Vepřový řízek | Prostě klasika
Vepřový řízek se salátem
Řízky a bramborový salát, to prostě nějak patří k sobě. Nebraňme jim. A pochutnejme si na obojím.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Řízky jemně naklepeme.
  2. Naklepeme je na obou stranách. Nemlátíme do masa. Pokud nemáte kontrolu nad svým máchnutím, použitjte raději folii nebo mikroten, abyste maso místo narušení nezrušili.
  3. Osolíme z obou stran.
  4. Připravíme si suroviny na trojobal.
  5. Postupně balíme v trojobalu – mouce, rozmíchaných vejcích a strouhance. Je dobré použít pinzetu, mouka se vám nenabalí na prsty.
  6. Pořád má pinzeta práci.
  7. Teď už přijdou na řadu ruce. Obalíme řízek ve strouhance a tu k masu rukou přitiskneme.
  8. Dáme do rozpáleného sádla.
  9. Opékáme na vyšší teplotě.
  10. Osmažený řízek dáváme stranou na papírovou utěrku.
  11. ˇ5ízky na papírové utěrce se zbaví přebytečného tuku.
  12. Řízek podáváme s bramborovým salátem.