá ryba znamená, že budeme trochu bojovat s kostmi. Pstruh je samozřejmě má také. Můžete si ho vyfiletovat. Jak na to? Položte pstruha na bok a za žábrami udělejte šikmý řez ostrým nožem, který pak veďte podél celé páteře od hlavy až k ocasu. Nožem odřízněte filet podél kostí směrem dolů. Nožem vlastně kopírujeme kosti. Pak pstruha otočte a odřízněte druhý filet. Tohle já nedávám, ale vy třeba jo. Stačí mi celá ryba. Vlastně se lépe fotí...
Kuličky místo hambáče nabídla Koko. Přiznám, že mě tahle znalkyně vaření trochu zmátla. Recept pojala spíše jako literární útvar, takže pátrej člověče, jak se to dělá. Není to kritika, jen povzdech. Ale zase si k tomu můžete udělat skvělý salát. Okurka, cibule, rajčata…
Masové kuličky | Trochu jiná káva
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tak si to nějak upravíme, což asi inspirátorka předpokládala. Trochu mi pomůže Zdeněk Pohlreich se svým burgrem. To dáme dohromady.
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Masové kuličky | Trochu jiná káva
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tak si to nějak upravíme, což asi inspirátorka předpokládala. Trochu mi pomůže Zdeněk Pohlreich se svým burgrem. To dáme dohromady.
Připravit ho umí Jamie Olivier i moje kolegyně Pavla, dokonce i Albert, teda řetězec, ne vestík, kterého při vaření honím z kuchyně pod pohrůžkami, že už nikdy nedostane žádný pamlsek. I tady se urodilo spousta variant, takže zase záleží na tom, jak si ten chleba připravíte. Rohodně je to rychlá večeře, třeba.
Chleba ve vajíčku / Jak prosté
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Zkoumal jsem nejrůznější recepty, ale to, že při smažení ještě přilijeme na chleba rozšlehané vajíčko, to mi prozradila jen Pavla. To, že je recept pro dvě osoby, je trochu zavádějící, protože ty dva chleby jsem spořádal sám. Jasně, do vajíčka můžete přidat cokoli, česnek, majoránku, sýr, ale, když si vystačíte jenom s pepřem a solí, ještě můžete povrch poklást třeba nasekanou chilli papričkou a jarní cibulkou. Můžete poklást nakrájenou nakládanou okurkou nebo kolečky cibule.
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
5minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
5minut
Chleba ve vajíčku / Jak prosté
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Zkoumal jsem nejrůznější recepty, ale to, že při smažení ještě přilijeme na chleba rozšlehané vajíčko, to mi prozradila jen Pavla. To, že je recept pro dvě osoby, je trochu zavádějící, protože ty dva chleby jsem spořádal sám. Jasně, do vajíčka můžete přidat cokoli, česnek, majoránku, sýr, ale, když si vystačíte jenom s pepřem a solí, ještě můžete povrch poklást třeba nasekanou chilli papričkou a jarní cibulkou. Můžete poklást nakrájenou nakládanou okurkou nebo kolečky cibule.
Začalo to balíčkem fazolových lusků. Pak se přidal krůtí prsní řízek, který měl být původně na léčbu vestíka Alberta (klasika: maso, rýže, mrkev), ale neděste se, nebudeme vařit psí konzervu. Jen si vezmeme část masa, řekněme, že to budeme moderně sdílet s vestíkem. On má svoji misku, my máme talíře a večeři. A pak vznikla ještě druhá varianta. S cherry rajčátky. Ochutnejte obě.
Krůtí řízky s fazolkami |
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to snadná večeře, rychlá, pokud si odmyslíte hodinku, kterou potřebujete na marinování.