Horní kuřecí stehna opět v centru pozornosti. Tentokrát to bude docela rychlá záležitost. A ještě tu máme další horní stehna, tentokrát pečená a rovnou s kaší.
Need: |
- 2 kuřecí horní stehna > 360 g
- 3 lžíce olivového oleje
- kousek butter
- 1 white onion
- 150 g krémových žampionů
- 1/2 l kuřecího vývaru
- 2 lžičky hladké celozrnné mouky
- salt
- pepper
- kuřecí bujón Vitana
- Stehna osolíme a opepříme. Z obou stran.
- Fry in oil, ve kterém je kousek másla.
- Opečeme z obou stran. Pak maso vyjmeme a dáme stranou.
- Mezitím nahrájíme žampiony a cibuli.
- Osmahneme cibuli.
- Přidáme houby a necháme chvíli, aby se orestovaly.
- K houbám vrátíme maso.
- Zalijeme vodou. Necháme dusit tak 30 minutes. Při konci vaření ještě přidáme tekutý kuřecí bujón a promícháme.
- Dvě lžičky hladké mouky rozmícháme ve vodě. Celozrnná je proto, že mi ta klasická došla. Vlijeme do omáčky a promícháme. Necháme 5 minut provařit.
- Podáváme s rýží.
Zapečené těstoviny | Variace na těstoviny z pece
Ta reklama na billboardech nešla přehlédnout. A lákavý až chytlavý název Těstoviny z pece vytáhl fastofoodový řetězec, který obvykle nabízí jen pizzu. Zdrcující videorecenze s okradenými porcemi varovala nic si neobjednávat. Když k tomu přidáte ještě, že slíbené dodání se dvojnásob prodlouží a cena není zajímavá, spíše šokující, víte kudy cesta nevede. Ale ten nápad se mi zalíbil. Spojení těstovin a pizzou zase není tak špatný. To se dá přece vymyslet a připravit i doma. Na zapečené těstoviny už tu nějaké položky máme. Třeba se žampiony a šunkou. Or brnkačku celkem v obvyklém podání.
Need: |
- 150 g těstovin penne
- 1 egg
- 200 ml zakysané smetany
- 150 g šunkového kolena
- 150 g párků
- 100 g chedaru
- 2 feferonky
- 1 red onion
- papričky jalapeňo
- směs koření na pizzu > Vitana
- salt
- pepper
- olej
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Slice onion into rings, stejně tak párky. Feferonky a jalapeňo nakrájíme nadrobno.
- Na oleji necháme zesklovatět cibuli.
- Přidáme párky a mírně opečeme.
- Přidáme šunkové koleno.
- A ještě feferonky a papričky. Pokud nechcete mít jídlo ostré jako břitva, můžete se mírnit v množství, nebo vynechat.
- Máslem vymažeme zapékací miskou.
- Poklademe první vrstvu těstovin.
- Přidáme vrstvu směsi. Mírně přisolíme, opepříme a přidáme trochu kořenící směsi na pizzu.
- Poklademe těstovinami.
- Opět poklademe směsí, opět mírně okořeníme a na vrch přidáme těstoviny.
- Pečeme v troubě při teplotě 200 almost 20 minutes.
- Ve smetaně rozmícháme vejce, osolíme a opepříme.
- Přidáme část chedaru.
- Těstoviny zalijeme smetanou.
- Vrátíme do trouby tak na 10 minutes. Poté ještě posypeme zbývajícím chedarem a při teplotě 250 °C ještě zapečeme tak 5 minutes, aby se na povrchu vytvořila sýrová krusta.
- Můžeme podávat.
- Třeba s okurkou, ať už rychlokvaškou nebo sterilovanou.
meatballs | Na ty není nikdo krátký
Vstupujeme do téže řeky a stejně je to jiné. Karbanátky tu máme takové tradiční a pak ještě v červené omáčce nebo také se sýrem. Tak přidáme další, třebaže výčet nebyl celý…
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 red onion
- 3 cloves garlic
- 400 g mletého masa > mix vepřového a hovězího
- 100 ml mléka
- 2 plátky toastového chleba
- 1 egg
- salt
- pepper
- 2 lžičky majoránky
- 3 lžičky dijonské hořčice
- strouhanku > na obalení
- 2 lžíce hladké mouky
- Toastový chléb nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
- Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nasekáme. Do mísy dáme maso, přidáme sůl a pepř.
- Přidáme vejce.
- Přidáme cibuli a česnek.
- Přidáme mouku...
- ... a toastový chléb, který jsme vyždímali. Toss.
- Přidáme majoránku. A zase promícháme.
- add mustard. A vše prohněteme. Nejlépe rukou.
- Dobře promícháme do kompaktní hmoty.
- Z masové hmoty vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji.
- Z obou stran, It is clear.
- Karbanátky přesuneme na ubrousky a necháme okapat.
- Serve with mashed potatoes.
Cibulačka jako víno | Těžko odolat
Tak už tu máme jeden recept na cibulačku po francouzsku. Narazil jsem náhodou ještě na francouzkou cibulačku pana Cuketky, který ji dělá tři hodiny. A většinu času spotřebuje karamelizace cibule. Dobrá inspirace. Tak si ji připravíme v trochu pozměněné variantě.
Need: |
- 3 cibule
- 2 lžíce butter
- 1200 ml beef broth
- 50 ml bílého vína
- 50 g sýru chedar
- 1 spoon hladké mouky
- thyme
- salt
- toasted bread
- garlic
- Základ.
- Slice onion into rings.
- Rozpustíme máslo.
- Na másle cibuli osmahneme a budeme karamelizovat. Jen hlídáme, aby se cibule nepřichytila ke dne kastrolu.
- Osolíme.
- Cover and simmer 15 minutes.
- Odklopíme poklici a za občasného míchání necháme cibuli postupně karamelizovat.
- Postupně promícháváme cibuli, aby zhnědla, ale nespálila se. To může trvat i tři hodiny. Objem cibule se viditelně zmenší.
- Přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky. Vytvoříme jíšku. Takže mouce dejte tak dvě tři minuty.
- Zalijeme vínem a necháme tak polovinu vyvařit.
- Zalijeme vývarem a necháme asi 30 minutes to cook.
- Přidáme dvě špetky tymiánu. Promícháme a necháme ještě chvilku vařit.
- Na másle opečeme toastový chléb.
- Z obou stran.
- Opečený chléb potřeme česnekem. V tomto případě je česnek nasekaný.
- Do žáruvzorné misky, která snese zapékání nalijeme polévku. Pokryjeme kousky toastového chleba.
- Posypeme nastrouhaným chedarem.
- Dáme zapéct do trouby s vrchním ohřevem tak asi na 200 °C předehřáté.
- Pečeme tak 10 until 15 minutes, aby se sýr dobře zapekl.
- served.