Cod baked in a potato peřině | easy dinner
Zapečená treska
Stačí vrstva brambor, pak na ni položíme rybí filety a zakryjeme opět vrstvou brambor. Kořeněné ano, zalité čímkoli nikoliv! Pochutnáte si, to mi věřte. Proč mě tohle nenapadlo dřív?
Servings Prep Time
2osoby 25minutes
Servings Prep Time
2osoby 25minutes
Cook Time
30-40minutes
Need:
How do you:
  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a brambory nakrájíme na kolečka.
  2. Do zapékací misky stříkneme olivový olej a položíme první vrstvu brambor.
  3. Na brambory poklademe plátky filetů tresky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zastříkneme citronovou šťávou.
  4. Přes plátky ryby poklademe horní vrstvu z koleček brambor. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme ještě tymián.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10 minutes, pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 until 30 minutes, by pipes. Vrchní vrstva brambor by měla dostat zlatavou barvu.
  6. Podáváme třeba s okurkou, salátem nebo jen tak.
  7. Nebo ještě můžeme přidat k okurce koktejlová rajčátka.